Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Stop op!

Parterapeut Ingrid Ann Watson giver 10 gode råd til, hvordan du får øje på det gode i livet.

Alt for mange mennesker glemmer at stoppe op og glæde sig over livet. Måske ved de ikke, hvordan man må tage sig tid til at få øje på og mærke de gode ting i livet – glæden og tilfredsheden. Med følgende 10 råd håber jeg at du finder ud af hvordan du kan stoppe op - og glæde dig over livet.

1. Gå tidligere hjem fra arbejde
Hvis du beslutter, at du, blot en enkelt gang om ugen, går hjem fra arbejde en halv time tidligere, kan du give digselv et pusterum. Et værdifuldt pusterum til dig og dine tanker, en halv time til at sætte pris på og nyde tanker om gode ting i dit liv.
Ja, jeg ved det godt... Der vil altid være endnu en e-mail eller telefonopringning, som skal besvares. Men kan det - ærligt talt - ikke lige så godt vente til i morgen?
Vælg en fast ugedag så du ikke får narret dig selv ind i noget ”arbejde der bare ikke kan vente", så du allerede fra morgenstunden ved, at i dag er det dagen hvor du går tidligere fra arbejde.

2. Øv dig i at lade være med at tænke på arbejdet, når du har fri
Når du opdager at du pr. automatik bliver optaget af et arbejdsspørgsmål i din fritid, så lad tanken flyve. Træk vejret dybt og se dig omkring. Hvad var du egentlig i gang med? Øv dig i at holde tanker om arbejdet på afstand.
Øv dig også i kun at tænke over de næste 24 timer. Øv dig i at være tilstede hvor du er. Har du svært ved det, er et godt råd at røre og blive rørt ved. Fysisk berøring vil aflede dine tanker og få dig til at fokusere på din partner og på kærlighed, i stedet for arbejde.

3. Sluk din mobiltelefon og din computer
Sluk din computer og din mobiltelefon når du har fri. Og sluk dem helt! Det er ikke tilstrækkeligt at sætte mobilen på ”lydløs”, for så er den stadig i din bevidsthed, og når der opstår en pause i samværet med din elskede, dine vennerne eller børnene, så vil du altid føle dig forpligtet til at tjekke om nogen mon har ringet. Og hvorfor skulle du det? Du skal jo alligevel ikke til at ringe tilbage til arbejdet... Du har jo fri!
Hvis du føler, at du må holde mobiltelefonen tændt for at din familie og dine børn kan få fat i dig, er det måske en god ide at anskaffe en ekstra mobil. På den måde kan du, med god samvittighed, slukke for arbejdsmobiltelefonen når du har fri.

4. Brug tid med venner eller familie
Når man giver sig tid til at være sammen med dem man elsker, forstærker det naturligt følelsen af at være elsket. Følelsen af at være en væsentlig brik i puslespillet, en klarere følelse af hvem man selv er ...
At være sammen med andre, få sat gang i sanserne ved at nyde en god middag sammen, få snakket og lyttet, få set på andre og selv blive set, at kramme og røre ved andre mennesker, er alt sammen med til at øge oplevelsen af at være elsket og være til. Det giver en stor tilfredshedsfølelse – og en spontan følelse af taknemmelighed for at være omgivet af mennesker der holder af én.

Når man fyldes med følelsen af glæde og taknemmelighed over det liv man har, kan man også bedre vise omsorg for andre mennesker. Der findes mange mennesker som vil sætte pris på lidt af din opmærksomhed og omsorg. Ensomhed er ikke noget vi taler højt om, men statistikkerne viser, at der er rigtig mange mennesker som føler sig meget ensomme.

5. Elsk uden frygt
Hvorfor lader vi kærligheden til et andet menneske afhænge af om vedkommende elsker os tilbage? Kan man ikke elske et andet menneske inderligt, uden af vedkommende behøver at elske en lige så inderligt tilbage?
Giv dig selv lov til at elske den du har kær, så ubetinget som du kan. Hold øje med dine motiver og giv hvad du har. Nyd tiden, følelserne og sensualiteten mellem dig og den du elsker.

