Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum

Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum 

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man får den fulde smag af friske sommerjordbær og flødeskum. Her er opskriften på hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprød pistacie-krokant.

Dét skal du bruge:

  • 3 stk. hjemmebagte lagkagebunde (se opskrift nederst)
  • 500 g jordbær
  • 4 dl. piskefløde
  • 200 g. hjemmelavet jordbærmos
  • Pistacie-krokant (se opskrift nederst)

Sådan samles lagkagen

  • Læg en lagkagebund på et stort fad
  • Fordel jordbærmos over lagkagebunden
  • Fordel friske jordbær i tynde skiver over jordbærmosen
  • Drys pistacie-krokant over
  • Fordel flødeskum over i et jævnt lag, der når helt ud til lagkagebunden kant
  • Tilføj endnu en lagkagebund
  • Fordel endnu et lag jordbærmos over lagkagebunden
  • Fordel friske jordbær i tynde skiver over jordbærmosen
  • Drys pistacie-krokant over jordbærmosen
  • Fordel pisket flødeskum over jordbærmosen i et jævnt lag, der når helt ud til lagkagebunden kant
  •  Tilføj tredje lagkagebund
  • Dekorér den øverste kagebund med flødeskum. Brug evt. en hjemmelavet sprøjtepose
  • Pynt med friske jordbær i både eller skiver, drys pistacie-krokant over og evt. lidt florsukker

 

Opskrift: Hjemmebagte lagkagebunde - Kan evt. bages dagen inden

Ingredienser

  • 4 æg
  • 175 g sukker
  • 70 g mel
  • 30 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver 

Opskrift

  • Æg og sukker piskes med håndmikser til tyk æggesnaps. Bland de to slags mel og bagepulver sammen, drys det gennem en sigte ned i æggesnapsen, og vend det nænsomt med en træske i æggesnapsen.
  • Fordel i en velsmurt springform.
  • Bages ved 175 grader på nederste ovnrille i 30-35 minutter
  • Afkøles helt inden kanten skæres løs med en lille glat kniv og den afkølede kage kan slås ud af formen.
  • Flæk kagen i tre lagkagebunde med en savtakket brødkniv

 

Opskrift: pistacie-krokant

Ingredienser

  • 200 gram sukker
  • 100 gram usaltede pistaciekerner

Opskrift

  • Sukkeret smeltes til en gylden karamel
  • Pistaciekernerne kommes i sukkermassen og ristes nogle sekunder
  • Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir
  • Når karamellen er helt afkølet, hakkes den med en savtakket kniv

 

Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Sommer
Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^