Slank og sund med bælgfrugter
Spis friske bælgfrugter, som grønne ærter og bønner eller tørrede bælgfrugter, som linser, brune bønner, hvide bønner og sojabønner. En af de rigtig lækre og super anvendelige bælgfrugter, er kikærter. Kikærter har en lækker og lidt nøddeagtigt smag. Kikærter er både gode i gryderetter og ristet på panden med lidt salt, er de lækre sprøde snacks, som også er gode i salaten. Kikærter kan også bruges i brød eller pureres til hummus og dip.
Kikærter fås på dåse, men smager bedst, hvis du køber dem tørret og lader dem stå i blød i ½ døgn. Tørrede bælgfrugter suger 2 1/2 gang deres vægt i vand, når de ligger i blød eller under kogning. Det giver stor volumen og en god mæthedsfølelse.
KIKÆRTE- OG BROCCOLI-SALAT
Det skal du bruge …
- 50 g smuttede hakkede mandler
- 240 g udblødte og kogte kikærter
- 500 g broccoli
- 1 æble
- lidt citronsaft
- 50 g rosiner
Dressing ..:
- 2 dl let cremefraiche
- 1 tsk. sennep
- ½ tsk. karry
- salt og peber
Sådan gør du ..:
- Kog (de i forvejen iblødsatte) kikærter 1 time.
- Rist mandlerne på en varm tør pande.
- Skyl og del broccolien i små buketter, og kom dem i let saltet vand ca. et minut.
- Hæld væden fra kikærterne og fra broccolien og kom dem i en skål.
- Tilføj mandler og rosiner.
- Skær æblet i tern, dryp med citronsaft, og tilføj dem i salaten.
- Rør cremefraiche, sennep og karry sammen til en dressing og smag til med salt og peber.
- Hæld dressing over salaten og vend salaten let.