Stedmoderblomst - Forårets skønhed

Stedmoderblomst - Forårets skønhed 

De findes i de mest vidunderlige farver hos blomster- og grønthandlere lige nu, og med deres yndefulde statur, er der ikke mange, der kan dy sig for at tage dem med hjem.

Sådan får du størst glæde af dem!

  • Ude eller inde: Ude kan stedmoderblomsten sættes i små krukker på en trappesten bænk elign. eller plantes i en altankasse. Indenfor bliver den desværre hurtigt lang, ranglet og bleg.
  • I vase: Stedmoderblomst egner sig ikke til buketter. Derimod kan man sagtens klippe blomsterhovederne af og lade dem flyde i en flad skål med vand som bordpynt.
  • I haven: Hvis du ikke fjerner planterne fra dine krukker, men giver dem lov til at sætte frø, vil de selvså sig i haven. Det er dog ikke sikkert, at afkommet vil ligne moderplanten. Til gengæld kan du meget let så dine egne stedmoderblomster fra frø. Stedmoderblomst er to-årig. Det vil sige, at du skal så den i maj-juni, hvorefter den vil blomstre til næste forår.
  • Stedmoderblomster kan anvendes i salater, på kager og ost - eller kandiseres og gemmes til senere brug. Læs mere >>
Haven & altanen
Stil & stemning i sommerhaven 

Indret dig med lækre havemøbler, og skab små hyggelige oaser med blomsterkasser og -krukker. Vi har samlet et udvalg af skønne, stil- og stemningsfulde ting, som kan bidrage til, at haven bliver det fortrukne sted at opholde sig sommeren igennem.

Læs mere
Haven & altanen
Potteplantevander 

Nu er sommer og ferietid lige om hjørnet, og der er meget at glæde sig til. Det bedste er al den tid, man kan bruge under åben himmel. De solvarme dage og lune, lyse nætter, der er så dejlige, at man næsten ikke nænner at gå i seng af skræk for ikke at få det hele med. Men sommertid og ferietid kan…

Læs mere
Haven & altanen
Naturligt og rustikt vildmarksbad  

Foråret er over os og haveredskaberne er fundet frem. Det giver røde kinder og ømme muskler efter mange timers arbejde i haven. Nu kan frugterne af arbejdet nydes i det seneste bud på elementær wellness i private hjem. Det hedder et vildmarksbad!

Læs mere
Haven & altanen
Ramsløg 

Nu er der ramsløg i skovbunden ! En vildtvoksende plante som fint kan bruges i madlavningen. Fin i salater, som krydderi i supper, tærter og er desuden god til pesto.

Læs mere
Forår
Skab din egen blomstrende skovbund 

Efter en tur i skoven kan man få helt lyst til at skabe sin egen skovbund hjemme i haven, og det kan sagtens lade sig gøre. Det handler først og fremmest om at efterligne naturen så meget som muligt. Så trives anemonerne bedst.

Læs mere
Haven & altanen
En smuk slyngplante 

Clematis lyser op med overdådige blomstring fra tidlig forår til sen efterår.

Læs mere
Haven & altanen
Ekstra rum i haven  

Et klassisk, hvidt bomuldstelt kan indrettes som et hyggeligt og rustikt ekstra rum i haven hele sommeren.

Læs mere
Haven & altanen
Lav din egen lanterne 

Sød og nem idé til skønne lanterner.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^