Trampolin i haven - 5 råd til at undgå ulykker

Kategori: Sommer

At hoppe i trampolin er sjovt, men ikke ufarligt. Sikkerhedsstyrelsen kommer mange tusinde danskere hvert år imidlertid galt afsted på havetrampolinen - ofte fordi man glemmer at tage vigtige forholdsregler.

Trampolin i haven - 5 råd til at undgå ulykker 

Fra parcelhaver lyder der sommeren igennem latter og frydefulde hyl, når børn og voksne giver den gas i havetrampolinen. De store trampoliner er både kilde til masser af sjov og dejlig samvær, men også til god motorik og øget sundhed. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen kommer mange tusinde danskere hvert år imidlertid galt afsted på havetrampolinen - ofte fordi man glemmer at tage vigtige forholdsregler.

"Havetrampoliner er god og sjov motion. Desværre er antallet af ulykker steget kraftigt" siger Mette Cramon, kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen. "Trampolinen er som udgangspunkt ikke et farligt redskab at lege på. De ulykker der sker på trampoliner sker oftest, fordi voksne og børn ikke tænker på de alvorlige konsekvenser, det kan have, hvis man for eksempel hopper to på samme tid. Der er særlig stor risiko for skader, hvis der er stor vægtforskel. Hvis man slår kolbøtter eller lignende, risikerer man at lande på hovedet eller nakken, slå sig på trampolinens kant eller fjedre eller falde ud over den".

Sikkerhedsstyrelsen opfordrer til at forældre sørger for, at børnene lærer de forsvarlige grundhop og holder sig fra farlige kolbøtter og lignende, og at forældre og børn sammen får defineret nogle klare regler for anvendelsen af trampolinen.

5 trampolinråd:

  1. Hop altid én ad gangen
  2. Brug sikkerhedsnet
  3. Slå aldrig saltomortaler
  4. Børn under seks år skal have en voksen ved trampolinen
  5. Husk at give trampolinen et sikkerhedstjek jævnligt

Før du køber en trampolin 

Trampoliner hører ind under reglerne i produktsikkerhedsloven, som stiller krav om, at produkter skal være sikre. Der må ikke være fare for personers sikkerhed eller sundhed. Producenter og importører er ansvarlige for at levere sikre trampoliner og at levere en forsvarlig monterings- og brugsanvisning på dansk. Du bør derfor altid tjekke, om der følger en monterings- og brugsanvisning med, når du køber en trampolin.

Sikker samling af trampolinen 

Sørg for at samle trampolinen sikkert og forsvarligt efter monterings- og brugsanvisningen. Du skal især være opmærksom på at fæstne benene ordentligt. Tjek også samlingerne hver gang trampolinen er blevet flyttet. 

Sikker opstilling af trampolinen 

Stil altid trampolinen på et så blødt underlag som muligt, fx på græsplænen. Hvis den stilles på asfalt eller fliser, bør der lægges støddæmpende materiale omkring den. Trampolinen skal stilles i forsvarlig afstand til vægge, grene, elledninger og andre legeredskaber.

Husk også vedligeholdelse og eftersyn af trampolinen, tjek jævnligt fjedre, kantpude, sikkerhedsnet osv.

Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Sommer
Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^