Franske anemoner

Franske anemoner 

Franske anemoner er slet ikke til at stå for. De kendes på deres få, men fyldige kronblade omkring en markeret midte, og fås i smukke hvide, røde, blå eller lilla farver. Hvis du sætter dem her i april, vil de blomstre i juni.

Fra lille knold - til blomstrende skønhed

Franske anemoner overvintrer som indtørrede rosinlignende knolde, og hvis man ikke vidste bedre, ville man ikke tro, at de små knolde kunne forvandle sig til disse franske skønheder. Men lægger du de små knolde i jorden her i april, så venter der de yndigste franske anemoner allerede i juni.

En god start

Det er vigtigt at give de små tørre knolde en god start, så de bliver i stand til at skyde friske skud. Derfor anbefaler Haveselskabets eksperter, at knoldene lægges i vand i et døgns tid, inden de læges i krukker med almindelig pottemuld eller i bedet, hvor der er plads. I god varm jord, hvor der gerne må være lidt skygge midt på dagen, får du det bedste resultat.

Når de franske anemoner er afblomstret og bladene visnet, skal knoldene op, tørres helt og lægges køligt og mørkt indtil næste forår.

Haven & altanen
Foråret begynder i vindueskarmen! 

Det er her i det tidlige forår, du skal så de sommerblomster, der sommeren igennem skal pryde terrasse og have. Der er mange forskellige frø og smukke blomstersorter at vælge i mellem, men man kan ikke altid være sikker på, at resultatet bliver, som vist uden på frøposerne. Hvis man ikke har den…

Læs mere
Forår
Haven - Familiens fristed 

Der findes ikke noget så dejligt, som den danske sommer; duften af sommerblomster, krydderurter og nyklippet græs. Og der er intet, som lette sommerbriser, lidt kratten i staudebedet og lyden af legende børn i haven, der kan give fred i sjælen. Haven kan blive familiens frirum, hvor der både er…

Læs mere
Haven & altanen
Shop plantegrej 

De små glimt af forårssol får det til at krible lidt i fingrene. Nu kan tulipanløg sættes i krukker. Tomat, squash, kål og chili kan med fordel forspire i vindueskarmen, så du får robuste, udbytterige planter sommeren igennem. Også haveblomster og krydderurter kan have gavn af at forspire indendøre.…

Læs mere
Haven & altanen
Puder - forår 

Puder og plaider til haven og terrassen, til hængekøje og liggestol på en kølig dag og til sommerens picnic og udflugter.

Læs mere
Haven & altanen
Krukkehaven - Vores bedste ideér! 

Det er hyggeligt at indrette, og det kræver hverken 'grønne fingre' eller oceaner af tid, at dyrke en skøn og frodig krukkehave på altanen, i gårdhaven, på terrassen, foran huset eller i et hjørne af haven. Slip kreativiteten løs og indret din helt egen oase med duftende sommerblomster og…

Læs mere
Haven & altanen
Tjek potteplantens sundhed inden du køber 

Sådan tjekker du, at planten er sund, inden du køber.

Læs mere
Haven & altanen
Storkenæb blomstrer hele sommeren 

De ligner sarte, vilde blomster, men den yndige Storkenæb er en sej staude, der elsker sol og blomstrer hele sommeren - særligt hvis du nipper de visne blomster, og lader nye komme til.

Læs mere
Haven & altanen
Margueritter i spande og potter 

Margueritter er et kært indslag i krukker og bede, og blomstrer flittigt hele sommeren. Deres vedvarende frodighed og elegance giver dine krukker fylde og karakter, og med margueritter skal der ikke meget til at forvandle uderummet med små, hyggelige miljøer.

Læs mere
Haven & altanen
Er du også vild med pæoner?  

Der er intet som pæoner, der skaber sommerstil og –stemning. De store yndige og overdådige blomster findes i de smukkeste farver og nuancer fra kraftig pink og lilla til mere sarte sommerpasteller, pudder- og cremefarvede nuancer.

Læs mere
Haven & altanen
Er det en dræbersnegl? 

Snegle, og i særlig grad 'dræbersneglen', gør skade i haver og forfølges derfor af haveejere. Men det behøver ikke gå ud over uskadelige landsnegle.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^