Kategori: Sundhed

Vær opmærksom på, at fejlinformationer og misforståelser omkring coronavirus florerer på nettet. Brug myndighedernes egne hjemmesider som kilder, hvis du vil holde dig opdateret.

Coronavirus: Ingen kender det reelle omfang 

Siden det første tilfælde af coronavirus, covid-19, blev fundet i Wuhan i Hubei-provinsen i Kina i december 2019, har virussen ifølge WHO spredt sig til en verdensomspændende epidemi. I mellemtiden har sundhedsmyndigheder verden over forsøgt at holde os ajour med udbredelsen og løbende orienteret om symptomer, smittefare, inkubationstid, behandling og dødelighed i henhold til den nyeste viden. Men da covid-19 er en ny type coronavirus har ingen endnu det fulde overblik over de reelle risici ved netop denne virustype, ligesom der også hersker usikkerhed omkring inkubationstidens længde, hvordan smitten overføres, hvem der er særlig udsatte og hvor farlig virussen er.

Herhjemme sender Statens Serum Institut ganske vist løbende statusopdateringer ud, så vi kan følge med i antallet af danskere, der er testet for virussen og antallet af bekræftede tilfælde. Men hvor mange danskere, der reelt er smittet, vides ikke, for ifølge WHO kan symptomerne hos nogle mennesker vil være så milde, at de aldrig registreres som symptomer på covid-19. Den megen usikkerhed skaber grobund for misforståelser, fejlfortolkninger og panik. Lige nu er meldes mundbind fx udsolgt flere steder i Danmark, selvom mundbind ikke indgår i de anbefalede forholdsregler, som ifølge Seruminstituttet er det, der forebygger virussen bedst.

Generelle forholdsregler anbefalet af Seruminstituttet:

Ifølge Sundhedsstyrelsen, så spreder coronavirus sig typisk på steder med mange mennesker bl.a. via håndtryk og små dråber fra hoste og nys. Beskyt dig selv og andre med Sundhedsstyrelsens råd:

  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker, og undgå kontakt med personer med symptomer som hoste, løbende næse og nys
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i engangslommetørklæde eller albuebøjningen og puds næse i engangslommetørklæde
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  • Vær opmærksom på symptomer som feber, hoste eller vejrtrækningsbesvær
  • Ring til lægen, hvis du oplever symptomer. Lad være med at møde op hos lægen uopfordret, da du risikerer at smitte andre. Ring til lægevagt eller akuttelefon i din region, hvis du oplever symptomer udenfor din læges åbningstid
  • I forbindelse med planlægning af rejser, anbefales det at læse Udenrigsministerets rejsevejledninger, som opdateres løbende

Her kan du holde dig opdateret

Vær opmærksom på, at fejlinformationer og misforståelser omkring coronavirus florerer på nettet. Brug myndighedernes egne hjemmesider som kilder, hvis du vil holde dig opdateret.

Kilde:
'Report of the  WHO on Convid 19 Coronavirus Disease, WHO, februar 2020
'Spørgsmål og svar om ny coronavirus, COVID-19', Sundhedsstyrelsen, februar 2020
'Udbrud med ny coronavirus COVID-19', Statens Serum Institut, februar 2020

Forår
Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi  

Pollensæsonen er godt i gang, og det er som altid en stor udfordring for de godt en million danske pollenallergikere.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre, for at forebygge allergi-symptomerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Sundhed
Lakrids har potentiale i kampen mod brystkræft 

Hvert år får omkring 4.800 danske kvinder konstateret brystkræft, og ud af dem, vil ca. én ud af tre på et tidspunkt dø som følge af sygdommen. Derfor bruges der mange ressourcer på at finde nye forebyggelses- og behandlingsmetoder.

Forskere har blandt andet kigget på, hvorvidt der i naturen…

Læs mere
Sundhed
Forskning: En positiv indstilling i alderdommen forlænger livet 

En positiv indstilling og tilgang til tilværelsen i alderdommen mindsker risikoen for aldersrelateret sygdom og forlænger livet. Det konkluderer forskere, som har undersøgt, hvordan vores tanker og forestillinger om det at blive ældre påvirker levealderen.

Læs mere
Sundhed
Periodisk faste: Er 16:8-timers faste en sund og effektiv slankekur?  

I de senere år har kostmetoden 'intermittent fasting', eller 'periodisk faste' på dansk, høstet enorm opmærksomhed i den vestlige verden, og som følge af det, har kostforskere haft travlt med at undersøge de tilsyneladende mange fordele ved denne form for periodisk faste. Vi har samlet fakta om den…

Læs mere
Sundhed
E. coli: Symptomer og smittekilder 

Escherichia coli, eller E. coli, er en bakterie, der normalt findes i tarmen hos både mennesker og dyr. Mens mange typer bakterier er ufarlige, er der nogle, der kan forårsage alvorlige mave-tarm infektioner - især når kommer fra forurenet fødevarer.

Læs mere
Sundhed
Sådan mindsker du risikoen for parfumeallergi 

Har du oplevet pludselig at få udslet af den creme, deodorant eller parfume du ellers har brugt i årevis?

Parfume er én af de hyppigste årsager til kontakteksem, og rammer især mennesker med sart hud. Men alle kan udvikle parfumeallergi, også dem, der gennem mange år har brugt parfume uden…

Læs mere
Sundhed
8 trick der hjælper dig huske 

I en travl hverdag kan det indimellem være svært at huske det hele. Kalendere og post-it noter er uundværlige, men videnskabelige studier har også fundet en stribe metoder, der kan skærpe hukommelsen og måske hjælpe dig med at huske tingene bedre.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Sundhed
Sukker og humørsvingninger 

Er du på smalkost og har besluttet dig for, at nu skal du tabe dig, vil du sandsynligvis på et eller andet tidspunkt støde ind i en stærk trang til spise løs af noget sødt. Specielt vil mange kvinder opleve, at præmenstruelt er den helt gal. Måske føler man ligefrem en længsel indeni, som kan undre,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^