Opskrift: Minns rabarberkage

Opskrift: Minns rabarberkage 

Man behøver ikke have opholdt sig længe i Sverige, før man støder på ordet ’fika’. I mit tilfælde blev jeg bekendt med begrebet, da genboen til det hus, hvor jeg ferierede, kiggede forbi og spurgte: ”Är det inte dags att fika?” Mens jeg vred min hjerne for at gætte, hvad hun spurgte om, kom hun mig smilende til undsætning og forklarede, at ’fika’ er de små stunder i løbet af dagen, hvor man snupper sig en velfortjent pause.

En pause i hyggeligt samvær med genboen, lød tillokkende, og det blev ikke mindre fristende, da hun videre forklarede, at traditionen også inkluderer kaffe og kage. Minn, som genboen hedder, sagde at hun netop havde bagt en rabarberkage, som hun ville komme over med, hvis vi serverede kaffen. Inden længe sad vi seks mennesker bænket under parasollen og nød en lille ’fika’ med kaffe og Minns dejlige rabarberkage.

Efter en enkelt mundfuld spurgte jeg Minn, om jeg måtte viderebringe hendes opskrift på KvindeGuiden. Minns rabarberkage er nemlig bemærkelsesværdig let og lækker både i smag og krumme, og samtidig anderledes og langt mindre sød end rabarberkager, jeg før har smagt. I stedet for raffineret sukker, bruger hun kokossukker og honning i opskriften, og det giver kagen en mere naturlig sødme. Det levner samtidig plads til smagen af kagens øvrige ingredienser; den herlige smag af syrlig-sure sommerrabarber bagt i en let og luftig kokos- og mandelkage. 

Minns rabarberkage

Ingredienser

  • 2 stilke rabarber
  • 2 æg
  • 1 dl kokossukker
  • 1 1/2 tsk honning
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 dl hakkede mandler
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl kokosmel
  • 1 tsk natron
  • 2 stk hakkede bittermandler

 Sådan gør du:

  1. Skær rabarberen i tynde skiver, og stil dem til side.
  2. Slå æggene ud, så æggeblommer og æggehvider kommer i hver sin skål.
  3. Pisk æggehviderne til en sej og luftig masse, og stil skålen til side.
  4. Pisk en æggesnaps af æggeblommer, sukker og honning. Rør derefter kokosolien og citronsaften i, og til sidst 3/4 af rabarberne og halvdelen af mandlerne.
  5. I en ny skål blandes de tørre ingredienser; mandelmel, kokosmel, natron og bittermandel, hvorefter æggesnapsen røres i. Til sidst vendes æggehvider i dejen.
  6. Smør en lille springform kokosolie, og hæld dejen i. Læg resten af rabarberne ovenpå kagen og drys til sidst resten af de hakkede mandler over.
  7. Bag kagen i 30 til 35 minutter ved 175 grader.
Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Sommer
Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^