Lanterne fra Canett Furniture
Instruktørstol By LaForma
Adezz - Bålfad og havepejs
Loungestol Sika Design
Kategori: Singlelivet
Singlelivet
Anni Elisabeth Johansen

Vi bliver flere og flere - singler altså! Faktisk har gruppen af singler være støt stigende gennem de seneste år og tendensen ser ud til fortsætte. Der er naturligvis lavet mange undersøgelser om, hvorfor vi pludselig ikke mere gifter os, men foretrækker at bo/leve alene. Ingen har dog held til at komme med en endegyldig forklaring, men roder lidt rundt i, at vi lever med drømmen om den eneste ene, men samtidig ikke vil bruge for mange kræfter på at indfange ham/hende.

Og så er der dem der bare nyder friheden...
Det tror jeg bare ikke på! Jeg tror, man skal skelne mellem singler, der bare holder sig en hyggepause mellem forhold - og så de vaskeægte singler, som nyder deres eget selskab, og kun af og til har brug for at lukke andre ind i deres liv.
Der er også sket en ændring. Før i tiden var man som ugift lidt sær, nærmest mistænkelig, når man ikke havde giftet sig. Når man ikke var i stand til at indfange en partner, så måtte der være noget galt med en. I dag kan man sommetider nærmest blive misundt af gifte venner, som også kunne tænke sig en tilværelse med frihed til det hele.

Brand-egoistisk og herligt!
Og det er jo så her hele pointen ligger begravet. Det er nemlig fuldstændig og aldeles vidunderligt at leve singleliv. Det er også brandegoistisk - men stadig herligt. Det passer også fint i tidens ånd, som netop er meget, meget egocentreret. Man passer sig selv, har nok i sig selv og skal man i kontakt med omverdenen kan det ske via internet. Nogle bebrejder netop internettet denne isoleringstilværelse. De mange datingsites giver muligheden for korte, uforpligtende forhold, hyggeligt intimt samvær - og rig mulighed for at finde en rejsefælle at dele oplevelserne med.
Singlelivets helt store fordel er netop friheden: at man kan leve præcis, som det passer en, rende rundt med morgenhår og hængerøv, når man er i det humør, og når humøret siger fest og farver, kridte banen og fjæset op til det. Er man så så heldig at have en omgangskreds med gode, nære venner - både gifte og ugifte - er det ingen kunst at have det sjovt og hyggeligt. Disse ofte tålmodige mennesker lader sig også glade og gerne hale af med til koncerter, biograf, udstillinger og spændende madoplevelser. Man behøver ikke gå på kompromis med nogen eller noget, man bestemmer selv, og det er vigtigt for mange.

Hurra - jeg slipper!
En interessant detalje i denne sammenhæng er, at statistikken viser, der blandt singler er flere arbejdsløse over 40 end der er blandt andre grupper. Måske er det endnu et udtryk for denne frihedstrang: når man kun skal tage vare på sig selv, kan man godt tillade sig at gå og smække med døren, når man er blevet trådt for hårdt over tæerne ...
Konklusionen på dette må altså være, at det i hvert fald for mig er en ideel måde at leve på. I mine samtlige 62 år er det ikke faldet mig ind en eneste gang at begræde, at jeg ikke har anskaffet mig mand og børn. Tværtimod ser jeg mig omkring i min omgangskreds og siger: "Hurra, hvad er jeg dog ikke sluppet for."

Singlelivet
Få gode datingoplevelser

Er du træt af dates, der bare aldrig bliver til noget?

Læs mere
Singlelivet
Datingsites - Del dine erfaringer

Hvilke datingoplevelser har du haft på nettet? Hvilke datingportaler kan du bedst anbefale? Hvilke tips har du til kvinder, som overvejer at oprette datingprofil på nettet?

Læs mere
Singlelivet
Fascinerende fakta om at flirte

10 fascinerende facts om det første møde, om hvordan du kan stirre dig attraktiv, om hvordan din interesse afgøres på et øjeblik, og om den ultimative undskyldning for utroskab.

Læs mere
Familie & børn
Singlemor søger kæreste

Fra brevkassen: Efter en tid med korte og overfladiske forhold, drømmer hun om at indlede et dybere og længerevarende forhold, men føler sig utryg ved at skulle ud på datingmarkedet.

