Konsolborde hos AmazingLiving
Rattan sofa
Loungestol Sika Design
Økologisk udendørs maling
Kategori: Sommer

Et nemt fif til hurtig afkøling er at skylle håret under hanen, frottere det let, og sætte det op. Det køler absolut effektivt både hovedbund og nakke.

10 kølige tips i varmen
Redaktionen

Trænger du til at blive kølet ned i varmen? Her får du vores bedste tips til, hvordan du effektivt får sænket kropstemperaturen og kommer godt igennem hedebølgen.

 1. Drop de anstrængende aktiviteter

  Overvej om det nødvendigvis er lige nu under hedebølgen, at du partout skal gøre rent, købe stort ind eller ordne have. Når man har gang i alle mulige fysiske aktiviteter, så registrerer man ikke altid tørst og varme. Bliver kroppen dehydreret og overophedet, kan det udløse svimmelhed, ubehag og hovedpine. Drop aktiviteterne og slap af i kølige omgivelser.


 2. Arbejder du på at få en solbrun hud?

  Husk, at sommeren er lang, så der er god tid til at opbygge farven lidt ad gangen. Ved at begrænse tiden i bagende sol, mindsker du risikoen for overophedning og hedeslag, soleksem, solskoldning, herpesudbrud - og på længere sigt solrynker, pigmentpletter og hudkræft.
  Hvis du ønsker en pæn og jævn farve, så skal du undgå solskoldning. Når de smertefulde blærer skaller af, er huden ikke kun særlig sart, men efterlader også plamager på den solbrune hud.


 3. Sænk kropstemperaturen effektivt

  Den mest effektive måde at få sænket kropstemperaturen på, er gennem huden. Derfor er et køligt bad et klart hit.


 4. Køligt fodbad

  Et fodbad afkøler mere end blot fødderne. Blodet under den tynde hud på fødderne køles hurtigt inden det sendes videre i kroppen.  En absolut behagelig fornøjelse, og så kan man jo samtidig sidde og ordne sine negle eller pleje huden med en kølig ansigtsmaske med sommerfrugter. 

  Tips til fodbad

  Plejende ansigtsmasker med sommerfrugt


 5. Skøn behandling af varme, hævede hænder

  Et koldt bad til varme, hævede hænder, kan være helt befriende. Prøv også at lægge klude vredet op i kold vand om håndleddene, så blodet under den tynde hud køles af.


 6. Køl nakken af

  Læg isterninger i et fugtigt, hårdt opvredet håndklæde og køl nakken. Fryser du dine isterninger i de blå isterningposer, så slipper du for at isterningerne drypper, når de smelter.


 7. Op med håret!

  Har du hel eller halvlangt hår, så kan det være en helt befriende følelse at sætte det op med klemmer og hårbånd, så den svedige, varme nakke får lidt luft.


 8. Skyl håret

  Et nemt fif til hurtig afkøling er at skylle håret under hanen, frottere det let, og sætte det op. Det køler absolut effektivt både hovedbund og nakke.


 9. Duch på flaske

  Hæld vand på en tom sprayflaske, så har du altid et friskt douch ved hånden.


 10. Let og løstsiddende

  Stramtsiddende tøj, og tøj fremstillet i syntetiske stoffer; polyamid, polyester, akryl og elastan, kan gøre en varm dag til en rigtig svedig oplevelse. Lette hør- og bomuldsstoffer i et løstsiddende og luftigt fit, køler og lufter kroppen.
Sommer
Shopping: Super søde sommernyheder

Se alle de skønne nyheder fra blandt andet RICE, Handed By, Riviera Maison, New Mags Artisans, House Doctor, Christina Lundsteen, Have A Look, ACT NORDIC, B-Green ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Grillet makrel med spidskål og rygeostecreme

Makrel er eminent på grill, og med spidskål, radiser og rygeost er det dejlig let og lækker sommermad. Og så er makrel en af de såkaldte fede fisketyper, og kilde til sunde omega-3 fedtsyrer.

