Dansk Smykkekunst
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk
AVIVIR Aloe Vera Shampoo
Stor LED pære
Træt af appelsinhud & persienne-lår?
Redaktionen

Findes der overhoved nogen kur mod bulet appelsinhud og slappe persienne-lår?

Cellulite - ufarligt, men irriterende
Cellulite – eller appelsinhud, som det også kaldes, er ufarligt, men kan rent kosmetisk, være en gene. Cellulite er fedt, der har hobet sig op i underhuden mellem overhuden og musklerne, adskilt af tyndt væv, kaldet bindevæv. Appelsinhud ses ofte i forlængelse af graviditeter, hvor hormoner har fået kroppen til at samle fedt i depoter for at sikre kroppen energi og næring under graviditeten. Men cellulite kan også opstå i forbindelse de hormonelle forandringer, der sker under puberteten og i forbindelse med overgangsalder (klimakterium). Det er kombinationen af, at hormonerne øger fedtdepoterne på lår og bagdel, og at bindevævet med tiden mister sin elasticitet, der resulterer i den ujævne, bulede hud.

Hvorfor får nogle appelsinhud og andre ikke?
Der findes mange teorier om, hvorfor nogle udvikler appelsinhud, mens andre ikke gør. Nogle eksperter mener cellulite primært er hormonelt og arvelig betinget, mens andre peger på overvægt, stilsiddende arbejde, for fed kost, for lidt motion, for mange slankekure, forurening, rygning og fødevareallergier, som årsager til cellulite. Meget tyder dog på, at årsagen til cellulite er en kombination af flere forhold, f.eks. vil mange slanke kvinder kunne bekræfte, at appelsinhud ikke kun er overvægtige kvinders problem.

Den nemme, hurtige løsning
En hurtig, effektiv og varig løsning på problemet, findes desværre ikke. Mange forskellige former for behandling er afprøvet for at finde en metode, som effektivt kan få bugt med cellulite. men hverken medicin, laser, fedtsugninger eller slibning af huden har vist sig at have nogen effektiv, længerevarende effekt. Af samme grund er mange plastikkirurgiske klinikker holdt op med at tilbyde behandling.
Ligesom årsagen til cellulite formodes at være en kombination af flere forhold, så er den mest effektive behandling af til cellulite formentligt også en kombination af flere ting og sandsynligvis forskellig fra person til person. De råd vi her bringer, er således ikke nogen endegyldig kur mod cellulite, men råd, som kan inspirere til sunde kost- og livsstilsændringer, som muligvis også kan bidrage til at reducere cellulite

Spis sundt
Spis sundt, grønt og fedtfattigt - og sørg for at få masser af fibre. Reducer indtaget af animalsk protein som kød og fisk. Spar på fedtstofferne, men sørg for at få de essentielle fedtsyrer, der er lige så vigtige for helbredet som vitaminer. Tag et bredt tilskud af vitaminer og mineraler. Har du svært ved at finde ud af hvad du bør spise, kan du få en diætist til at hjælpe dig med at få de rigtige kostvaner.

Drik vand
Drik rigeligt med vand, gerne to liter dagligt. Store indtag af vand påvirker ikke appelsinhuden direkte, men vand mætter og er et godt skridt på vejen mod en slankere linje. 

Dyrk motion
Uden motion nytter rigtige kostvaner ikke. Motion er et vigtigt våben i kampen mod appelsinhuden. Musklerne er med til at stramme vævet op og gøre huden mere jævn og ensartet. Tag trappen, cykel og gå ture i rask tempo i kuperet terræn. Trappemaskiner og aquajogging er også noget der får sat gang i fedtdepoterne på lår og bagdel. Er du tilknyttet et fitnesscenter, så bed din instruktør om et træningsprogram, hvor du får arbejdet med de områder, hvor du har appelsinhud.

Styrk blodcirkulation og lymfesystemet
Nogle eksperter peger på, at cellulite kan skyldes et svækket lymfesystem. Nænsom massage, lymfedrænage og tørbørstning kan styrke blodcirkulationen og sætte gang i lymfesystemet. Lymfedrænage kan let indarbejdes i de daglige rutiner, og behøver ikke tage mere end et par minutter. Børst med tør, blød børste eller masser huden i lymfesystemets retning.