Læs mere
Takt og tone
Takt & tone på daten

Fra brevkassen: Når han vil betale hele restaurationsregningen, bliver den ene date fornærmet og siger, at hun godt kan betale selv. Når han foreslår at dele regningen, bliver en anden fornærmet og kalder ham ”nærig”..

Læs mere
Singlelivet
Har børn brug for mandlige rollemodeller?

Fra brevkassen: Hun er single og mor til en lille pige på tre. Hun er usikker på, hvorvidt hendes datter har brug for mandlige rollemodeller under sin opvækst.

Læs mere
Parforhold
Gør forholdet forbi - hensynsfuldt

At gøre et forhold forbi er aldrig sjovt. Mange kvinder føler, at det næsten er værre, at være den, der afslutter et forhold, end at være den, der bliver afvist.

Læs mere
Singlelivet
Færdselsregler for datere

Kristendating, Farmerdating, Doktordating, datingportaler for særlig smukke mennesker, for dyrevenner og for dem der tyer til horoskoperne for vejledning i valget af partner.

Læs mere
Singlelivet
25% inviterer blinddaten hjem

Mange af danmarks netdatere lever livet farligt. Det gælder især kvinder på blinddate, som ikke synes at bekymre sig om de risici der er ved at invitere en fremmed hjem, skriver Netdating-Eksperter Danmark ...

Læs mere
Sammenbragte familier
Han snakker hele tiden om sine børn

Fra brevkassen: Hun har mødt en mand, som hun egentlig gerne vil se mere til, men hun orker ikke, at han hele tiden taler om sine børn ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Havekrukker

Havekrukker

Gør det selv, kvinde

Gør det selv, kvinde

Økologisk udendørs maling

Økologisk udendørs maling

En spirituel vejleder og clairvoyance<BR>kan være noget for alle

En spirituel vejleder og clairvoyance
kan være noget for alle

Nye Bøger
Det børne- og ungdomspsykiatriske forløb, Karsten Gjessing Jensen

ADHD, autisme, triste tanker, bekymringer, tvangssymptomer, angst og spiseforstyrrelser. Børn og unge, psykiske problemer og psykiatriske diagnoser fylder mere og mere i den daglige debat.

For forældre og pårørende kan mødet med børne- og ungdomspsykiatrien forekomme overvældende og forvirrende....

Læs mere
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Feministisk kreabog

Fra de kreative kvinder, Sabine Lemire og Louise Gram, kommer en ny, skøn og inspirerende bog fuld af idéer og opskrifter på håndarbejdsprojekter med fokus på kvinder og kvindeliv.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
05.05.2021

Nye råd til vegetarer, der spiser æg og mejeriprodukter

Altomkost.dk

Fødevarestyrelsen: Sådan får du de proteiner, fedtstoffer, vitaminer og mineraler, du har brug for ... Læs mere


04.05.2021

Nye råd til dig over 65 år: Fokusér på de proteinrige fødevarer og skru ned for det søde, salte og fede

Altomkost.dk

Bælgfrugter, fisk, kød, æg, nødder og mejeriprodukter. Sådan lyder menuen i nye supplerende kostråd til dig der er over 65 år.... Læs mere


22.04.2021

Brasiliansk variant af coronavirus kan muligvis være i stand til at undvige immunitet

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Et nyt studie med Københavns Universitet indikerer, at varianten af coronavirus med navnet P.1, der opstod i Brasilien, kan udgøre en større trussel end hidtil antaget. Forskerne konkluderer, at det er sandsynligt, at P.1 er mere smitsom end andre varianter af SARS-Cov2 og at den måske kan undvige... Læs mere


21.04.2021

Modgang i barndommen følger med ind i voksenlivet

Statens Institut for Folkesundhed

En barndom præget af konflikter i hjemmet eller alvorlige økonomiske problemer sætter dybe fysiske, psykiske og sociale spor langt ind i tilværelsen som voksen. Det viser et nyt studie. Læs mere


08.01.2021

Alle danskere forventes vaccineret inden udgangen af juni

SST.dk

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle danskere er vaccineret senest den 27. juni. Læs mere


08.01.2021

Coronavaccine virker mod britisk virusvariant

Information.d

Medicinalselskaber har gennemført test af vaccinens effekt mod andre varianter af coronavirus, og har fundet, at deres vacciner virker mod den britiske virusvariant. Coronavarianten opdaget i Sydafrika stadig bekymrer forskerne. Læs mere


Arkiv

^