Læs mere
Sommer
Undgå drukneulykker: 10 vigtige råd til badeturen

Meteorologerne lover solrigt sommervejr i de kommende uger, og da mange vælger at nyde de varme dage på stranden, er det en god idé at få genopfrisket råd omkring badesikkerhed.

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Sommer
Trampolin i haven - 5 råd til at undgå ulykker

Fra parcelhaver lyder der sommeren igennem latter og frydefulde hyl, når børn og voksne giver den gas i havetrampolinen. De store trampoliner er både kilde til masser af sjov og dejlig samvær, men også til god motorik og øget sundhed. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen kommer mange tusinde danskere hvert år...

Læs mere
Sommer
Et cayenne kick til fedtforbrændingen

På varme dage skal der drikkes vand i rigelige mængder. Vandet kan smages til med citron, lime og mynte, og evt. lidt cayennepeber, hvis man vil give fedtforbrændingen et kick.

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Sommer
Udsalg - Sommer 2021

Så er der fuld gang i sommerudsalget. Se netbutikkernes udvalg af skønne varer, der lige nu sælges med store rabatter.

 

Læs mere
Årstidens råvarer
Det eksklusive bær

Der er noget særligt eksklusivt over det fine, lille hindbær. For mens der er sommerbær, man næsten kan nå at få nok af i sæsonen, så gælder det ikke hindbær. Velvidende at de koster omtrent det samme som de tre liter mælk, det økologiske smør og koldskålen, der allerede ligger i indkøbskurven, så...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Kaffekop i genbrugsmateriale

Kaffekop i genbrugsmateriale

Indretning af hjemmet<BR> kræver en fælles indsats

Indretning af hjemmet
kræver en fælles indsats

Onlinedating: De 3 mest eftertragtede<BR>kvaliteter hos en partner

Onlinedating: De 3 mest eftertragtede
kvaliteter hos en partner

Gode idéer til gaveønsker

Gode idéer til gaveønsker

Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med...

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
03.07.2021

Måltidskasser hitter under coronakrisen

Finans.dk

Aarstiderne lever måltidskasser til hele landet, og her under coronakrisen er de grønne kasser for alvor blevet populære blandt danskerne. Læs mere


02.07.2021

Danskerne har fået mere tillid til vaccinerne mod COVID-19

Lægemiddelstyrelsen.dk

Siden foråret er danskernes tillid til COVID-19-vaccinerne steget. Samtidig oplever tre ud af fire at have tilstrækkelig information om vaccinerne – bare ikke når det drejer sig om vaccinernes bivirkninger. Det viser Lægemiddelstyrelsens befolkningsundersøgelse, der tager pulsen på viden om... Læs mere


02.07.2021

Kvinfo: Ja, du må godt bade nøgen

Kvinfo.dk

Tildækket, topløs eller nøgen? Uanset køn bestemmer du selv, hvor meget krop du vil vise på stranden. Læs mere


01.07.2021

Ældres lugtesans svækkes - men ikke når det gælder duften af hindbær og vanilje

KU - Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab

Modsat hvad videnskaben længe har troet, har ældre mennesker med nedsat lugtesans ikke en generelt svagere evne til at lugte – det kommer meget an på, hvad det er for en slags duft. Det konkluderer forskere fra Københavns Universitet ... Læs mere


01.07.2021

Forhandlere af bambusplast bliver anmeldt til Fødevarestyrelsen

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Flere undersøgelser viser, at der kan være risiko for afgivelse af uønskede stoffer fra bambusplast, som typisk er en blanding af bambus og melamin. Kopper, tallerkener og anden service af bambusplast er derfor ulovligt. Men salget fortsætter alligevel ... Læs mere


26.06.2021

We Walk: Vær med til at samle affald - bestil en strandoprydningspakke

Bevægdigforlivet.dk

Gør noget godt for andre, for dig selv og for miljøet. WE WALK har i 2021 fokus på strandoprydning, og vi opfordrer alle, som har lyst, til at tage på strandoprydningstur. Læs mere


Arkiv

^