Plej huden
Der er ingen anticellulitecremer på marked der har en dokumenteret langtidsvirkende effekt på appelsinhud, men nogle cremer kan måske være med til at få huden til at føles mere blød og glat, og kan på den måde have en god effekt. Men anticellulitecremer er og bliver overfladebehandling - og ingen af dem påvirker direkte fedtcellerne.

Skønhed & Pleje
Trin-for-trin: Den klassiske le chignon

En klassiske knude i nakken, eller som franskmændene kalder frisuren 'Le Chignon', er nem og elegant i al sin enkelthed. Den smukke, populære frisure er både super praktisk, og med håret oppe, blottes nakke og hals og fremhæver på smukkeste vis ansigt og profil.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Makeup & hudpleje: 8 lækre, innovative produktnyheder

Lækre, innovative produktnyheder til din makeup, hud- og hårpleje fra Maria Nila, The Bodyshop, Beautyblender, Juhldal, GOSH Copenhagen, L´Oreal Paris og Kknekki fra Bon Dep.

Læs mere
Forbrugernyt
Klager over frisører er velkendte hos Forbrugerklagenævnet

Julemåneden summer af travlhed, der er meget, der skal planlægges og være klar inden den store aften. Mellem de mange praktiske gøremål, kan der måske også lige blive tid til at få ordnet lokkerne, men det kræver, at man er tidligt ude, for juletiden er også en travl tid hos frisørerne.

Travlhed er...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Den nye styler fra ghd - ghd gold® rose gold

Med en stemningsfuld og festlig tid samt julefrokoster og julearrangementer ventende forude, kan det være rart at have styr på look og lokker. Og når det kommer til lækkert festhår, så er der rigtig god hjælp at hente med den spritnye styler fra ghd; ’limited edition ghd gold® rose gold’.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Duft trætheden væk - Guide til et duftende bad

Sommeren går på hæld og hverdagen venter. Hvis det er lidt af en udfordring at komme i gang igen, så skyldes det ofte, at kroppens indre ur er forstyrret af feriens sengetider, døgnrytme og jetlag. Det kan være lidt af en udfordring at komme tilbage på sporet, men faste rutiner i hverdagen omkring...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Bevar sommerkuløren længere

Glad for din sommerkulør? Hvis du ikke synes, du er helt klar til at slippe det sommersolkyssede look, så har vi nogle tips til, hvordan du med lidt nænsom pleje, shimmer lotion og solskinspudder, kan bevare den smukke kulør mens sommeren så småt går på hæld.

Læs mere
Forår
Solhysteri?

Af og til er de danske solråd blevet kaldt alt for restriktive, og senest har forskere udfordret myndighedernes anbefalinger med udtalelser om, at solens stråler gør mere godt end skidt for kroppen. Men kritikken af solrådene hviler på et meget tyndt og fejlbehæftet videnskabeligt grundlag, advarer...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Nilens Jord Allergy Award

Med deres allergicertificeret læbestift har Nilens Jord netop vundet den anerkendte Allergy Award i kategorien 'Best skin friendly product for Women - face'.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Til kamp mod tørre, sprukne læber

Med frostvejr og vinterens knastørre indeklima, er det igen højsæson for tørre, sprukne læber. Trods regelmæssig pleje, kan læberne være så hårdt medtaget, at ingen læbeprodukter synes at hjælpe -uanset hvor ofte man smører det på. Med den rigtige læbepleje og nogle enkle råd, kan man igen have...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Naturlige ingredienser er også allergifremkaldende

Mange hudpleje- og makeupprodukter markedsføres med anprisninger om, at de er økologiske, eller at de kun indeholder naturlige ingredienser. Det kan give indtryk af, at produkterne må være bedre, sundere eller måske mindre allergifremkaldende end produkter med syntetiske ingredienser, skriver...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AVIVIR Aloe Vera Shampoo

AVIVIR Aloe Vera Shampoo

AVIVIR Baobab

AVIVIR Baobab

K-Beauty - Innovativ og <BR>effektiv koreansk hudpleje

K-Beauty - Innovativ og
effektiv koreansk hudpleje

Hold dig sund og rask

Hold dig sund og rask

Nye Bøger
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med...

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
Mercedes-Snittet, Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancocks 'Mercedes-snittet' er andet selvstændige bind i krimiserien om Kaldan og Schäfer. En nervepirrende psykologisk krimi om hævn, synsbedrag og ar i hjertet.

Læs mere
^