Ferm Living Loungestol Desert
Instruktørstol By LaForma
Hængekøje VENTURE DESIGN
Adezz - Bålfad og havepejs
Kategori: Slank & sund
Danskerne er svære at motivere til vægttab

De skønhedsmæssige fordele er en større motivationsfaktor, end de helbredsmæssige, når danskere skal tabe sig ...

Mange overvægtige ser udelukkende de overflødige kilo som et kosmetisk problem. Danskerne har brug for at forstå hvor vigtigt et vægttab i form af en reduktion af et stort taljemål er for deres sundhed så vel som for deres udseende,” siger overlæge Søren Toubro ...Helbredsmæssige fordele motiverer os ikke
Overvægtige danskere bliver ikke motiverede til vægttab af viden om, hvor sundhedsskadeligt bugfedt er. Og det er til trods for, at personer med meget bugfedt, eller mavefedt, som giver den velkendte ”æbleform”, har markant højere risiko for at udvikle alvorlige livsstilssygdomme i forhold til personer, hvor fedtet giver en ”pæreform”.
Danskernes holdning afdækkes i en undersøgelse blandt mere end 12.000 europæere, der gerne vil tabe sig. Undersøgelsen er udført i 21 lande på vegne af slankepræparatet alli. Resultaterne viser, at i gennemsnit blev næsten 2 ud af 3 europæere mere motiverede til at tabe sig efter at have modtaget information om øget sundhedsrisici ved for meget bugfedt. Denne information motiverede til gengæld kun hver tredje dansker. Med 64 procent, der ikke blev mere motiverede, er danskerne de europæere, der er sværest at motivere og som interesserer sig mindst for sundhedsrisici forbundet med overvægt.

Overvægt er mere end et kosmetisk problem
”Mange overvægtige ser udelukkende de overflødige kilo som et kosmetisk problem. Danskerne har brug for at forstå hvor vigtigt et vægttab i form af en reduktion af et stort taljemål er for deres sundhed så vel som for deres udseende,” siger overlæge Søren Toubro. Søren Toubro forsker i overvægt, er formand for Dansk Selskab for Adipositasforskning og har tidligere udført konsulentarbejde for GlaxoSmithKline som producerer slankepræparatet alli.
Bugfedt er fedt, der omgiver de indre organer i maven såsom tarmene og mavesækken. Du kan hverken se eller røre det, men det er en type fedt, der – hvis der er for meget – øger risikoen for livstruende sygdomme såsom type 2-diabetes og hjertekarsygdomme, to af de primære dødsårsager i hele verden.
”Når fedtet sidder på maven, er risikoen for, at livet bliver forkortet, væsentligt øget. Det skyldes, at det fedt, som er i maven, er en mere aktiv fedtmasse. Fedtet medfører mere fedt i blodet, højere blodtryk, nedsat insulinfølsomhed og øget risiko for at danne blodpropper i hjertet eller hjernen. Det er derfor, at æbleformede har en øget risiko for blandt andet hjertekarsygdomme, hvis de har et stort taljemål", siger Søren Toubro.
Samtidig viser undersøgelsen, at det især er unge danskere, der ikke interesserer sig for sundhedsaspektet af overvægt. For de 30-39-årige er det kun 15 procent, der bliver motiverede til vægttab ved at høre om sundhedsrisici. Til gengæld bliver 39 procent af danskere mellem 50-59 år motiverede, hvilket dog stadig er markant lavere end resten af Europa, hvor 61 procent af de 50-59-årige svarer, at de bliver motiverede.

Selv få kilos vægttab forbedrer helbredet
Et moderat vægttab på 5 til 10 procent kan reducere risikoen for sygdom hos overvægtige med risikofaktorer. Og mange danskere har brug for at forbedre helbredet, for hele 1,3 millioner voksne danskere er overvægtige. Heraf er 400.000 svært overvægtige. Den gode nyhed er, at ved vægttab smider man lettere bugfedtet end det fedt, der er placeret på lår og hofter.
”Selv et relativt beskedent vægttab nedsætter risikoen for alvorlige sygdomme betragteligt. Det handler altså ikke nødvendigvis om at tabe 10, 20 eller 30 kg, mindre kan gøre det, og stadig resultere i en sundhedsmæssig fordel,” siger Søren Toubro.
Bugfedt – eller æbleform – er en stærkere risikofaktor for tidlig død end kropsvægten alene og taljemål anses som den bedste indikator for mængden af bugfedt. Kvinder har en øget risiko for følgesygdomme, hvis deres taljemål er støre end 80 cm, mens mænd er i risikogruppen hvis taljemålet er større end 94 cm. Risikoen er stærkt forøget, hvis taljemålet er større end 88 cm for kvinder og 102 cm for mænd.
Næst efter rygning, er svær overvægt den væsentligste årsag til tidlig død, som kunne være forebygget. Nyere studier tyder på, at svær overvægt fra de sene teenageår reducerer livslængden i samme grad som at ryge 10 cigaretter dagligt.

