Danskernes grillvaner

Kategori: Sommer

Danskernes grillvaner

Danskernes grillvaner 

Grillsæsonen er i fuld gang, og der er udsigt til masser af lange lyse sommeraftener i selskab med familie, venner og veninder.

Grillsæsonen er i fuld gang, og der er udsigt til masser af lange lyse sommeraftener i selskab med familie, venner og veninder.

Vi varter op med både grillmad, vin og lækkerier i lange baner, både hjemme i haven, på stranden og i parken. Men vidste du f.eks. at det stadig er mænd, der står for valget af vin, når der skal grilles?

I 45% af de danske familier er det manden, der vælger vinen, mens det 18% af de danske hjem er kvinden.

56% af danskerne mener, at grillmad i dag er mere lækkert og avanceret end for blot 5 år siden. Men selvom f.eks. rejer og skaldyr bliver brugt på grillen i flere og flere danske hjem -især i hovedstaden - er grillet oksekød stadig populært blandt hele 88% af danskerne.

Tips til din grill

• Brug briketter til en lukket grill. De brænder længere og du undgår flyveaske i maden.
• Smør altid risten ind i olie, før du lægger kødet på. Brug et stykke køkkenrulle og ikke en pensel, så undgår du at spilde olie på briketterne.
• Undlad så vidt muligt at stikke i kødet under tilberedningen, - kødsaften løber ud og maden mister smag. Brug i stedet en grilltang eller en madpincet.


Undersøgelse om danskernes grillvaner er gennemført af Lindemans og analyseinstituttet Megafon blandt 1271 danskere i april 2007.

Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Sommer
Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^