6. Vær god mod et barn
Husk børnene. Alle børn har brug for opmærksomhed og omsorg. Samtidig er det dejligt og tilfredsstillende at drage omsorg for børn – og det giver mening. En omsorgsfuld voksens opmærksomhed, kan gøre en stor forskel i et barns liv. Så længe et barn har en voksen som vitterlig er tilstede for barnet, som "ser" barnet og som lader barnet ind i sit hjerte, kan dette barns liv være nok så fyldt med kaos, og det vil alligevel komme helskindet igennem, når blot det føler sig elsket og ”set”.
Husk tilbage til din egen barndom og på hvor meget det betød for dig at der dengang var voksne som viste dig omsorg og kærlighed. Børn er sårbare. Din kærlighed og omsorg kan give dem mod og styrke i livet.

7. Brug tid på at opdage naturens skønhed
Naturens skønhed kan om noget, bidrage til en positiv sindsstemning. Tager man sig tid til at nyde den, kan man ikke andet end føle en stor taknemmelighed for at være i live.
Hvornår har du sidst gået en tur og nydt synet af efterårets fantastiske farvepragt? Gå, cykl eller kør en tur. Uanset din transportform vil oplevelsen bidrage til glæde.
Naturen kan også lede tankerne hen på følelsen af at være en del af noget stort og fantastisk. En forunderlig verden og et uendeligt kosmos ...

8. Giv tid til eftertænksomhed
Giv dig tid til at tænke efter og reflektere over dit liv. Måske har du, om eftermiddagen inden aftensmaden, mulighed for at sætte dig i 10 min. med en kop kaffe, lukke øjnene og mærker efter..
Træk vejret dybt, roligt og langsomt. Du kan også læse en visdomstekst eller lytte til noget musik du føler rører din sjæl. Kom i gear og giv dig selv mulighed for at mærke efter hvordan du har det.
Det kan også være, at du skulle overveje at lære hvordan du kan meditere dig til mere ro.
Gør dig selv og din sjælefred en tjeneste: Lyt mindst muligt til nyhederne - de er som regel kun anledning til stress og tristhed.

9. Alt bliver lettere med et smil - så smil og grin
Latter er godt for sjæl og psyke. Latter minder os om, at lige meget hvad der sker, så skal det nok gå. Sørg for at le med dine børn. Le med din mand. Le med dig selv. Læs sjove tegneserier og bøger der får dig til at le. Fortæl vittigheder og grin af ungernes (ofte uforståelige) vittigheder. Grin istedet for at skændes. Latter øger niveauet af kroppens naturlige morfinpræparat endorfiner. Endorfiner dæmper følelser som angst, nervøsitet, stress og smerter – og øger følelsen af glæde, tilfredshed. Latter styrker vores sociale kompetencer og forhindrer os i at tage os selv alt for alvorligt.

10. Giv udtryk for taknemmelighed
Find hver aften tre ting du er taknemmelig for. Måske du kan starte med et godt helbred? Eller at du ikke har haft så mange smerter i dag?
Husk, at det ikke er en selvfølge at nogen elsker dig. Noter det på listen, hvis du har mennesker omkring dig som du passer godt sammen med. Det er en Guds gave at finde et menneske som komplementerer en, een som kan agerer medspiller og sparringspartner.
Sig hver dag en kærlig opmuntrende ting til din partner og dine børn.


Har du kærlighed, omsorg og overskud dit liv, så kan du måske gøre det til en god vane en gang om ugen at ringe til een, der ikke er så privilegeret som du. Måske vil en gammel tante eller onkel blive rigtig glad for opmærksomheden, eller måske kunne du overveje at blive besøgsven. Du kan også invitere en kollega eller bekendt som du fornemmer kunne bruge lidt opmærksomhed til en lille middag, eller gøre dig ekstra umage for at smile til folk du møder på din vej.
Væn dig til at være mere opmærksom på livet - også i hverdagen. Bemærk forandringer og giv dig selv mulighed for at reflektere lidt mere over småting. Du har meget at være taknemmelig for, nogen gange kræver det blot lidt ekstra opmærksomhed at få øje på det. Når du mærker taknemmeligheden vil du også mærke tilfredshed og glæde.
Læg mærke til hvordan følelser som taknemmelighed, glæde og kærlighed også i dit liv leder til ro, styrke og overskud.

