Drikkekalorier

Kategori: Slank & sund

Drikkekalorier 

Ønsker du at skære ned på kalorierne, så er det vigtigt, at være opmærksom på, hvad du drikker. Selv så ”artige” drikkevarer som saftevand, sodavand, isthe, hyldeblomstsaft, mælk og juice (også den hjemmepressede) tilfører hurtigt kroppen mange kalorier, men ingen mæthed.

Hvis du indtager en halv liter presset frugt, så kan energiindholdet svare til energiindholdet i 250 g. kød (af det fedtfattige slags, naturligvis). Og problemet er jo at man nemt kan drikke en halv liter juice, og samtidig være i stand til spise en hel del bagefter. Spiste man istedet 250 gram kød, så skal man nok ikke have mere mad de næste mange timer.

  • Mælk er der også mange kalorier i, men mælk er til gengæld også fuld af gode næringsstoffer, så drop den ikke helt – men vælg en fedtfattig mælk som skummetmælk eller minimælk - og drik max ½ liter om dagen.
  • Vin feder ikke siger en myten, men næst efter fedt indeholder alkohol gram for gram flest kalorier af alle energigivende næringsstoffer. Derudover mætter alkohol ikke nævneværdigt, og derfor kompenserer man sjældent for de indtagne alkoholkalorier ved at spise mindre, ofte tværtimod.
  • Det er altså en rigtig god ide at vælge drikkevarer uden kalorier hvis du vil af med et par kilo. Hvis du f.eks. dagligt drikker ½ liter cola og skifter den ud med vand, vil du i løbet af en måned tabe ¾ kg.

Så vend dig til at slukke tøsten med vand. Læg evt. en skive citron i det afkølede vand. Du kan også drikke kaffe og the, uden sukker naturligvis - eller hvis du er til det, kunstigt sødede drikke som cola ligt og FUN light der ikke indeholder kalorier, men altså heller ikke noget sundt..


Kilde: I Form, Sundhedsstyrelsen, Kostkompagniet

Slank & sund
Er badetøjet blevet for trangt? 

Lynkur op til badesæsonen er den forkerte taktik ...

Læs mere
Slank & sund
Små ændringer - stort vægttab 

Det er de små ændringer og justeringer, der på lidt længere sigt giver gode motionsvaner og varigt vægttab ...

Læs mere
Slank & sund
Danskerne er svære at motivere til vægttab 

De skønhedsmæssige fordele er en større motivationsfaktor, end de helbredsmæssige, når danskere skal tabe sig ...

Læs mere
Slank & sund
Vægttab 

For pokker, hvor bliver der brugt mange spildte kræfter på overvægt og slankekure! Alene ordet 'slankekur' kan få en diætist som jeg til at høre alarmklokker. Ganske enkelt fordi en kur er en særskilt levemåde i en begrænset periode. Kuren formodes at have en effekt på vægttab (hvilket den…

Læs mere
Slank & sund
Men anklerne er jeg tilfreds med… 

En britisk undersøgelse viser, at kun en enkel ud af 50 britiske kvinder er tilfreds med deres krop. Med den britiske topmodel Kelly Brooks krop som forbillede, ønskede de utilfredse kvinder i gennemsnit at tabe 9 kilo.

Læs mere
Slank & sund
Hvilken slankekur er bedst? 

Marked af slankeprodukter og diæter er overvældende og det kan som forbruger være svært at gennemskue hvilken kur der er bedst. Vi har bedt en af Danmarks førende kosteksperter kommentere Atkins, South Beach, De Danske Vægtkonsulenter, Weight Watchers og pulverkuren Nupo.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^