Planlæg vandreruten med nye digitale kort

Kategori: Sommer

På med vandreskoene, solcremen og sikkert også kasketten. Find den gode balance med oppakningen på ryggen. Og kom så ned i gear og få taget nogle kvantespring på gåben. Det er ren livsnydelse, ikke mindst om sommeren og sensommeren. Foto: Jonas Ingman

Planlæg vandreruten med nye digitale kort 

En digital vandreportal over vandreruter i vil gøre det nemmere at planlægge sin vandretur i syd- og vestsverige, forberede sig på den rigtige måde og også gennemføre turen.
”Sverige tilbyder mange gode vandreruter, da naturen indbyder til det, og allemandsretten muliggør, at alle kan være med. Nye vandreruter kommer løbende til, ligesom de eksisterende opgraderes. Det nyeste er, at størstedelen af alle vandreruter i Vestsverige nu er at finde på en digital vandreportal, hvor toiletter, indkvartering og spisesteder også kan findes”, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Digital vandreportal fra Vestsverige

På den nye, vestsvenske vandreportal er størstedelen af regionens tilgængelige og kvalitetssikrede vandreruter præsenteret på digitale vandringskort. Enten vises hele vandreruten eller vigtige dele af den, og man kan se længde, sværhedsgrad og få inspiration på hver af dem. Den digitale vandreportal er knyttet op på Google Maps, hvor ruten ses, og hvor indkvarteringsmuligheder og spisesteder fremgår. Herudover giver portalen et overblik over parkeringspladser, busforbindelser og togstationer. Er der seværdigheder langs ruten, vises de også, ligesom toiletter, etc. Under "Sök vandringsled" kan man se alle de vandreruter, der er lagt ind på nuværende tidspunkt. Se mere her

Vestsverige: Gotaleden - ny vandrerute

Den 14. juni blev Gotaleden indviet - en vandrerute, der strækker sig fra Kungsportsplatsen i Gøteborg til torvet i Alingsås. Med Gotaleden har man skabt en let tilgængelig vandrerute, der samtidig ligger tæt på byen, og er inddelt i ni etaper, i alt 71 kilometer. Nærheden til togstationer langs de forskellige strækninger gør det nemt at planlægge turen, som man vil. Naturen langs stien er varieret og smuk med badevenlige søer, fantastiske udsigter og et bølgende landskab. Ruten starter (eller slutter) på Kungsportsplatsen i centrum af Gøteborg. 

Der er masser af rastepladser og læhegn langs ruten men også hyggelige indkvarteringsmuligheder og lækker lokalt produceret mad. Se mere her

Vestsverige: Vandrerute Falköping - Varnhem (Skaraborg)

Denne pilgrims- og vandrerute er netop blevet opgraderet, bl.a. med ny, bedre skiltning. Ruten slanger sig igennem et smukt kulturlandskab med mange indkvarteringsmuligheder og spisesteder. En anden fordel er, at der er offentlig transport til og fra ruten. Her kan man nyde kuperet natur, to klosterruiner fra middelalderen og et rigt fugleliv omkring Hornborga-søen, som er berømt for de store flokke dansende traner særligt i foråret. Se mere her

Skåne: Ny shelterplads med arkitektdesignede shelters

To unikke og arkitektdesignede shelters, der har fået navnet Birk, er netop blevet klar til brug. Her er udsigt over søen Finjasjön og Hovdala Vandringscenter, lige syd for Hässleholm. På dette fredelige sted kan overnattende gæster nyde en fantastisk solopgang. At overnatte i naturen er i det hele taget en del af vandreoplevelsen, og her kan både den enkelte vandrer og familien samt den lille gruppe få en god nats søvn i disse arkitekttegnede shelters godt beskyttet mod skiftende vejrlig. Hvert shelter kan rumme mellem 3-5 personer. Toilet, grillplads og picnicbord er ved siden af. Senere i år vil Birk blive suppleret med et shelter ved navn Ronja, der kan rumme 5-6 personer. Et shelter koster 200,- pr. nat, og det er en god idé at booke det hjemmefra. Se mere her 

Fakta om den svenske Allemandsret

I Sverige har man allemandsretten (svensk: allemansrätt) til forskel fra Danmark, og den særlige svenske ret kan oversættes til "hver mands ret". Allemandsretten giver enhver lov til at færdes næsten overalt i den svenske natur. Hovedreglen i allemandsretten er blot, at man skal passe på naturen og vise hensyn til mennesker og dyr. Man må gå, vandre, løbe, cykle, ride eller stå på ski på andres jorde og på privatveje.

Sommer
10 kølige tips i varmen 

Trænger du til at blive kølet ned i varmen? Her får du vores bedste tips til, hvordan du effektivt får sænket kropstemperaturen og kommer godt igennem hedebølgen.

Læs mere
Sommer
Bakterierne blomstrer i soppebassiner og badebassiner 

Badebassiner kan hurtigt udvikle sig til bakteriebomber i sommervarmen og i værste fald resultere i roskildesyge, diarré og udslet. Derfor gælder det om at være opmærksom på vandskvaliteten i børnenes soppebassin såvel som i store bassiner, der rummer flere tusind liter vand.

Læs mere
Sommer
Tips til de varmeforskrækkede 

Med hedebølgen er al snak om det ustadige danske vejr forsvundet som dug for solen. Nu glæder det om at finde badetøjet og madkurven frem, hoppe i klipklappere og korkbælte og komme afsted til stranden.

Læs mere
Sommer
Undgå drukneulykker: 10 vigtige råd til badeturen 

Under hedebølgen vælger mange at nyde dagen på stranden, og i den forbindelse, er det vigtigt at huske badesikkerheden.

Læs mere
Sommer
Generer varmen din søvn? 

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær 

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Sommer
Sodavandsis af frugtmos 

Det er så nemt og dejligt, at have læskende sodavandsis i fryseren, og du kan hurtigt have de skønneste, søde og læskende sodavandsis klar til de varme dage.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj 

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Sommer
Sådan undgår du dehydrering 

Mennesket består af mellem 50 og 75% vand. Uden en jævn tilførsel af vand, fungerer krop og hjerne ikke optimalt. Dehydrering kan medføre hovedpine og utilpashed, og i alvorlige tilfælde være livstruende.

Læs mere
Sommer
Varme dage forude! Tjek uv-indekset på gratis app 

Med den ekstreme hedebølge, der lige nu bevæger sig hen over Europa, så er det en god idé at holde godt øje med UV-indekset, ligesom det er klogt, at være opmærksom på risikoen for hedeslag.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^