8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien

8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

  1. Stop stresstanker
    Stop stressende tanker om, hvad der venter af arbejdsopgaver og hverdagsudfordringer. Indstil dig på at tage én ting ad gangen. Gør dig umage for at være tilstede i nuet. Husk, at det tager tid for krop og psyke, at omstille sig til hverdagens tempo.
  2. Stå lidt tidligere op
    Stå lidt tidligere op end du plejer, så du har tid til at give dig selv en nænsom start på dagen.
  3. Bagud med opgaverne?
    Når man kommer tilbage til jobbet efter ferie, så kan man, næsten per definition, konstatere, at man er bagud. Opgaverne har hobet sig op over sommeren. Træk vejret, og husk, at det naturligvis tager tid, at indhente det arbejde, der har akkumuleret sig over de to uger, du har været væk. Giv dig selv lov til at være bagud og til, stille og roligt, at indhente arbejdet. 
  4. Tag fat på de nemme opgaver først
    Lad være med at kaste dig over de sværeste og mest krævende og komplicerede opgaver den første dag. Hvis du har nogle nemme opgaver, du kan på rygraden, så kom stille og roligt ind i arbejdsrutinen ved at tage hånd om dem først. Når du er oppe i omdrejninger igen, kan du tage fat i de mere udfordrende opgaver.  
  5. Giv dine kollegaer en status
    Husk at melde ud, hvis udsigten til at du får klaret dine opgaver i tide, er kritisk. At opgaverne klares indenfor deadline, er ikke nødvendigvis dit ansvar alene, men det er dit ansvar at ajourføre din arbejdsgiver eller kollegaer, og give dem en status.
  6. Abstrahér fra kollegers dårlige adfærd
    Bed dine kolleger om hjælp, hvis du har brug for det. Ignorer det faktum, at nogen muligvis er lidt misundelige over din ferie, din solbrune hud, din ro og balance. Husk, at det på et tidspunkt bliver din tur til at hjælpe dem, når de vender hjem fra ferie. 
  7. Undlad overarbejde
    Det kan være fristende at starte op efter ferien med ekstra lange arbejdsdage, så man kan indhente noget af det forsømte. Men der er ikke noget som overarbejde, der hurtigt vil tappe dig for den energi, ro og balance, du netop har vundet ved ferie.
  8. Nyd dine ferieminder
    Brug dine pauser i løbet af dagen til at tænke på nogle af alle de dejlige oplevelser, du har haft i løbet af sommeren og nyd dine minder fra ferien.  
Årstidens råvarer
Sæson: Hindbær - Det eksklusive bær 

Der er noget særligt eksklusivt over det fine, lille hindbær. For mens der er sommerbær, man næsten kan nå at få nok af i sæsonen, så gælder det ikke hindbær. Velvidende at de koster omtrent det samme som de tre liter mælk, det økologiske smør og koldskålen, der allerede ligger i indkøbskurven, så…

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum 

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man får den fulde smag af friske sommerjordbær og flødeskum. Her er opskriften på hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprød pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og lækker sommerdessert: Skumfiduser, chokolade og sommerbær 

For børn hører sommeren uløseligt sammen med hyldeblomstdrik, ristede skumfiduser og klistrede fingre. Men søde, bløde marshmallows kan også bruges i mere voksenvenlige sammenhænge, fx i en herlig sommerdessert, hvor chokolade og den søde vanilieskum røres, fryses og serveres med friske bær på…

Læs mere
Sommer
Copenhagen Jazz Festival 2022 

Når festivalen ruller hen over København, er byen som forvandlet. Over alt spiller musikken: På torve og i byens parker, på jazzklubberne og nye interimistiske scener, i teatre, på museer og – selvfølgelig også – i byens største og flotteste koncertsale. I løbet af festivalens 10 dage præsenteres…

Læs mere
Sommer
Midsommer 2022: Sådan fejrer svenskerne sommersolhverv 

Tag til tur over sundet og oplev en af Sveriges største og mest traditionsrige festdag: Midsommerfesten. I år fejres den fredag den 24. juni med majstang, dans og musik.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen? 

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Amerikanske spareribs på grillen 

Grillede spareribs marineret med hjemmelavet bbq-marinade, grillede majs & aubergine, feta/melon salat med syltede jalapenos. Lækkerier inspireret af stolte amerikanske bbq-traditioner.

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

Læs mere
Sommer
Shopping: Super sød sommerstil og -stemning 

Stemningsfuld sensommer med glasdesign fra Anna von Lipa,

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^