Ferm Living Loungestol Desert
Lanterne fra Canett Furniture
Rattan sofa
Adezz - Bålfad og havepejs
Kategori: Slank & sund
Hvad er din plan for vægttab?

Hvad er din plan for at slippe af med de ekstra kilo på sidebenene? Leve af æblecider en måned? Sætte en hængelås på køleskabet? Droppe rødvinen og smør på brødet? Lad være med det! Det sundeste, og i længden mest effektive, er at fortsætte med at spise og drikke det, du elsker – men med måde. For din plan vil ikke holde i længden, hvis du skal undvære det du holder allermest af, og samtidig skal tvinge dig selv ud i motionsprogrammer som du kun gennemfører med sammenbidte tænder.

Så her får du nogle gode tips til, hvordan du, uden at skulle undvære det du mest elsker, kan tabe overflødige kilo på en rar og varig måde:

1. Tilfredsstil din trang
Hvis du virkelig har lyst til en chokoladebrownie - så snup en. For har du først sat dig for, at dét du elsker og nyder mest, er forbudt, vil du længes så meget efter det, at du formentligt vil forgribe dig på alt muligt andet for at kompensere for det forbudte. Med andre ord, hvis du ikke tillader dig selv din elskede chokoladebrownie, så forgriber du dig måske i stedet på tre stykker smørrebrød i stedet, hvilket alt i alt indeholder samme mængde kalorier – og bagefter har stadig lyst til en chokoladebrownie! Havde du i stedet nydt din brownie og havde fået tilfredsstillet din længsel, havde du formentligt endt op med at indtage færre kalorier.

2. Mærk efter
Tip nummer to, og du er stadig med! Ja, det hjælper når man må spise hvad man har lyst til, ikke? Tip nummer 2 handler om at mærke efter. Bemærk om du spiser så langsomt, at du, med et par bidders mellemrum, kan nå at spørge dig selv ”Nyder jeg det?”. - Og spiser du også langsomt nok til at føle efter og besvare spørgsmålet? Hvis ikke, så sæt farten ned. Når du har spist en lille portion af din mad, så stil dig selv spørgsmålet igen.
Når du gennem måltidet konfronterer dig selv med spørgsmålet, vil det øge din opmærksomhed på de signaler kroppen sender dig. Med øget opmærksomhed vil du mærke når din trang er tilfredsstillet.
Og nej, du har ikke fokus på din mad, hvis den indtages foran fjernsynet!

3. Med smør på brødet
Put smør på brødet. Foran dig på bordet har du et herligt brød og smør – og du er sulten. Lad være med at skippe smørret bare fordi det er fedt. Fedt mætter og tilfredsstiller – og smør er skønt! Et stykke brød med smør er med sikkerhed mere tilfredsstillende, en to stykker brød uden.

4. Levn!
Uanset om du spiser ude eller hjemme, så vend dig til at dele portionen på din talerken op. Prøv at nøjes med to tredjedele af hvad der er på din tallerken, og mærk efter. For på det tidspunkt vil du formentligt føle dig mæt, og faktisk ikke have lyst til at fortsætte. Husk at reglen også gælder når du spiser på restaurant. Det er restaurantens job at give dig mere mad end du har brug for, så forbered dig på at levne. Det er ikke dårlig opførsel - bare sund fornuft.

5. Flyt maden uden for rækkevidde
Læg afstand til fristelserne. Det er svært at lade være med at spise, hvis der er rester på bordet. Så når du er mæt og tilfredsstillet, så ryd bordet og smid resterne ud. Lad være med at siddende og nippe til resterne. Er du færdig med dit måltid før resten af selskabet, så placer den mad du med størst sandsynlighed kunne finde på at forgribe dig på, så lang væk fra din plads som muligt.

6. Undgå drikkekalorier
Lad være med at drikke kalorierne. Sodavand, frugtjuice, en stor caffè latte er fyldt med kalorier. Så er du frisk på at udskifte de søde drikke med et herligt glas iskoldt vand fra hanen, så er der virkelig kalorier at spare. Synes du drikkevarer skal smage af noget, så tilføj en halv skive citron til drikkevandet, og længes du efter din caffè latte, så tilfredsstil din trang og snup en kop kaffe med minimælk. Drik din rødvin langsomt. Sip, smag og nyd den – og hold dig væk fra øl og spiritus.

7. Alt det skønne grønne
Husk frugt og grøntsager. Væn dig til at spise frugt og grønt ved alle måltider. Frugt og grønt tilfører kroppen så mange gode vitaminer, mineraler, fibre, bidrager til en god mæthedsfornemmelse – og så smager det jo herligt!

