Meditation for alle

Kategori: Spirituelt

Meditation for alle 

Gennem meditation kan du skabe et roligt rum for dig selv, væk fra hverdagens stress og støj. Gennem meditation kan du finde ro i kroppen og huske dig selv. Meditation kan løse spændinger i kroppen, lette en hovedpine, give dig et bedre overblik og mere overskud i hverdagen. Nogen oplever at selv nogle enkle og simple øvelser kan medvirke til bedre søvn, bedre humør og færre gener og smerter. Oplever du symptomer på stress, kan meditation give dig følelsen af, at du har mere at så i mod med, fordi du i højere grad vil opleve, at du har hele din krop med, når du møder hverdagens udfordringer.

Som en af pionererne inden for meditation herhjemme har Svend Trier fulgt udviklingen fra tiden, hvor meditation var forbeholdt buddhister og hippier til i dag, hvor meditation er blevet mainstream og praktiseres af alle fra direktøren til bagerjomfruen. Og det er der ifølge Svend Trier god grund til. Ifølge hans erfaring, så kan meditation hjælpe os til at finde ind til os selv og give os mere energi, psykisk balance og nærvær i livet. I sin bog ’Meditation - en rejse tilbage til dig selv’ fortæller han om, hvordan meditation er en vej til øget selvforståelse og til at opnå mere harmoni og glæde i ens relationer. 

Bogen giver en overskuelig introduktion til de forskellige meditationsformer og er fyldt med praktiske øvelser og teknikker, som kan hjælpe både den nystartede og den trænede meditationsudøver. Med bogen følger også en cd, hvor Svend Trier har indtalt tre meditationsøvelser.

 

Titel: Meditation – En rejse tilbage til dig selv
Forfatter: Svend Trier
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen & cd kan bestilles her

 

Spiritualitet
Hvorfor sidde i lotusstilling? 

Lotusstillingen er den klassiske siddestilling indenfor yoga og meditation. Når man sidder i lotusstilling, sidder man stabilt og i balance. Det er et vigtigt udgangspunkt for meditationen. Samtidig sørger stillingen for, at du sidder med rank ryg og kan trække vejret helt ned i maven.

Læs mere
Spiritualitet
Mindfulness øger livskvaliteten hos syge 

Meditationsformen ‘mindfulness’ kan være et redskab til at bedre livskvaliteten hos mennesker med såkaldte funktionelle lidelser. Det viser undersøgelser fra Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser under Aarhus Universitetshospital.

Læs mere
Spiritualitet
Meditation videnskabeligt undersøgt 

Selvom meditationens positive effekt på stresssymptomer er almen kendt, så har der været langt mellem videnskabelige undersøgelser, som dokumenterer effekten. Men ifølge en artikel publiceret i Biological Psychiatry Journal, så bekræfter en ny videnskabelig undersøgelse for første gang, at…

Læs mere
Livsstil
Hvad skal vi med mindfulness? 

Der er de seneste år blevet talt og skrevet meget om mindfulness, men hvad er det nu lige mindfulness handler om, og er det noget, som alle kan have gavn af?

Læs mere
Spiritualitet
Håndlæsningens kunst 

Kunsten at læse i hænder, at tolke hænder og hændernes linjer og mønstre, har været anvendt som metode til at læse personligheden gennem hundredvis af år.

Læs mere
Spiritualitet
Shamansk trommerejse 

En shamanistisk trommerejse er en urgammel indiansk meditationsform.

Læs mere
Spiritualitet
Alternativ behandling er populært 

Mere end hver anden dansker bruger alternativ behandling. Det viser opgørelse Statens Institut for Folkesundhed, som siden 1987 har fulgt udviklingen.

Læs mere
Spiritualitet
Meditation mod stress 

Kan meditation hjælpe mod stress?

Læs mere
Spiritualitet
Clairvoyance 

Clairvoyance betyder klarsyn. Nogle mennesker hævder at være i besiddelse af ’klarsyn’, hvilket giver dem evnen til at ’se’ og fornemme ting, vi ellers ikke kan opfatte med vores normale sanser.

Læs mere
Spiritualitet
Astrologi 

Astrologi er en årtusinder gammel formodning om, at stjerners og planeters stilling på himmelen har indflydelse på menneskers karakter, udvikling og tidspunkt for vigtige begivenheder.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^