Er det en dræbersnegl?

Er det en dræbersnegl? 

Snegle, og i særlig grad 'dræbersneglen', gør skade i haver og forfølges derfor af haveejere. Men det behøver ikke gå ud over uskadelige landsnegle.

Den famøse snegl, der kendes som Iberisk Skovsnegl, Iberiaskovsnegl og Spansk Skovsnegl samt under sine latinske navne: Arion lusitanicus og Arion vulgaris, er blandt haveejere bedst kendt som 'dræbersneglen'. Navnet har sneglen fået på grund af sin store appetit på havens planter, men også fordi den faktisk kan optræde kannibalistisk. Sneglen vil dog normalt kun spise artsfæller, hvis disse er svækkede eller døde.

Dræbersnegl anses for at være en invasiv art som ønskes bekæmpet eller holdt nede for at værne om den biologiske mangfoldighed. Bekæmpelse kan foretages hele året den kræver dog vedholdenhed og en ihærdig indsats. Lokalt kan bestanden holdes nede, men ifølge Naturstyrelsen anses det ikke for muligt, at arten totalt kan udryddes i Danmark.

"Problemet med dræbersnegle er todelt. Mange haveejere rundt om i landet har stiftet bekendtskab med det ene problem – at masseforekomster af dræbersnegle kan rasere både køkkenhave og prydplanter fuldstændig. Det andet problem er, at de også har potentiale til at forrykke balancen i vore økosystemer blandt andet ved at fortrænge den hjemmehørende sorte skovsnegl" skriver Naturstyrelsen.

Hvis du har dræbersnegle i haven, så er der gode råd at hente til, både hvordan du forebygger og bekæmper.

Miljø
Honningbien har brug for din hjælp 

Forestil dig et forår uden blomster, en sommer uden hindbær, solbær og hyben, og et efterår uden gulerødder og pastinak. Alle disse, og mange, mange flere afgrøder, er afhængige af at deres blomster bestøves af bier og andre små insekter.

Læs mere
Haven & altanen
Shopping: Udeliv 

Lige nu præsenterer webbutikkerne sommerens kollektioner, der er fulde af nyheder til udelivet.

Læs mere
Haven & altanen
Overgartnerens råd mod skvalderkål 

Er du en af de haveejere, der synes at livet er for kort til at luge skvalderkål? Med plantens lange, tynde rødder, er den svær at få skovlen under, for misser man blot et lille stykke rod, så vender de tilbage. Og hvor gør man overhoved af den 'inficerede' jord? Her får du 4 alternativer til at…

Læs mere
Haven & altanen
Sæson: Sådan sår du lavendel og får dem til at trives 

Det er ikke uden grund, at den smukke, duftende lavendel er så populær. Den nøjsomme plante gror og trives i næsten hvilken som helst type jord – selv i en næringsfattig, sandet og stenet jord.

Lavendel er således en forholdsvis hårdfør plante, der har det godt i potter på altanen såvel som i…

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver 

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Haven & altanen
Manuel plæneklipning er passé 

At slå plænen, er dejlig sommeradspredelse. Når duften af nyslået græs rammer næsen, og man efterfølgende kan stå og betragte den flot trimmede græsplæne, så er man ikke et øjeblik i tvivl om, at det er hele indsatsen værd. Og så skal man jo heller ikke kimse ad den motion, man får, hvilket kan være…

Læs mere
Haven & altanen
Citronmelisse 

Citronmelisse, også kaldet hjertensfryd, er en skøn lille krydderurt, som dufter så dejligt og er så utrolig anvendelig. Læs hvordan munkene anvendte citronmelisse som lægeplante, og få opskriften på en plejende og helende citronmelissesalve, du nemt kan fremstille hjemme.

Læs mere
Haven & altanen
Havegrupper på Facebook hitter  

Have-fællesskaber hitter som aldrig før, også på Facebook, hvor mere end 100.000 danskere har meldt sig ind i en digital havegruppe under corona-krisen.

Læs mere
Forår
Med masser af purløg 

Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor og derfor kan høstes flittigt. Det grønne drys er ikke kun en herlig delikatesse, men også rig på C-vitamin.

Læs mere
Haven & altanen
Hornviol - den lille fine forårsbebuder 

Selv om vejret er mildt i februar, så er jorden stadig for kold til at så sommerblomster og anlægge køkkenhave. Længes man efter blomsterflor i krukker og altankasser, skal man holde sig til sæsonblomster som fx hornviol, anbefaler Haveselskabet. Og hornviolen har, ifølge havearkitekt Jeanette Roust…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^