8. Motion giver overskud
Rør dig 30 minutter hver dag, for det giver dig øget fysisk og psykisk velvære og overskud i hverdagen.
Forudsætningen for at få rørt sig er ikke at du skal møde op i et fitnesscenter eller investere i dyrt træningstøj. Gennem en aktiv hverdag kan man sagtens opnå 30 minutters bevægelse dagligt. Få dine 30 minutter ved f.eks. at:

 •  lade bilen stå og gå på indkøb
 • gå en frisk tur i din frokostpause på sammen med en kollega
 • lade bilen stå og tage cyklen frem og tilbage på arbejde. Hvis du bor langt fra arbejdspladsen, kan du tage bilen noget af vejen. Sæt bilen ved ”bygrænsen” og gå eller tag cyklen resten af vejen
 • gå eller cykel en aftentur før sengetid
 • tage trappen frem for elevatoren
 • stå op, når du taler i telefon
 • stå af bussen to stop, før du plejer og gå turen i raskt tempo
 • støvsuge hele huset og vaske et par gulve
 • foreslå din kollega, at I holder dagens møde som en ”walk and talk”
 • tage i svømmehallen og svøm 10 gange frem og tilbage i det store bassin
 • lave havearbejde i 20 minutter
 • lege med dine børn
 • fortælle en god kollega om din plan for mere fysisk aktivitet. Så vil vedkommende måske ind i mellem være dig behjælpelig med at huske dig på din plan
Kom i form
Stram op og styrk mavemusklerne med crunches

Træningsøvelsen crunches er supereffektive maveøvelser, og samtidig mindre belastende for ryggen end almindelige situps. Sørg for at ligge på et godt underlag, når du udfører øvelserne. Øvelserne må gerne kunne mærkes i de muskelgrupper du træner, men stop træningen, hvis du kan mærke at øvelserne...

Læs mere
Slank & sund
Vi tager mere på i vægt i løbet af sommeren end i julen

Danskerne dyrker motion i et uset omfang i fitnesscentre, men om sommeren er der en tendens til, at træningstøjet bliver pakket væk og de usunde vaner fundet frem. Grillhygge og større mængder alkohol er medvirkende til, at danskerne tager flere kilo på i sommerperioden end på noget andet tidspunkt...

Læs mere
Kom i form
Flad mave - Effektiv øvelse

Denne enkle, men effektive, øvelse, tager godt fat i musklerne omkring maven og ryggen, og indgår derfor altid i træningsprogrammer. Øvelsen indgår naturligvis også i Lotte Arndals bog 'Styrketræning for kvinder'. Her viser Lotte øvelsen.

Læs mere
Slank & sund
Slank og sund med bælgfrugter

Bælgfrugter smager dejligt og er en super anvendelig råvare, som kan indgå i alverdens sammenhænge. Bælgfrugter er rige på vegetabilske proteiner, indeholder masser af fibre, som både mætter og gavner fornøjelsen – og så er bælgfrugter fedtfattige. Derfor er er bælgfrugter ideelle, når du ønsker at...

Læs mere
Slank & sund
Stærke krydderier øger forbrændingen

Et proteinholdigt måltid løfter forbrændingen af kalorier med 30%, mens et kulhydratholdigt måltid løfter forbrændingen med 4%. Derfor skal man vælge en kost med højt proteinhold og lavt fedtindhold som f.eks. kød, æg, fisk, ærter og bønner, når man vil fremme fedtforbrændingen. Men der er mere, man...

Læs mere
Slank & sund
Proteinkure: Planteprotein er bedre for blodsukkeret

I en tid, hvor protein-kure hitter, er det vigtigt at nævne resultatet af et nyt studie bragt i fagbladet ’Nutrients’. Her fremgår det, at et skift fra animalske proteiner til vegetabilske proteiner, har en positiv effekt på blodsukkeret hos personer med type-2 diabetes.

Læs mere
Kom i form
Til dig der gerne vil i form - men ikke orker

Måske er du en af dem, der i al hemmelighed går rundt og er rigtig godt træt af at føle dig sløv og tung, træt af at bukserne strammer - og rigtig, hamrende træt af en evig dårlig samvittighed over ikke at få gjort noget ved det. Her får du et godt råd ...

Læs mere
Sundhed
Kvinder bliver tykkere

Trods kampagner for sund mad og mere bevægelse, så bliver flere og flere danske kvinder overvægtige. Det viser en nye tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Læs mere
Sundhed
Danskerne fravælger LCHF diæt

34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne, men kun 2% af dem lever efter diætens forskrifter. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.

Læs mere
Slank & sund
Stress ned og tab dig

Stress feder og giver usunde vaner. Du kan få lettere ved at tabe dig og leve sundere, hvis du starter med at stresse ned. Prøv samtidig at sænke din mad-stress.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sådan kommer du godt igennem vinteren

Sådan kommer du godt igennem vinteren

Guide:<BR>Få Succes med din hjemmetræning

Guide:
Få Succes med din hjemmetræning

Yoga blok Nordal

Yoga blok Nordal

El-løbehjul vinder stort indpas <BR>hos danske kvinder

El-løbehjul vinder stort indpas
hos danske kvinder

Nye Bøger
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan...

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Body by Frida, af Frida Hallqvist

Hvis du går og hænger med næbbet og trænger til at få rusket lidt op i dine vaner og livsstil, så har træningseksperten, Frida Hallqvist, udviklet en inspirerende 60-dages guide, der ikke kun kan hjælpe dig på vej mod bedre vaner, mere energi og overskud i hverdagen, men også give dig en øget...

Læs mere
^