Er badetøjet blevet for trangt?

Kategori: Slank & sund

Er badetøjet blevet for trangt?

Er badetøjet blevet for trangt? 

Lynkur op til badesæsonen er den forkerte taktik ...

Badesæsonen nærmer sig, og damebladene bugner af slanketips, så man kan nå at blive bikiniklar. Men realiteten er, at de fleste overvægtige har haft for mange kilo på sidebenene i mange år, og derfor er en lynkur op til sommeren den helt forkerte tilgang til et vægttab. Mange ender med at blive slemt demotiverede, når kiloene hurtigt kommer på igen.

Både på tv og i ugebladene findes masser af bud på lynkure, så man kan nå at blive sommerklar. Men en lynkur er langtfra anbefalelsesværdig, mener ernæringsekspert, Cand.Scient. i Human Ernæring Louise Meng:
"En lynkur indeholder for det første sjældent alle de vitaminer og mineraler, som man har brug for. For det andet kan man holde en lynkur ud i en vis periode, men så snart man holder op med at være på kur, falder man tilbage til sine gamle vaner, som jo er grunden til, at man er blevet overvægtig. Og så ender man med at tage det hele og ofte endda lidt ekstra på igen."

Overvægt har siddet mange år
En undersøgelse foretaget af GlaxoSmithKline, som står bag vægttabsmidlet alli viser, at næsten 9 ud af 10 overvægtige føler, at de har været overvægtige 3 år eller mere. Samtidig svarer næsten hver tiende, at de har været overvægtige hele deres liv. Det understreger nødvendigheden af at gennemføre en større livsstilsændring, hvis vægten skal ned. Louise Meng siger:
"Lynkure er ikke en løsning på lang sigt. Nye vaner tager ekstremt langt tid at lære, og med en lynkur følger der ingen læringsproces med. Det er tværtimod meget demotiverende, når man ikke kan holde vægten igen bagefter. Vejen til et sundt vægttab, der kan holdes, er derfor at ændre sine madvaner i et tempo, der er overskueligt, så man ikke mister modet undervejs."
Louise Meng mener dog, at selve det at blive motiveret til at gøre noget ved sin kost, fordi sommeren er på vej, er godt. Det skal dog være en kur, der hjælper en til at indarbejde nogle sundere vaner i dagligdagen.

Den store gulerod: Et sundere helbred
Ifølge undersøgelsen er det for en tredjedel af de overvægtige da også tanken om at få et bedre helbred, der er den største motivationsfaktor for at tabe sig. Så meget desto større grund til at tænke langsigtet. At have yoyo-vægt er nemlig meget usundt for kroppen, idet det medfører hormonelle svingninger, som forstyrrer mætheds- og sultfornemmelsen. Det kan betyde, at man ikke føler sig mæt, selvom man har spist nok, og så er det først rigtig svært at holde vægten.
Ved et sundt vægttab taber man sig typisk et halvt kilo til et helt kilo om ugen. I forhold til helbredet er der hurtig bonus. Forskning viser nemlig, at taber man sig 5-10 procent af ens kropsvægt, så reducerer man blandt andet risikoen for at udvikle diabetes med 58 procent og risikoen for hjerte-kar-sygdomme med 40 procent for blot at nævne nogle af de mange helbredsfordele, der følger med et vægttab.

Om undersøgelsen
• Millward-Brown interviewede 600 tilfældigt udvalgte danskere, som var let til svært overvægtige.
• Undersøgelsen blev udført på vegne GlaxoSmithKline der markedsfører slankemidlet alli.

Slank & sund
Kampen mod overvægt 

På trods af adskillige forsøg på at tabe sig, mislykkes overvægtige kvinder ...

Læs mere
Slank & sund
Små ændringer - stort vægttab 

Det er de små ændringer og justeringer, der på lidt længere sigt giver gode motionsvaner og varigt vægttab ...

Læs mere
Slank & sund
Danskerne er svære at motivere til vægttab 

De skønhedsmæssige fordele er en større motivationsfaktor, end de helbredsmæssige, når danskere skal tabe sig ...

Læs mere
Slank & sund
Vægttab 

For pokker, hvor bliver der brugt mange spildte kræfter på overvægt og slankekure! Alene ordet 'slankekur' kan få en diætist som jeg til at høre alarmklokker. Ganske enkelt fordi en kur er en særskilt levemåde i en begrænset periode. Kuren formodes at have en effekt på vægttab (hvilket den…

Læs mere
Slank & sund
Men anklerne er jeg tilfreds med… 

En britisk undersøgelse viser, at kun en enkel ud af 50 britiske kvinder er tilfreds med deres krop. Med den britiske topmodel Kelly Brooks krop som forbillede, ønskede de utilfredse kvinder i gennemsnit at tabe 9 kilo.

Læs mere
Slank & sund
Hvilken slankekur er bedst? 

Marked af slankeprodukter og diæter er overvældende og det kan som forbruger være svært at gennemskue hvilken kur der er bedst. Vi har bedt en af Danmarks førende kosteksperter kommentere Atkins, South Beach, De Danske Vægtkonsulenter, Weight Watchers og pulverkuren Nupo.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^