Om æblefacon versus pærefacon
Hvis du er i tvivl om du har æble- eller pæreform, findes svaret foran spejlet. Er du bredest fra bagdelen og nedad, så er du pæreformet. Koncentrerer fedtet sig derimod i og omkring maven, så har du æbleform. Overvægtige kvinder er omtrent fifty/fifty fordelt på æble- og pæreform, mens næsten alle overvægtige mænd er æbleformede.


Kilde: ICM Research på vegne af slankepræparatet alli, der markedsføres af GlaxoSmithKline.

Kom i form
Stram op og styrk mavemusklerne med crunches

Træningsøvelsen crunches er supereffektive maveøvelser, og samtidig mindre belastende for ryggen end almindelige situps. Sørg for at ligge på et godt underlag, når du udfører øvelserne. Øvelserne må gerne kunne mærkes i de muskelgrupper du træner, men stop træningen, hvis du kan mærke at øvelserne...

Læs mere
Slank & sund
Vi tager mere på i vægt i løbet af sommeren end i julen

Danskerne dyrker motion i et uset omfang i fitnesscentre, men om sommeren er der en tendens til, at træningstøjet bliver pakket væk og de usunde vaner fundet frem. Grillhygge og større mængder alkohol er medvirkende til, at danskerne tager flere kilo på i sommerperioden end på noget andet tidspunkt...

Læs mere
Kom i form
Flad mave - Effektiv øvelse

Denne enkle, men effektive, øvelse, tager godt fat i musklerne omkring maven og ryggen, og indgår derfor altid i træningsprogrammer. Øvelsen indgår naturligvis også i Lotte Arndals bog 'Styrketræning for kvinder'. Her viser Lotte øvelsen.

Læs mere
Slank & sund
Slank og sund med bælgfrugter

Bælgfrugter smager dejligt og er en super anvendelig råvare, som kan indgå i alverdens sammenhænge. Bælgfrugter er rige på vegetabilske proteiner, indeholder masser af fibre, som både mætter og gavner fornøjelsen – og så er bælgfrugter fedtfattige. Derfor er er bælgfrugter ideelle, når du ønsker at...

Læs mere
Slank & sund
Stærke krydderier øger forbrændingen

Et proteinholdigt måltid løfter forbrændingen af kalorier med 30%, mens et kulhydratholdigt måltid løfter forbrændingen med 4%. Derfor skal man vælge en kost med højt proteinhold og lavt fedtindhold som f.eks. kød, æg, fisk, ærter og bønner, når man vil fremme fedtforbrændingen. Men der er mere, man...

Læs mere
Slank & sund
Proteinkure: Planteprotein er bedre for blodsukkeret

I en tid, hvor protein-kure hitter, er det vigtigt at nævne resultatet af et nyt studie bragt i fagbladet ’Nutrients’. Her fremgår det, at et skift fra animalske proteiner til vegetabilske proteiner, har en positiv effekt på blodsukkeret hos personer med type-2 diabetes.

Læs mere
Kom i form
Til dig der gerne vil i form - men ikke orker

Måske er du en af dem, der i al hemmelighed går rundt og er rigtig godt træt af at føle dig sløv og tung, træt af at bukserne strammer - og rigtig, hamrende træt af en evig dårlig samvittighed over ikke at få gjort noget ved det. Her får du et godt råd ...

Læs mere
Sundhed
Kvinder bliver tykkere

Trods kampagner for sund mad og mere bevægelse, så bliver flere og flere danske kvinder overvægtige. Det viser en nye tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Læs mere
Sundhed
Danskerne fravælger LCHF diæt

34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne, men kun 2% af dem lever efter diætens forskrifter. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.

Læs mere
Slank & sund
Stress ned og tab dig

Stress feder og giver usunde vaner. Du kan få lettere ved at tabe dig og leve sundere, hvis du starter med at stresse ned. Prøv samtidig at sænke din mad-stress.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Nye plejende vinterfavoritter

Nye plejende vinterfavoritter

At vælge den rigtige sports-bh

At vælge den rigtige sports-bh

Guide:<BR>Få Succes med din hjemmetræning

Guide:
Få Succes med din hjemmetræning

Yogamåtte The Organic Company

Yogamåtte The Organic Company

Nye Bøger
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan...

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Body by Frida, af Frida Hallqvist

Hvis du går og hænger med næbbet og trænger til at få rusket lidt op i dine vaner og livsstil, så har træningseksperten, Frida Hallqvist, udviklet en inspirerende 60-dages guide, der ikke kun kan hjælpe dig på vej mod bedre vaner, mere energi og overskud i hverdagen, men også give dig en øget...

Læs mere
^