Dårlig samvittighed over fastelavnsbollen?

Kategori: Fastelavn

Hvem kan stå for en fastelavnsbolle ... eller to?

Dårlig samvittighed over fastelavnsbollen? 

Hvis du har dårlig samvittighed over fastelavnsbollen, så er det enten fordi du har spist én for mange - eller måske er du en af dem, der tænker: "Hvis det smager godt, så kan det ikke være sundt!" For sådan er den generelle holdning til mad og nydelse.

Mange mennesker er nemlig opdraget med den holdning, at mad enten er 'sundt' eller 'smager skønt'. Men sjældent begge dele samtidig. "Dét der smager allerbedst og giver den største nydelse, er også det mest usunde, fedende og farlige."

Holdningen er mere en del af vores kulturelle og sociale arv, end det videnskabeligt. For man kan ikke dele mad op i sunde og usunde madvarer. Det afgørende for, om noget er sundt eller usundt er nemlig hvor meget, hvor ofte og i hvilket forhold madvarerne indtages.

Mad for både sjæl og legeme

Det afgørende for hvorvidt din kost er sund, er således ikke den enkelte madvare eller næringsstofferne, men derimod om sammensætningen af måltidet eller kosten, er sund. Det er altså selve sammensætningen af den mad du spiser i hverdagen, der afgør om du spiser sundt eller ej. Og forudsat at den indeholder den rette sammensætning og giver dig den rette energi, så betyder det ikke noget, at du af og til spiser noget du anser for at være 'usundt'.

Så det gælder om at finde plads til 'det usunde' på en sund måde, så du fysiologisk set får den næring kroppen har brug for, men også psykologiske set oplever en god følelse og nydelse ved mad.

Man kan sige, at der er meget sund fornuft i ordsproget: ”En sund sjæl i et sundt legeme”.

Så hvordan du vil forholde dig til lystkalorierne, er helt op til dig selv. Enten inddrager du dem i små mængder i din hverdagsmad, eller også tillader du dig selv at skeje ud af og til med noget du virkelig nyder. Men drop den dårlige samvittighed og find din egen sunde nydelse.


Håber du nyder fastelavnsbollen med god samvittighed!

Slank & sund
Kampen mod overvægt 

På trods af adskillige forsøg på at tabe sig, mislykkes overvægtige kvinder ...

Læs mere
Slank & sund
Er badetøjet blevet for trangt? 

Lynkur op til badesæsonen er den forkerte taktik ...

Læs mere
Slank & sund
Små ændringer - stort vægttab 

Det er de små ændringer og justeringer, der på lidt længere sigt giver gode motionsvaner og varigt vægttab ...

Læs mere
Slank & sund
Danskerne er svære at motivere til vægttab 

De skønhedsmæssige fordele er en større motivationsfaktor, end de helbredsmæssige, når danskere skal tabe sig ...

Læs mere
Slank & sund
Vægttab 

For pokker, hvor bliver der brugt mange spildte kræfter på overvægt og slankekure! Alene ordet 'slankekur' kan få en diætist som jeg til at høre alarmklokker. Ganske enkelt fordi en kur er en særskilt levemåde i en begrænset periode. Kuren formodes at have en effekt på vægttab (hvilket den…

Læs mere
Slank & sund
Men anklerne er jeg tilfreds med… 

En britisk undersøgelse viser, at kun en enkel ud af 50 britiske kvinder er tilfreds med deres krop. Med den britiske topmodel Kelly Brooks krop som forbillede, ønskede de utilfredse kvinder i gennemsnit at tabe 9 kilo.

Læs mere
Slank & sund
Hvilken slankekur er bedst? 

Marked af slankeprodukter og diæter er overvældende og det kan som forbruger være svært at gennemskue hvilken kur der er bedst. Vi har bedt en af Danmarks førende kosteksperter kommentere Atkins, South Beach, De Danske Vægtkonsulenter, Weight Watchers og pulverkuren Nupo.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^