Hvorfor sukker er farligt

Hvorfor sukker er farligt

Hvorfor sukker er farligt 

Din til tider svigtende energi skyldes ikke nødvendigvis dovenskab eller manglende rygrad - det kan skyldes at du er afhængig af sukker..

Du hader at ville indrømme det, men du kan være humørsvingende og forvirret. Du vil gerne være mere målrettet, men du mister energien og bliver træt. Du føler trang til sukker og smider slik og snacks ned i indkøbskurven. Undertiden grovæder du og føler dig ofte deprimeret. Du har måske været hos lægen eller en terapeut, men dit liv er stadig ikke helt, som du ønsker det.

Men din til tider svigtende energi skyldes ikke nødvendigvis dovenskab eller manglende rygrad. For hvis denne beskrivelse passer på dig, er du afhængig af sukker. Din krop reagerer nemlig på sukker, og det er en biokemisk reaktion, som påvirker dit humør og din adfærd.

Der er tre aspekter af din kropskemi, der bidrager til følelsen af træthed, forvirrethed, humørsvingninger og trang til sukker: Koncentrationen af sukker i blodet samt serotin- og betaendorfinniveauet i hjernen. Hvis der er ubalance kan du få ovennævnte symptomer. Derfor er det vigtigt for dit velbefindende, at alle tre systemer er i balance, hvilket du kan opnå gennem enkle ændringer i kost og livsstil.



Forfatter: Kathleen DesMaison
Forlag: Aschehoug
Pris: kr 99,00
Antal sider: 215

Spiritualitet
Meditation mod stress 

Kan meditation hjælpe mod stress?

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Forhold ødelagt af mistro og jalousi 

Fra brevkassen: For to år siden ødelagde hans jalousi deres forhold. De har savnet hinanden, og har nu været sammen igen, men han er stadig fuld af mistro.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Ballade hos naboen 

Fra brevkassen: Hvornår skal man blande sig i naboens affærer? spørger en læser, som ofte må lægge øre til naboens råben og overgreb.

Læs mere
Menopause
Raserianfald 

Fra brevkassen: Hun føler, hun reagerer voldsomt på bagateller og har svært ved at styre sit temperament.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Stop op! 

Parterapeut Ingrid Ann Watson giver 10 gode råd til, hvordan du får øje på det gode i livet.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Træt og umotiveret efter ferie? 

Fra brevkassen: Hvordan kan man føle sig træt og umotiveret, når man netop har haft tre ugers ferie, spørger en læser. Læs brevkassens råd - og få en god og effekt øvelse, som fjerner stresstanker og løfter energiniveauet og humøret.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
De var det perfekte par - synes hun .. 

Fra brevkassen: Hun er meget fortvivlet over at have mistet sin kæreste og vil så gerne finde en måde at vinde ham tilbage på ...

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Har det skidt på jobbet 

Fra brevkassen: Hun er så træt af den styrende klike kvinder på jobbet, at det påvirker hendes arbejde ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Guide til nye venskaber 

Fra brevkassen: Hun skriver til brevkassens psykolog om sin ensomhed og sit ønske om at lære, hvordan man får og opbygger venskaber ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Savner livsenergi 

fra brevkassen: Hvordan genvinder man sin energi og lyst til livet ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^