Udsalg Crocca.dk
Øreringe Dansk Smykkekunst
Multifarvede zirkoner - Sif Jakobs
Designer Inspirations Boutique
Opskrift: Minns rabarberkage
Redaktionen

Man behøver ikke have opholdt sig længe i Sverige, før man støder på ordet ’fika’. I mit tilfælde blev jeg bekendt med begrebet, da genboen til det hus, hvor jeg ferierede, kiggede forbi og spurgte: ”Är det inte dags att fika?” Mens jeg vred min hjerne for at gætte, hvad hun spurgte om, kom hun mig smilende til undsætning og forklarede, at ’fika’ er de små stunder i løbet af dagen, hvor man snupper sig en velfortjent pause.

En pause i hyggeligt samvær med genboen, lød tillokkende, og det blev ikke mindre fristende, da hun videre forklarede, at traditionen også inkluderer kaffe og kage. Minn, som genboen hedder, sagde at hun netop havde bagt en rabarberkage, som hun ville komme over med, hvis vi serverede kaffen. Inden længe sad vi seks mennesker bænket under parasollen og nød en lille ’fika’ med kaffe og Minns dejlige rabarberkage.

Efter en enkelt mundfuld spurgte jeg Minn, om jeg måtte viderebringe hendes opskrift på KvindeGuiden. Minns rabarberkage er nemlig bemærkelsesværdig let og lækker både i smag og krumme, og samtidig anderledes og langt mindre sød end rabarberkager, jeg før har smagt. I stedet for raffineret sukker, bruger hun kokossukker og honning i opskriften, og det giver kagen en mere naturlig sødme. Det levner samtidig plads til smagen af kagens øvrige ingredienser; den herlige smag af syrlig-sure sommerrabarber bagt i en let og luftig kokos- og mandelkage. 

Minns rabarberkage

Ingredienser

 • 2 stilke rabarber
 • 2 æg
 • 1 dl kokossukker
 • 1 1/2 tsk honning
 • 1 spsk kokosolie
 • 1 spsk citronsaft
 • 1 dl hakkede mandler
 • 1 dl mandelmel
 • 1 dl kokosmel
 • 1 tsk natron
 • 2 stk hakkede bittermandler

 Sådan gør du:

 1. Skær rabarberen i tynde skiver, og stil dem til side.
 2. Slå æggene ud, så æggeblommer og æggehvider kommer i hver sin skål.
 3. Pisk æggehviderne til en sej og luftig masse, og stil skålen til side.
 4. Pisk en æggesnaps af æggeblommer, sukker og honning. Rør derefter kokosolien og citronsaften i, og til sidst 3/4 af rabarberne og halvdelen af mandlerne.
 5. I en ny skål blandes de tørre ingredienser; mandelmel, kokosmel, natron og bittermandel, hvorefter æggesnapsen røres i. Til sidst vendes æggehvider i dejen.
 6. Smør en lille springform kokosolie, og hæld dejen i. Læg resten af rabarberne ovenpå kagen og drys til sidst resten af de hakkede mandler over.
 7. Bag kagen i 30 til 35 minutter ved 175 grader.
Sommer
Generer varmen din søvn?

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen?

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført...

Læs mere
Sommer
Vin i varmen

Når sommersolen skinner fra en skyfri himmel, er der aktivitet i haven og på terrassen. Ikke mindst når vinen skal vælges, serveres og nydes. Her er der dog nogle få forholdsregler, da skrøbelig vin og sommervarme kan være et udfordrende match.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Amerikanske spareribs på grillen

Grillede spareribs marineret med hjemmelavet bbq-marinade, grillede majs & aubergine, feta/melon salat med syltede jalapenos. Lækkerier inspireret af stolte amerikanske bbq-traditioner.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Optimalt køleskab i sommervarme

Med sommervarmen følger uundgåeligt drømme om kolde drinks, sprøde salater og lækker cremet is, men de bør også rumme forholdsregler til optimal funktion af køleskabet, der ud over den daglige funktion skal kunne nedkøle den varme luft, som lukkes ind ved hver åbning.

Når den kolde luft alligevel...

Læs mere
Sommer
Madvarer i varmen

Når temperaturen uden for stiger, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på, hvordan man behandler sine madvarer. Reglerne for hvordan du forbygger sygdomsfremkaldende bakterier, som salmonella, campylobacter eller andre bakterier, er enkle:

Læs mere
Forår
Skovflåt - Det skal du holde øje med

Et flåtbid behøver ikke at være smertefuldt, men det er vigtigt altid at fjerne flåter, fordi en del af dem er inficerede med Borrelia. Se billede af skovflåt, skovflåtbid og borrelia-udslet.

Læs mere
Årstidens råvarer
Det eksklusive bær

Der er noget særligt eksklusivt over det fine, lille hindbær. For mens der er sommerbær, man næsten kan nå at få nok af i sæsonen, så gælder det ikke hindbær. Velvidende at de koster omtrent det samme som de tre liter mælk, det økologiske smør og koldskålen, der allerede ligger i indkøbskurven, så...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shop annoncer
Bordben til sofaborde og plankeborde

Bordben til sofaborde og plankeborde

Designer Inspirations Boutique

Designer Inspirations Boutique

House Doctor spejle

House Doctor spejle

DANFORM spisebordsstole

DANFORM spisebordsstole

Nye Bøger
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med...

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
Mercedes-Snittet, Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancocks 'Mercedes-snittet' er andet selvstændige bind i krimiserien om Kaldan og Schäfer. En nervepirrende psykologisk krimi om hævn, synsbedrag og ar i hjertet.

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
11.09.2020

Hospitaler: Begræns besøg af pårørende

Rigshospitalet

I lyset af det stigende corona-smittetryk henstiller Region Hovedstaden til at antallet af besøgende pårørende begrænses. Det betyder blandt andet, at man som indlagt opfordres til at vælge én fast pårørende til besøg i hele indlæggelsesperioden. Læs mere


03.09.2020

Fakta om kommende voldtægtslovgivning

Kvinfo

KVINFO forklarer her, hvad Danmarks kommende voldtægtslovgivning baseret på samtykke betyder. Læs mere


02.09.2020

Forskning: Hormonbehandling redder COVID-19-patienter

Rigshospitalet

Steroidpræparater med binyrebarkhormon tager toppen af betændelsesreaktionen og bedrer overlevelsen for svært syge COVID-19-patienter på intensivafdelingerne. Det er resultatet af ny dansk og international forskning støttet af Novo Nordisk Fonden. Læs mere


27.08.2020

Test: Kemi i tandpasta

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Tandpastaer er i mange tilfælde gode kemivalg, som får Forbrugerrådet Tænk Kemis bedste bedømmelse. Få hjælp til at vælge en tandpasta uden uønsket kemi.

Læs mere


20.07.2020

Strøget i historisk krise

Finans.dk

Coronakrisen truer med at få antallet af ledige lejemål til at sætte rekord. Læs mere


19.07.2020

Markant flere låner lyd- og e-bøger

eReolen

Coronakrisen har fået flere børn og voksne til at søge underholdning i digitale bøger hos foreningen eReolen, der giver alle danskere mulighed for at låne elektroniske bøger og lydbøger gratis. Læs mere


Arkiv

^