Ha´ en vidunderlig dag .... hvorfor ikke?

Med kærlig hilsen
Ingrid Ann Watson

Humør, energi, sjæl og psyke
Arver man sit moralske kompas fra mor?

Når børn minder om deres forældre, så hører man ofte vendingen 'æblet falder ikke langt fra stammen'. Måske har barnet nogle af de samme interesser som forældrene, eller måske falder bemærkningen, fordi andre i omgangskredsen synes at barnet, i sin adfærd og sit væsen, ligner sine forældre. Men er...

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Præstationsløn kan påvirke psykisk helbred

Der kan være mange grunde til at, at en virksomhed går fra fast aflønning af sine medarbejdere til mere konkurrencebetonede aflønningsformer som for eksempel præstationsløn. Men én ting er sikkert; det kan påvirke medarbejderne. Og i mange tilfælde påvirker det medarbejderne negativt i form af øget...

Læs mere
Spiritualitet
Tænk dig glad

Dine tanker påvirker dig mere, end du tror. Negative tanker, vrede, sorg og bekymringer dræner dig for energi og overskud. Der er sjældent nogen egentlig fornuft bag negative tanker, og de gør det svært at være tilstede i nuet. Derfor gælder om at bremse dem inden de får overtaget, for jo mere du...

Læs mere
Sundhed
Træt og uoplagt? Få mere energi og overskud

Går du og er små-irriteret, glemsom og mangler lysten og energien til at få tingene gjort? Her får du 11 tips til, hvordan du kan gå hverdagen i møde med fornyet energi og overskud.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Er du nysgerrig?

Er tilværelsen blevet lidt grå og kedelig, så prøv at skrue op for din nysgerrighed. Et mere nysgerrigt syn på tilværelsen kan ofte bane vejen for nye oplevelser, styrke sociale relationer og give dig større indsigt i og forståelse af verden omkring dig.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Få ro gennem vejrtrækning og visualisering af farver

Savner du en effektiv metode til at slippe stresstanker og uro i kroppen? Ved at trække vejret dybt og visualisere farver, kan du fjerne tanker fra ting, der gør dig anspændt og negativ.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Administrer din energi

Hvis du, trods netop afholdt ferie og masser af søvn, føler dig træt og uoplagt, så kan det, ifølge psykoterapeut Connie Kragelund, være, at du skal prøve at lægge mærke til hvordan du administrerer din energi. For måske findes der i dit liv særlige situationer og måske endda enkelte mennesker i din...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Nydelse for sjæl og fødder

Træt og flad efter en lang dag? Et fodbad, efterfulgt af en god fodmassage, er ikke kun rart for trætte fødder og urolige ben, men for hele kroppens ro og balance.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Trick dig selv til at få styr på opgaverne

Hvis man er ramt af vintertræthed, så kan praktiske og huslige opgaver nemt gå hen og blive næsten uoverkommelige. Her får du et meget enkelt, men ret effektiv trick til, hvordan du motiveret dig selv til at komme i gang. Men vi har på en amerikansk blog læst om et meget enkelt, men ret effektiv...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Ogawa Kazumasa poster

Ogawa Kazumasa poster

Staudefrø: Russisk Mandstro

Staudefrø: Russisk Mandstro

Hübsch glasvaser

Hübsch glasvaser

Stor LED pære

Stor LED pære

Nye Bøger
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan...

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Body by Frida, af Frida Hallqvist

Hvis du går og hænger med næbbet og trænger til at få rusket lidt op i dine vaner og livsstil, så har træningseksperten, Frida Hallqvist, udviklet en inspirerende 60-dages guide, der ikke kun kan hjælpe dig på vej mod bedre vaner, mere energi og overskud i hverdagen, men også give dig en øget...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


18.03.2020

WHO: Tag ikke ibuprofen, hvis du har coronasymptomer

DR.dk

Verdenssundhedsorganisationen opfordrer til, at man tager parcetamol – pinex, panodil etc. - i stedet. Opfordringen kommer, efter at det medicinske tidsskrift The Lance i en forskningsundersøgelse indikerer, at ibuprofen – stoffet i ipren – kan gøre coronasmittede mere syge, end de er i forvejen,... Læs mere


Arkiv

^