Michael Kors ur - Darci Gold
Ibu Jewels
Øreringe Dansk Smykkekunst
Mads Z - Mads Z Luxury Rainbow ring
Kategorier: Sommer  -  Sundhed
Hvad er fornuftigt at drikke i sommervarmen?
Redaktionen

Forleden kunne man i flere danske medier læse, at det er farligt kun at drikke postevand i sommervarmen. Men det er en påstand med modifikationer, mener speciallæge Anna Iben Hollensberg. For selvom det er korrekt, at man godt kan dø af dehydrering, hvis indholdet af salte i kroppen falder for meget, så er billedet dog noget mere nuanceret. Her forsøger vi at forklare, hvad der er op og ned i påstandende.

Op og ned i påstande om forebyggelse af dehydrering

I forlængelse af, at landets akutmodtagelser i øjeblikket modtager et stigende antal patienter med væskemangel, kom en læge på akutmodtagelsen forleden med en udtalelse til TV2.dk. Her advarede han, at postevand ikke er at anbefale til ældre, der er ved at dehydrere. Han forklarede, at manglen på vigtige salte i almindeligt vand fra hanen gør, at indholdet af salte i kroppen falder til et livsfarligt lavt niveau. Han anbefalede derfor, at ældre drikker 2,5 liter sukkerholdige drikke om dagen. Men det er, ifølge speciallæge Anna Iben Hollensberg, en påstand med modifikationer.

"Det korrekt, at man godt kan dø af dehydrering, hvis indholdet af salte i kroppen falder for meget, men billedet er dog noget mere nuanceret. Et væsentligt faktum er, at kroppen kun optager ca. 1 dl væske pr. 15 minutter. Så derfor går det ikke at drikke meget væske for hurtigt" forklarer Anna Iben Hollensberg, som påpeger, at det her i sommervarmen til gengæld er yderst vigtigt at gøre opmærksom på, hvordan man skal drikke væske, så det er jævnt fordelt over hele dagen, og kroppen derved bliver optimalt hydreret. 

"At salte er vigtige for kroppen, har overlægen helt ret i. Dog er det langt sundere at tilføre det rene sunde og sukkerfrie postevand salte, fremfor at anbefale folk at drikke 2,5 liter sukkerholdige drikke om dagen."

Infused water - Vitaminfyldt & smagfuldt vand

En måde at tilføre vand gode salte, kan blandt andet ske ved at tilføre vandet frugt, bær, grønt og urter. Med rådgivning af Anna Iben Hollensberg har kogebogsforfatter Sandra Pugliese netop udgivet en ny bog om 'Infused water', der med et korrekt indhold af mineraler og salte samt herlige smage, til fulde opfylder kroppens behov. Med bogen ved hånden, er det legende let og lækkert at drikke de anbefalede mængder – ikke fordi du skal, men fordi du slet ikke kan lade være. Bogen indeholder blandt andet:

  • 50 sunde, lette og smagfulde opskrifter på infused water med frisk frugt, grønt og krydderurter 
  • Tips og inspiration til udnyttelse af fyldet, når vandet er drukket
  • Et indblik i hvilke sundhedsfremmende egenskaber infused water har 
  • Fakta om sundhedsfremmende egenskaber i udvalgt frugt, grønt og krydderurter. 

Titel: Infused Water 
Forfatter: Sandra Pugliese
Forlag: Muusmann' Forlag
Bestilling: Online

Sommer
Generer varmen din søvn?

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen?

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført...

Læs mere
Sommer
Vin i varmen

Når sommersolen skinner fra en skyfri himmel, er der aktivitet i haven og på terrassen. Ikke mindst når vinen skal vælges, serveres og nydes. Her er der dog nogle få forholdsregler, da skrøbelig vin og sommervarme kan være et udfordrende match.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Amerikanske spareribs på grillen

Grillede spareribs marineret med hjemmelavet bbq-marinade, grillede majs & aubergine, feta/melon salat med syltede jalapenos. Lækkerier inspireret af stolte amerikanske bbq-traditioner.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Optimalt køleskab i sommervarme

Med sommervarmen følger uundgåeligt drømme om kolde drinks, sprøde salater og lækker cremet is, men de bør også rumme forholdsregler til optimal funktion af køleskabet, der ud over den daglige funktion skal kunne nedkøle den varme luft, som lukkes ind ved hver åbning.

Når den kolde luft alligevel...

Læs mere
Sommer
Madvarer i varmen

Når temperaturen uden for stiger, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på, hvordan man behandler sine madvarer. Reglerne for hvordan du forbygger sygdomsfremkaldende bakterier, som salmonella, campylobacter eller andre bakterier, er enkle:

Læs mere
Forår
Skovflåt - Det skal du holde øje med

Et flåtbid behøver ikke at være smertefuldt, men det er vigtigt altid at fjerne flåter, fordi en del af dem er inficerede med Borrelia. Se billede af skovflåt, skovflåtbid og borrelia-udslet.

Læs mere
Årstidens råvarer
Det eksklusive bær

Der er noget særligt eksklusivt over det fine, lille hindbær. For mens der er sommerbær, man næsten kan nå at få nok af i sæsonen, så gælder det ikke hindbær. Velvidende at de koster omtrent det samme som de tre liter mælk, det økologiske smør og koldskålen, der allerede ligger i indkøbskurven, så...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shop annoncer
Mørklægningsgardiner

Mørklægningsgardiner

Bloomingville

Bloomingville

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Meraki

Meraki

Nye Bøger
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med...

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
Mercedes-Snittet, Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancocks 'Mercedes-snittet' er andet selvstændige bind i krimiserien om Kaldan og Schäfer. En nervepirrende psykologisk krimi om hævn, synsbedrag og ar i hjertet.

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
11.09.2020

Hospitaler: Begræns besøg af pårørende

Rigshospitalet

I lyset af det stigende corona-smittetryk henstiller Region Hovedstaden til at antallet af besøgende pårørende begrænses. Det betyder blandt andet, at man som indlagt opfordres til at vælge én fast pårørende til besøg i hele indlæggelsesperioden. Læs mere


03.09.2020

Fakta om kommende voldtægtslovgivning

Kvinfo

KVINFO forklarer her, hvad Danmarks kommende voldtægtslovgivning baseret på samtykke betyder. Læs mere


02.09.2020

Forskning: Hormonbehandling redder COVID-19-patienter

Rigshospitalet

Steroidpræparater med binyrebarkhormon tager toppen af betændelsesreaktionen og bedrer overlevelsen for svært syge COVID-19-patienter på intensivafdelingerne. Det er resultatet af ny dansk og international forskning støttet af Novo Nordisk Fonden. Læs mere


27.08.2020

Test: Kemi i tandpasta

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Tandpastaer er i mange tilfælde gode kemivalg, som får Forbrugerrådet Tænk Kemis bedste bedømmelse. Få hjælp til at vælge en tandpasta uden uønsket kemi.

Læs mere


20.07.2020

Strøget i historisk krise

Finans.dk

Coronakrisen truer med at få antallet af ledige lejemål til at sætte rekord. Læs mere


19.07.2020

Markant flere låner lyd- og e-bøger

eReolen

Coronakrisen har fået flere børn og voksne til at søge underholdning i digitale bøger hos foreningen eReolen, der giver alle danskere mulighed for at låne elektroniske bøger og lydbøger gratis. Læs mere


Arkiv

^