Optimalt køleskab i sommervarme
Hold køleskabet lukket mest muligt
Køleskabet skal altid skal have en temperatur på ca. 5° C både for at sikre et lavere energiforbrug og for at undgå bakterier i madvarerne og dermed holde vores helbred i orden. Som nøglen til at sikre en normal temperatur nævnes at åbne køleskabet så lidt som muligt. Og det er en god idé at organisere opfyldning efter indkøb, således at døren ikke skal åbnes flere gange.
Samtidig er det også vigtigt at placere tingene hensigtsmæssigt i køleskabet med kolde drikkevarer i døren, som man kan nøjes med at åbne på klem og derved minimere den varme lufts indtrængen.
Opbevar grønt køligt
Derudover bør grøntsagerne altid placeres i den dertil indrettede skuffe, nederst i køleskabet, hvor der altid er koldest. Her bibeholdes den naturlige fugtighed i grøntsagerne.
Er man ejer af et gammelt køleskab, hvor pladsen er blevet lidt for trang, kan det betale sig at udskifte det gamle køleskab med en større og mere energibesparende model i stedet for at købe et ekstra. Den gyldne regel er nemlig, at køleskabet aldrig må være overfyldt, da det derved bruger ekstra energi på at få den kolde luft til at cirkulere effektivt rundt. Til sammenligning kan et nyt energirigtigt køleskab med energiklasse A+ give op til 35 % besparelse på elregningen. Og det er da værd at tage med.
Nyttige køletips
- Ved nyanskaffelse er det vigtigt at vælge et energibesparende køleskab i klasse A+ eller A++.
- Et større køleskab er mere effektivt og energirigtigt end flere små.
- Den optimale køleskabstemperatur ligger mellem 4° C og 5° C.
- Husk at afrime fryseren jævnligt, da isdannelser øger energiforbruget.
- Hold køleskabet rent for at undgå bakteriedannelser i fødevarerne.