Er det en dræbersnegl?

Er det en dræbersnegl? 

Snegle, og i særlig grad 'dræbersneglen', gør skade i haver og forfølges derfor af haveejere. Men det behøver ikke gå ud over uskadelige landsnegle.

Den famøse snegl, der kendes som Iberisk Skovsnegl, Iberiaskovsnegl og Spansk Skovsnegl samt under sine latinske navne: Arion lusitanicus og Arion vulgaris, er blandt haveejere bedst kendt som 'dræbersneglen'. Navnet har sneglen fået på grund af sin store appetit på havens planter, men også fordi den faktisk kan optræde kannibalistisk. Sneglen vil dog normalt kun spise artsfæller, hvis disse er svækkede eller døde.

Dræbersnegl anses for at være en invasiv art som ønskes bekæmpet eller holdt nede for at værne om den biologiske mangfoldighed. Bekæmpelse kan foretages hele året den kræver dog vedholdenhed og en ihærdig indsats. Lokalt kan bestanden holdes nede, men ifølge Naturstyrelsen anses det ikke for muligt, at arten totalt kan udryddes i Danmark.

"Problemet med dræbersnegle er todelt. Mange haveejere rundt om i landet har stiftet bekendtskab med det ene problem – at masseforekomster af dræbersnegle kan rasere både køkkenhave og prydplanter fuldstændig. Det andet problem er, at de også har potentiale til at forrykke balancen i vore økosystemer blandt andet ved at fortrænge den hjemmehørende sorte skovsnegl" skriver Naturstyrelsen.

Hvis du har dræbersnegle i haven, så er der gode råd at hente til, både hvordan du forebygger og bekæmper.

Haven & altanen
Ondt i ryggen efter havearbejde? 10 vigtige råd 

Havearbejde kan være hårdt slid – især hvis man ikke har været aktiv i haven i lang tid.

Gigtforeningen har udarbejdet en 10 vigtige råd til, hvordan du kan komme rygsmerterne i forkøbet, hvis du har planer om at kaste dig ud i havearbejdet.

Læs mere
Haven & altanen
Sådan får du den smukkeste vilde have 

En stadig voksende gruppe af haveejere lader græsset gro og skaber englignende forhold i hele eller dele af haven, for det er der mange fordele ved, skriver Haveselskabet, der her giver tips til en frodig vild have med vilde blomster og urter - og plads til sommerfugle og bier.

Læs mere
Haven & altanen
Løg i krukker - 10 løgblomster til altan og have 

Når foråret får det til at krible i fingrene, så er det godt, at mange løgplanter allerede nu kan plantes ud i krukker. Her får du 10 slags, som alle overlever kølige forårsnætter og endda nogle frostgrader.

Læs mere
Haven & altanen
Plantekurve og krukker til krukkehaven 

Med det store udvalg af udendørs plantepotter, krukker, plantekurve og plantekummer i enhver størrelse, farve og materiale, kan du skabe din helt egen oase med lige nøjagtig de blomster, planter og krydderurter, du holder allermest af.

Læs mere
Haven & altanen
Haveselskabets Cph Garden 2022 

Sæt kryds i kalenderen den 30. juni, og glæd dig til Danmarks største haveshow, Haveselskabets Cph Garden. Her mødes havefolk på tværs af generationer og traditioner, og finder inspiration til nye haveprojekter til skærehave, køkkenhave, krukkehave, byhave og den vilde have.

Læs mere
Haven & altanen
Nemme blomster til krukkehaven 

Udbuddet af sommerblomster til blomsterkasser er stort, men ikke alle er lige nemme at få til at trives. Her er fem bud fem længeblomstrende sommerblomster, der er særligt velegnede og nemme at passe i krukkehaven.

 

Læs mere
Miljø
Honningbien har brug for din hjælp 

Forestil dig et forår uden blomster, en sommer uden hindbær, solbær og hyben, og et efterår uden gulerødder og pastinak. Alle disse, og mange, mange flere afgrøder, er afhængige af at deres blomster bestøves af bier og andre små insekter.

Læs mere
Haven & altanen
Shopping: Udeliv 

Lige nu præsenterer webbutikkerne sommerens kollektioner, der er fulde af nyheder til udelivet.

Læs mere
Haven & altanen
Overgartnerens råd mod skvalderkål 

Er du en af de haveejere, der synes at livet er for kort til at luge skvalderkål? Med plantens lange, tynde rødder, er den svær at få skovlen under, for misser man blot et lille stykke rod, så vender de tilbage. Og hvor gør man overhoved af den 'inficerede' jord? Her får du 4 alternativer til at…

Læs mere
Haven & altanen
Sæson: Sådan sår du lavendel og får dem til at trives 

Det er ikke uden grund, at den smukke, duftende lavendel er så populær. Den nøjsomme plante gror og trives i næsten hvilken som helst type jord – selv i en næringsfattig, sandet og stenet jord.

Lavendel er således en forholdsvis hårdfør plante, der har det godt i potter på altanen såvel som i…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^