500 e-bøger for børn
AVIVIR Baobab
Kare Design spisebordsstol
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Kategorier: Spiritualitet  -  Yoga
Meditation til større lykkefølelse
Psykolog Ingrid Ortmann

Går du hele tiden og småstresser? Er det svært at finde følelsen af tilfredshed og lykke? Alt for mange af os går og stresser. Vi stresser over ting, som vi ikke synes vi får nået i hverdagen, og mange af os bruger tid og kræfter på at ærgre os over ting, der burde være anderledes. Og midt i al stressen glemmer vi at glædes over alt det, der faktisk lykkes for os. Det er ærgerligt, for følelsen af at lykkes er en vigtig del af belønningen for vores indsats, og det er samtidig med til at ruste os og give os mod på nye udfordringer. Så det giver rigtig god mening, at dyrke følelsen af lykke og taknemmelighed over de succeser og gode oplevelser, vi har. At give os selv lov til at dvæle lidt ved lykken – også selvom alt omkring os ikke er fryd og gammen.

Meditation: At slutte dagen med taknemmelighed

Hvis du synes, du har svært ved at slippe stresstankerne, så har jeg en meditation, som med lidt øvelse kan lede dig så sporet af lykkefølelsen. Øvelsen kan med fordel udføres hver dag, så du får god træning i at finde og mærke lykke og taknemmelighed.  

 • Du ligger så behageligt og afslappet som muligt - gerne med lukkede øjne
  Mærk din vejrtrækning
  Du trækker vejret dybt og rolig - helt ned i maven
 • Du skal nu slappe af i hele din krop:
  Din krop er blød og helt afslappet
  Mærk hvordan din krop føles helt tung og rolig
 • Prøv nu at visualisere de oplevelser, du har haft i dag:
  Se for dig alle de oplevelser, du har haft siden du vågnede i morges
  Lad dem passere forbi din bevidsthed

 • Se for dig alle de mennesker, du har mødt i løbet af dagen
  Send dem hver og én en kærlig- og taknemmelig tanke for deres bidrag til din dag

 • Se nu for dig alle de opgaver, du har udført i dag
  Ros dig selv for alt det, du har nået i dag

 • Se også de opgaver, du ikke nåede, at gøre færdig
  Lad være med at fordømme eller dømme dig selv for det, du ikke nåede i dag
  Vær taknemmelig for alt det du nåede, og alt det, der var muligt, at opnå i dag
  Du har - også i dag - ydet dit bedste!
  Forestil dig, hvordan du lægger de opgaver, du ikke nåede i dag, ned i en skuffe
  Lås skuffen, og lad opgaverne ligge der, til du i morgen er klar til, at tage fat på dem igen
 • Hvis du har forstyrrende tanker omkring opgaver og problemer, du ikke fik løst i dag, så forstil dig, at du sender dem ud i universet. Her kan de hvile trygt til du i morgen kan tage fat i dem med fornyet energi
 • Nu er du ved at være klar til en god nats søvn
  Inden du sover, så bliv bevidst om, at alt er, som det skal være lige nu
  Glæd dig til en ny dag i morgen
  Indstil dig på at møde dagen med taknemmelighed over det, livet giver dig
 • Godnat, sov godt
  Læg dig til ro med et smil på læben og med taknemmelighed i dit sind
  En ny dag venter på dig i morgen
Spiritualitet
Lille meditation - Stor virkning

Er din dag fyldt med tanker om alt det, du skal nå? Oplever du at miste koncentrationen og have svært ved at være tilstede? Prøv at bruge et øjeblik på at koble af ved hjælp af meditation. Du behøver blot at afsætte et par minutter. Selv en kort, intens meditation vil give dig en følelse af øget ro...

Læs mere
Spiritualitet
Månedshoroskoper januar 2022 v. Adrian Ross Duncan

Har du endnu ikke tjekket dit månedshoroskop? Klik ind og læs januar måneds horoskoper, udarbejdet af den populære astrolog og forfatter, Adrian Ross Duncan fra AstroWOW, og få en fornemmelse af, hvad måneden vil byde på af muligheder, udfordringer og oplevelser.

Læs mere
Spiritualitet
Krop-Sind-Ånd Helsemesse i Brøndby Hallen 2022

I weekenden fra fredag den 4. til søndag den 6. februar 2022, åbner Krop-Sind-Ånd Helsemessen dørene til et oplevelsesmekka for alle, der er nysgerrige og vil vide mere om alternativ medicin, naturterapeutiske behandlingsmetoder og personlig og spirituel udvikling.

Igen i år danner Brøndby Hallen...

Læs mere
Spiritualitet
Mystikkens Univers 2021 - Messe for spiritualitet og åndeligt liv

Interesserer du dig for mystik og uforklarlige fænomener, så kan du på messen 'Mystikkens Univers', i weekenden fredag den 5. til søndag den 7. november 2021 møde dedikerede udstillere og foredragsholdere, der vil give dig indblik i en verden, der med sikkerhed vil give dig stof til eftertanke.

Læs mere
Spiritualitet
Kroppens egen smertelindring

Man kan have held til selv at lindre en let hovedpine, ved at aktivere kroppens egen smertelindring, endorfiner. Endorfiner udløses normalt i forbindelse med hård træning, løb, latter og sex, men også akupunktur og zoneterapi kan aktivere stoffet.

Læs mere
Spiritualitet
Tænk dig glad

Dine tanker påvirker dig mere, end du tror. Negative tanker, vrede, sorg og bekymringer dræner dig for energi og overskud. Der er sjældent nogen egentlig fornuft bag negative tanker, og de gør det svært at være tilstede i nuet. Derfor gælder om at bremse dem inden de får overtaget, for jo mere du...

Læs mere
Spiritualitet
Krop-Sind-Ånd Helsemesse i Aalborg

I februar venter en hel weekend med dejlige og inspirerende oplevelser, når Krop-Sind-Ånd Helsemessen i Aalborg præsenterer et nordjysk mekka indenfor alternativ behandling.

Fra fredag den 28. februar til søndag den 1. marts 2020, samler den store helsemesse i Aalborg Kongres & Kultur Center, 85...

Læs mere
Efterår
Mystik Messe 2021

I weekenden fredag den 1. til søndag den 3. november, afholdes 'Mystikkens Univers' på Østerbro i København. Her kan du møde dedikerede udstillere og foredragsholdere, der vil give dig indblik i en spændende verden og det spirituelle og åndelige liv.

Læs mere
Spiritualitet
Aromaterapi

De fleste af os oplever fra tid til anden, at selv en flygtig duft kan vække stærke minder. Mens nogle dufte - helt ubevidst - synes at vække en indre uro, så kan andre dufte virke beroligende, stimulerende og opkvikkende.

Læs mere
Spiritualitet
Krop-Sind-Ånd Helsemesse Århus 2020

’Krop-Sind-Ånd Helsemesse’ i Ceres Park Århus, er den store tilbagevendende holistiske helsemesse, som i år samler 120 udstillere, eksperter og foredragsholdere indenfor alternativ behandling, holistisk livsstil, personlig udvikling og spiritualitet.

På messen kan man blandt andet høre om...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
^