Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge

Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Vitamin- og proteinrige - og gode for fordøjelsen

Når friske ærter er sådan et godt bud på en sommersnack, så skyldes det, at de både er kaloriefattige, fulde af vitaminer, proteiner og antioxidanter, men også, at de er en super kilde til gode fibre, der giver god mæthedsfølelse og holder gang i fordøjelsen.

Tag en håndfuld med i madpakken, sæt en skål med friske ærter på middagsbordet, bland dem i den grønne salat og i kartoffelsalaten, mos dem til dip eller drik dem i smoothies.

Ærtebælge på panden

Ærtebælgene behøver ikke gå til spilde. De kan nemlig bruges i supper, nydes rå i salaten, blendes sammen med frugt og grøntsager, som fx æbler og spinat, i smoothie, eller ristes på pande.

Ærtebælge kan ristes på en varm pande med lidt olivenolie. De skal kun ristes kort til de falder sammen, men stadig bevarer deres sprødhed. Ristede ærtebælge er dejligt tilbehør til sommerens grillretter.

Opskrift: Nye kartofler i ærtecreme med radiser og bacon

Ingredienser

  • ½ kg nye små kartofler
  • 250 g ærter
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 spsk fromage frais
  • 1 spsk æbleeddike
  • ½ tsk rørsukker
  • ½-1 tsk frisk mortet koriander frø
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 50 g magert bacon (fx pancetta, back bacon eller kalkunbacon) i tern
  • 1 bdt. radiser i skiver

Tilberedning

  1. Kartoflerne vaskes grundigt og puttes i en gryde med kogende vand og koges i ca. 10 min.
  2. Ærterne koges godt møre og blendes.
  3. Ærtepureen smages til med mayonnaise, fromage frais, æbleeddike, sukker, frisk mortet korianderfrø, havsalt og friskkværnet peber.
  4. Kartoflerne vendes i ærtecremen og pyntes med stegt bacon og radiser.
Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Sommer
Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Sommer
10 kølige tips i varmen 

Trænger du til at blive kølet ned i varmen? Her får du vores bedste tips til, hvordan du effektivt får sænket kropstemperaturen og kommer godt igennem hedebølgen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^