Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
Buddha i guld resin
Ibu Jewels
Skæl

Kløende, tør hovedbund og skæl er de mest almindelige hovedbundslidelser i dag ...

Kløende, tør hovedbund og skæl er de mest almindelige hovedbundslidelser i dag. Virksomheden Procter & Gamble som producerer skælshampooen Head & Shoulders, har gennemført en undersøgelse af danskernes problemer med skæl og tør hovedbund.

Undersøgelsen er baseret på svar fra mænd og kvinder i alderen 15-50 år og viser at ...

• 60 % af de adspurgte har skælproblemer i større eller mindre grad, mens hele 63 % kender til gener forbundet med tør hovedbund og kløe.

• Særligt unge mellem 15-29 år har skæl i hovedbunden og generne synes at aftage med alderen.

• Kun 18% af de adspurgte tager hensyn til skæl, tør hovedbund og lign. når de skal vælge shampoo.

Hvad er skæl?
Mange forskere mener at en naturligt forekommende svamp kaldet Malassezias findes i hovedbunden på alle mennesker og at den forårsager skæl. Den kan bekæmpes med særlig skælshampoo, men er næsten umulig at udrydde fra hovedbunden.

Ofte forveksles tør hovedbund med skæl
Tør hovedbund er ganske enkelt mangel på fugtighed eller naturlige olier i hovedbunden. Dette medfører især tørre hudflager såvel som irriteret og kløende hovedbund.

Skæl er derimod forårsaget af en mikroskopisk organisme eller svamp på hovedbunden kaldet Malassezia. Skælflager er større end hudflagerne ved tør hovedbund og er hvide og olierede i udseende. Skæl er en tilstand i hovedbunden karakteriseret ved omfattende afskalning af hovedbunden og forbundet med gener som kløende og rød hovedbund.

Tør hovedbund er derimod små tørre skaller, der er et resultat af kløen og tørhed. Tør hovedbund opstår når hovedbunden savner naturlige olier.

Forskellen på en sund og en usund hovedbund er, at på en sund hovedbund formes nye celler løbende på det nederste niveau af huden og bevæger sig mod overfladen af huden. Bevægelsen af disse celler til det yderste lag af huden tager normalt ca. 28 dage. Med skæl, er bevægelsen accellereret til mellem 7-21 dage. Istedet for at blive lagret som separate mikroskopiske celler er de lagret i klumper af hundreder eller tusinder af celler, mere kendt som skæl!

Skønhed & Pleje
Smukke bløde sommerfødder

Træt og flad efter en lang dag? Et fodbad, efterfulgt af en god fodmassage er ikke kun rart for trætte fødder og urolige ben, men for hele kroppens ro og balance.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Fodpleje: Forkæl dine fødder

Nogle gange er et fodblad noget af det allerbedste man kan gøre for sig selv. I en travl hverdag glemmer man nemt at give fødderne pleje og opmærksomhed, og det er lidt ærgerligt. Et fodbad, lidt fodpleje og en gang massage af fødderne kan gøre underværker og ikke kun bidrage til smukke, bløde...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Keratosis Pilaris: Knopper på lår og arme

Små hårde knopper på lår, overarme og bagdel kan ofte skyldes Keratosis Pilaris. Keratosis Pilaris er en udbredt og ufarlig hudlidelse, der sjældent medfører hverken kløe eller anden fysisk ubehag. Til gengæld kan de små knopper, rent kosmetisk, være en gene - og samtidig kræve en tålmodig indsats...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Derfor er argan olie exceptionel

Som hud- og hårpleje er argan olie kendt og elsket verden over. Med den fine olies fremragende egenskaber bliver genstridigt hår silke blødt og glansfuldt, ligesom den nemt absorberes, nærer og fugter huden.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Min spa dag

En stille og afslappende stund med et duftende bad og god tid til nænsom pleje af hud, hår og negle, kan være lige dét man trænger til efter en tid, hvor der er blevet slækket på skønhedsrutinerne.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Spa-stemning

Skab den skønneste spastemning i dit eget badeværelse. Se de lækre idéer fra blandt andet Rivièra Maison, Meraki, Tine K, Yamazaki, Bathlife, LaForma, og Ordinary Things.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Økologisk kosmetik, hud- og hårpleje

Vægter man økologi og kvalitet i hverdagen, så kender man danske Green People. Virksomheden har, gennem mere end 20 år, udviklet både makeup og komplet hud- og hårplejeserie af certificerede økologiske produkter. Alle produkter indeholder naturlige og økologiske ingredienser, som beskytter, nærer og...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Trin-for-trin: Den klassiske le chignon

En klassiske knude i nakken, eller som franskmændene kalder frisuren 'Le Chignon', er nem og elegant i al sin enkelthed. Den smukke, populære frisure er både super praktisk, og med håret oppe, blottes nakke og hals og fremhæver på smukkeste vis ansigt og profil.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Makeup & hudpleje: 8 lækre, innovative produktnyheder

Lækre, innovative produktnyheder til din makeup, hud- og hårpleje fra Maria Nila, The Bodyshop, Beautyblender, Juhldal, GOSH Copenhagen, L´Oreal Paris og Kknekki fra Bon Dep.

Læs mere
Forbrugernyt
Klager over frisører er velkendte hos Forbrugerklagenævnet

Julemåneden summer af travlhed, der er meget, der skal planlægges og være klar inden den store aften. Mellem de mange praktiske gøremål, kan der måske også lige blive tid til at få ordnet lokkerne, men det kræver, at man er tidligt ude, for juletiden er også en travl tid hos frisørerne.

Travlhed er...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Ecooking Selvbruner Mousse

Ecooking Selvbruner Mousse

Yves Rocher Solaire Peau Parfaite

Yves Rocher Solaire Peau Parfaite

Hvordan fjernes karsprængninger?

Hvordan fjernes karsprængninger?

AVIVIR Baobab

AVIVIR Baobab

Nye Bøger
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med...

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
Mercedes-Snittet, Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancocks 'Mercedes-snittet' er andet selvstændige bind i krimiserien om Kaldan og Schäfer. En nervepirrende psykologisk krimi om hævn, synsbedrag og ar i hjertet.

Læs mere
^