Sommer pasteller
Quilttæppe
Hængesofa Rivièra Maison
Tank top i bambus materiale
Kategori: Spiritualitet
Hjerneforsker bekræfter: meditation giver ro og lykke

Iklædt okkerfarvede og røde gevandter og med et lille tilfreds smil på læben.

De buddhistiske munke fremstår som lykkelige, rolige og tilfredse mennesker og ifølge hjerneforskning er de så tilfredse og lykkelige at det kan ses på scanninger af deres hjerner.
Ved hjælp af nye scanningsteknikker har hjerneforskere opdaget at specielle områder i hjernen, forbundet med positive følelser og godt humør lyser op konstant på scanninger af praktiserende buddhister - selv når de ikke mediterer.
"Vi kan nu med ret stor sikkerhed gå ud fra at de tilsyneladende rolige buddhistiske mennesker virkelig er mere tilfredse og glade," siger Professor Owen Flanagan fra Duke University i North Carolina i USA til Reuters.
Scanningsundersøgelser, udført af forskere på University of Wisconsin viste aktivitet i de venstre præfrontale hjernelapper hos erfarne buddhister. Dette område er forbundet med positive følelser, selvkontrol og temperament.
Professor Flanagan tror, at hvis undersøgelsernes resultater kan bekræftes, kan de være af stor vigtighed.
"Den mest sandsynlige hypotese er, at der er noget i den buddhistiske meditationstradition, der giver den indre ro og lykke, vi alle søger," siger Professor Flanagan.

Spiritualitet
Hvorfor sidde i lotusstilling?

Lotusstillingen er den klassiske siddestilling indenfor yoga og meditation. Når man sidder i lotusstilling, sidder man stabilt og i balance. Det er et vigtigt udgangspunkt for meditationen. Samtidig sørger stillingen for, at du sidder med rank ryg og kan trække vejret helt ned i maven.

Læs mere
Spiritualitet
Mindfulness øger livskvaliteten hos syge

Meditationsformen ‘mindfulness’ kan være et redskab til at bedre livskvaliteten hos mennesker med såkaldte funktionelle lidelser. Det viser undersøgelser fra Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser under Aarhus Universitetshospital.

Læs mere
Spiritualitet
Meditation videnskabeligt undersøgt

Selvom meditationens positive effekt på stresssymptomer er almen kendt, så har der været langt mellem videnskabelige undersøgelser, som dokumenterer effekten. Men ifølge en artikel publiceret i Biological Psychiatry Journal, så bekræfter en ny videnskabelig undersøgelse for første gang, at...

Læs mere
Livsstil
Hvad skal vi med mindfulness?

Der er de seneste år blevet talt og skrevet meget om mindfulness, men hvad er det nu lige mindfulness handler om, og er det noget, som alle kan have gavn af?

Læs mere
Spiritualitet
Meditation til større lykkefølelse

Går du hele tiden og småstresser? Er det svært at finde følelsen af tilfredshed og lykke? Alt for mange af os går og stresser. Vi stresser over ting, som vi ikke synes vi får nået i hverdagen, og mange af os bruger tid og kræfter på at ærgre os over ting, der burde være anderledes. Og midt i al...

Læs mere
Spiritualitet
Håndlæsningens kunst

Kunsten at læse i hænder, at tolke hænder og hændernes linjer og mønstre, har været anvendt som metode til at læse personligheden gennem hundredvis af år.

Læs mere
Spiritualitet
Shamansk trommerejse

En shamanistisk trommerejse er en urgammel indiansk meditationsform.

Læs mere
Spiritualitet
Alternativ behandling er populært

Mere end hver anden dansker bruger alternativ behandling. Det viser opgørelse Statens Institut for Folkesundhed, som siden 1987 har fulgt udviklingen.

Læs mere
Spiritualitet
Meditation mod stress

Kan meditation hjælpe mod stress?

Læs mere
Spiritualitet
Clairvoyance

Clairvoyance betyder klarsyn. Nogle mennesker hævder at være i besiddelse af ’klarsyn’, hvilket giver dem evnen til at ’se’ og fornemme ting, vi ellers ikke kan opfatte med vores normale sanser.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
^