Vi tager mere på i vægt i løbet af sommeren end i julen

Kategori: Slank & sund

Fitness dk oplever en markant øget aktivitet fra medlemmer, der har ligget stille i sommerferien. Stik mod den almene opfattelse mener forsker, at sommerperioden er skyld i højere vægtøgning end juleferien.

Vi tager mere på i vægt i løbet af sommeren end i julen 

Danskerne dyrker motion i et uset omfang i fitnesscentre, men om sommeren er der en tendens til, at træningstøjet bliver pakket væk og de usunde vaner fundet frem. Grillhygge og større mængder alkohol er medvirkende til, at danskerne tager flere kilo på i sommerperioden end på noget andet tidspunkt af året. Det gælder også juleperioden, som jo ellers notorisk er kædet sammen med fed mad og utallige sammenkomster.
Det snyder folk, at sommerferien er lang, og derfor bliver det samlede indtag af de usunde fødevarer meget højere. Samtidig er der også en tendens til, at vi træner en smule mindre i fitnesscentre om sommeren. Faktisk træner vores medlemmer én gang færre i løbet af en sommermåned sammenlignet med årets andre måneder, og det kan tyde på, at folk generelt træner mindre i sommerperioden. Til gengæld kommer der nu her efter sommerferien et fornyet fokus på sundhed, hvor danskerne godt kan se, at kroppen og kondien har forandret sig, siger Marianne Frandsen, marketingchef hos fitness dk.

Sommerens 'lette' kaloriebomber
Hun bakkes op af ernærings- og træningsekspert Martin Kreutzer, der tidligere har forsket ved Institut for Idræt og Ernæring hos Landbohøjskolen og nu arbejder selvstændigt som træningsrådgiver i firmaet BodyComp:
"Både i mit virke som forsker og træningsrådgiver har jeg oplevet, at sommerperioden er den værste, når det gælder vægtøgning. Ikke engang efter juleperioden kommer vi tilbage i så dårlig forfatning. Umiddelbart er der flere faktorer bag den øgede vægt, men især de 'lette' kaloriebomber om sommeren, såsom flødeis, alkohol og sodavand, er en del af forklaringen. Vi er ikke så bevidste om, at vi indtager rigtig mange kalorier ved sommerhygge i forhold til de ”tunge” måltider i eksempelvis juleperioden, hvor vi godt ved, at vi indtager mange kalorier," forklarer han.
Martin Kreutzer påpeger også, at der i sommerperioden er en tendens til, at hver dag er en fest, hvor julefrokosterne er mere afgrænsede til weekender og juledagene.

Sommeren rammer dobbelt
Ernærings- og træningseksperten opfordrer danskerne til ikke helt at glemme den sunde livsstil i sommerperioden.
"Det er vigtigt, at du i sommermånederne kommer ud at træne minimum en gang om ugen, og så vil det være fint kun at supplere din normale kost med usunde ting, så du ikke ændrer den radikalt til kun at bestå af grillmad og andet usundt," siger han.  
Hos fitness dk forsøger de at holde danskerne i gang om sommeren ved blandt andet at tilbyde holdtræning udenfor i det danske vejr. Som tommelfingerregel skal man, ifølge fitness dk, regne med, at der går over en måned med træning, før du når samme form som tidligere. Det vil med andre ord sige, at du efter en hel ferie på langs først er på niveau en gang til oktober. Noget lignende gør sig gældende, hvis der er vægttab på agendaen.

Slank & sund
Er badetøjet blevet for trangt? 

Lynkur op til badesæsonen er den forkerte taktik ...

Læs mere
Slank & sund
Små ændringer - stort vægttab 

Det er de små ændringer og justeringer, der på lidt længere sigt giver gode motionsvaner og varigt vægttab ...

Læs mere
Slank & sund
Danskerne er svære at motivere til vægttab 

De skønhedsmæssige fordele er en større motivationsfaktor, end de helbredsmæssige, når danskere skal tabe sig ...

Læs mere
Slank & sund
Vægttab 

For pokker, hvor bliver der brugt mange spildte kræfter på overvægt og slankekure! Alene ordet 'slankekur' kan få en diætist som jeg til at høre alarmklokker. Ganske enkelt fordi en kur er en særskilt levemåde i en begrænset periode. Kuren formodes at have en effekt på vægttab (hvilket den…

Læs mere
Slank & sund
Men anklerne er jeg tilfreds med… 

En britisk undersøgelse viser, at kun en enkel ud af 50 britiske kvinder er tilfreds med deres krop. Med den britiske topmodel Kelly Brooks krop som forbillede, ønskede de utilfredse kvinder i gennemsnit at tabe 9 kilo.

Læs mere
Slank & sund
Hvilken slankekur er bedst? 

Marked af slankeprodukter og diæter er overvældende og det kan som forbruger være svært at gennemskue hvilken kur der er bedst. Vi har bedt en af Danmarks førende kosteksperter kommentere Atkins, South Beach, De Danske Vægtkonsulenter, Weight Watchers og pulverkuren Nupo.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^