Trampolin i haven - 5 råd til at undgå ulykker

Kategori: Sommer

At hoppe i trampolin er sjovt, men ikke ufarligt. Sikkerhedsstyrelsen kommer mange tusinde danskere hvert år imidlertid galt afsted på havetrampolinen - ofte fordi man glemmer at tage vigtige forholdsregler.

Trampolin i haven - 5 råd til at undgå ulykker 

Fra parcelhaver lyder der sommeren igennem latter og frydefulde hyl, når børn og voksne giver den gas i havetrampolinen. De store trampoliner er både kilde til masser af sjov og dejlig samvær, men også til god motorik og øget sundhed. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen kommer mange tusinde danskere hvert år imidlertid galt afsted på havetrampolinen - ofte fordi man glemmer at tage vigtige forholdsregler.

"Havetrampoliner er god og sjov motion. Desværre er antallet af ulykker steget kraftigt" siger Mette Cramon, kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen. "Trampolinen er som udgangspunkt ikke et farligt redskab at lege på. De ulykker der sker på trampoliner sker oftest, fordi voksne og børn ikke tænker på de alvorlige konsekvenser, det kan have, hvis man for eksempel hopper to på samme tid. Der er særlig stor risiko for skader, hvis der er stor vægtforskel. Hvis man slår kolbøtter eller lignende, risikerer man at lande på hovedet eller nakken, slå sig på trampolinens kant eller fjedre eller falde ud over den".

Sikkerhedsstyrelsen opfordrer til at forældre sørger for, at børnene lærer de forsvarlige grundhop og holder sig fra farlige kolbøtter og lignende, og at forældre og børn sammen får defineret nogle klare regler for anvendelsen af trampolinen.

5 trampolinråd:

  1. Hop altid én ad gangen
  2. Brug sikkerhedsnet
  3. Slå aldrig saltomortaler
  4. Børn under seks år skal have en voksen ved trampolinen
  5. Husk at give trampolinen et sikkerhedstjek jævnligt

Før du køber en trampolin 

Trampoliner hører ind under reglerne i produktsikkerhedsloven, som stiller krav om, at produkter skal være sikre. Der må ikke være fare for personers sikkerhed eller sundhed. Producenter og importører er ansvarlige for at levere sikre trampoliner og at levere en forsvarlig monterings- og brugsanvisning på dansk. Du bør derfor altid tjekke, om der følger en monterings- og brugsanvisning med, når du køber en trampolin.

Sikker samling af trampolinen 

Sørg for at samle trampolinen sikkert og forsvarligt efter monterings- og brugsanvisningen. Du skal især være opmærksom på at fæstne benene ordentligt. Tjek også samlingerne hver gang trampolinen er blevet flyttet. 

Sikker opstilling af trampolinen 

Stil altid trampolinen på et så blødt underlag som muligt, fx på græsplænen. Hvis den stilles på asfalt eller fliser, bør der lægges støddæmpende materiale omkring den. Trampolinen skal stilles i forsvarlig afstand til vægge, grene, elledninger og andre legeredskaber.

Husk også vedligeholdelse og eftersyn af trampolinen, tjek jævnligt fjedre, kantpude, sikkerhedsnet osv.

Sommer
Shopping: Super sød sommerstil og -stemning 

Stemningsfuld sensommer med glasdesign fra Anna von Lipa,

Læs mere
Sommer
Det alsidige kirsebær - Fra kirsebærte og kager, til kirsebærsten i sengen ..  

Det lille bær med den store smag, er et populært bær - ikke mindst fordi det har så mange anvendelsesmuligheder. De smukke røde bær kan både nydes søde og saftige som de er - eller indgå som ingrediens i kager, frugtanretninger og fine fromager. Og selvfølgelig kan de også syltes, så de senere på…

Læs mere
Sommer
Hvepse - Sæson for hvepsestik 

Sidste års varme, tørre sommer kan betyde en sensommer med langt flere hvepse end normalt. Derfor er der god grund til at være opmærksom her i august og september, hvor gedehamsen kan være en pestilens – ikke mindst hvis man har hvepseallergi.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Grillet makrel med spidskål og rygeostecreme  

Makrel er eminent på grill, og med spidskål, radiser og rygeost er det dejlig let og lækker sommermad. Og så er makrel en af de såkaldte fede fisketyper, og kilde til sunde omega-3 fedtsyrer.

Læs mere
Sommer
Vigtige tips i sommervarmen 

I sommervarmen bliver soppebassiner hurtigt forurenet med alger og colibakterier, som i værste fald kan give diarré, udslæt og øjenbetændelse.

Læs mere
Sommer
Et cayenne kick til fedtforbrændingen 

På varme dage skal der drikkes vand i rigelige mængder. Vandet kan smages til med citron, lime og mynte, og evt. lidt cayennepeber, hvis man vil give fedtforbrændingen et kick.

Læs mere
Sommer
Udsalg - Sommer 2021 

Så er der fuld gang i sommerudsalget. Se netbutikkernes udvalg af skønne varer, der lige nu sælges med store rabatter.

 

Læs mere
Skønhed & Pleje
Kan en solcreme blive for gammel? 

Ja, en solcreme kan blive for gammel og dermed miste sin solbeskyttende virkning.

Ifølge Forbrugerrådet har en uåbnet solcreme generelt en holdbarhed på 2 til 3 år, mens en åbnet solcreme typisk holder 12 måneder efter åbning. Men holdbarheden og den solbeskyttende virkning forudsætter blandt…

Læs mere
Forår
Sæson: Pak picnickurven  

På denne tid af året er Danmark med sikkerhed det skønneste sted i verden. Efter en kold og våd tid, synes sol og sommertemperaturer endelig at være kommet til landet. Ude i naturen, i skoven og langs stranden, venter de allerdejligste oplevelser, der ikke kan undgå at løfte energiniveauet og…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^