Ramsløg

Ramsløg

Ramsløg 

Nu er der ramsløg i skovbunden ! En vildtvoksende plante som fint kan bruges i madlavningen. Fin i salater, som krydderi i supper, tærter og er desuden god til pesto.

Smagen af det vilde forår
Ramsløg er en vildtvoksende løgplante, som fint kan bruges i madlavning. Både blade, blomster og løg kan spises forår og forsommer, men det er de unge blade, som har den fineste smag. Dem kan man dampe og spise som tilbehør, man kan snitte dem til brug i wokretter, unge friske skud kan bruges i salater, som krydderi i supper og tærter og de er desuden gode til pesto. Alternativt kan de også blot bruges som "det grønne drys".


Skøn og sund
Tilberedt korrekt, smager ramsløget ikke kun godt, men er også en god kilde til vitamin C. Samtidig indeholder ramsløget, ligesom hvidløg, nogle aktive stoffer, som siges at have en positiv effekt på fordøjelsen, for højt blodtryk og på manglende appetit.

Dufter intenst som hvidløg
Ramsløget er en forårsplante med tyndere og dybere grønne blade end hos andre løgvækster. Planten kan blive op til 50 cm. høj, dufter intenst af hvidløg og breder sig som et hvidt tæppe over skovbunden. Løget som er langt og smalt har langstilkede elliptiske grundstillede blanke grønne blade.
Ramsløg vokser primært i kystnære løvskove, lunde og småkrat. I maj måned blomstrer ramsløg med fine, hvide stjerneformede blomster samlet i en åben skærm, som sidder på en trekantet stilk.

BEMÆRK
Man skal være yderst forsigtig med ikke at forveksle ramsløg med liljekonvaller, da liljekonvaller er giftige. Er du usikker på, om du kan skelne de 2 fra hinanden, er det blot at plukke en og dufte. Liljekonvaller dufter IKKE af hvidløg.

God høst!

 



Kilder: havenyt.dk og Politiken

Haven & altanen
Shopping: Udeliv 

Lige nu præsenterer webbutikkerne sommerens kollektioner, der er fulde af nyheder til udelivet.

Læs mere
Haven & altanen
Overgartnerens råd mod skvalderkål 

Er du en af de haveejere, der synes at livet er for kort til at luge skvalderkål? Med plantens lange, tynde rødder, er den svær at få skovlen under, for misser man blot et lille stykke rod, så vender de tilbage. Og hvor gør man overhoved af den 'inficerede' jord? Her får du 4 alternativer til at…

Læs mere
Haven & altanen
Sæson: Sådan sår du lavendel og får dem til at trives 

Det er ikke uden grund, at den smukke, duftende lavendel er så populær. Den nøjsomme plante gror og trives i næsten hvilken som helst type jord – selv i en næringsfattig, sandet og stenet jord.

Lavendel er således en forholdsvis hårdfør plante, der har det godt i potter på altanen såvel som i…

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver 

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Haven & altanen
Manuel plæneklipning er passé 

At slå plænen, er dejlig sommeradspredelse. Når duften af nyslået græs rammer næsen, og man efterfølgende kan stå og betragte den flot trimmede græsplæne, så er man ikke et øjeblik i tvivl om, at det er hele indsatsen værd. Og så skal man jo heller ikke kimse ad den motion, man får, hvilket kan være…

Læs mere
Haven & altanen
Citronmelisse 

Citronmelisse, også kaldet hjertensfryd, er en skøn lille krydderurt, som dufter så dejligt og er så utrolig anvendelig. Læs hvordan munkene anvendte citronmelisse som lægeplante, og få opskriften på en plejende og helende citronmelissesalve, du nemt kan fremstille hjemme.

Læs mere
Haven & altanen
Havegrupper på Facebook hitter  

Have-fællesskaber hitter som aldrig før, også på Facebook, hvor mere end 100.000 danskere har meldt sig ind i en digital havegruppe under corona-krisen.

Læs mere
Forår
Med masser af purløg 

Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor og derfor kan høstes flittigt. Det grønne drys er ikke kun en herlig delikatesse, men også rig på C-vitamin.

Læs mere
Haven & altanen
Hornviol - den lille fine forårsbebuder 

Selv om vejret er mildt i februar, så er jorden stadig for kold til at så sommerblomster og anlægge køkkenhave. Længes man efter blomsterflor i krukker og altankasser, skal man holde sig til sæsonblomster som fx hornviol, anbefaler Haveselskabet. Og hornviolen har, ifølge havearkitekt Jeanette Roust…

Læs mere
Haven & altanen
DIY: Patinerede havekrukker 

Hvis du holder af det idylliske og rustikke, så holder du sikkert af fine, gamle, patinerede terracotta potter til dine krydderurter og sommerblomster. Hvis potterne endnu ikke er nået en alder, hvor de har nået en naturlig patinering, så kan du nemt hjælpe det rustikke look lidt på vej.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^