Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Kategori: Singlelivet
Fascinerende fakta om at flirte

10 fascinerende facts om det første møde, om hvordan du kan stirre dig attraktiv, om hvordan din interesse afgøres på et øjeblik, og om den ultimative undskyldning for utroskab.

1. Det er rart at se sig selv i spejlet! Det viser sig at vi alle har en lille ting til fældes med 'Narcissus' - Den mytiske person der forelskede sig i sit eget spejlbillede: På baggrund af deres undersøgelser, har et et hold forskere ved universitetet i Liverpool konkluderet, at vores hjerner favoriserer personer med familiære ansigter. Forskerholdet fik over 200 deltagere til at iagttage en række billeder af ansigter der var computermanipulerede. De fandt at testpersonerne foretrak de udtryk de var mest familiære med - hvad enten det betød ens egne ansigtstræk eller et familiemedlems. Det kan måske forklare det velkendte fænomen, at et par ser ud som om de kunne være søskende.

2. Bare stir løs. Studier viser, at når en kvinde træder ind i et rum, bliver hun anset for at være mere tiltrækkende hvis hun stirrer direkte manden. Mænd ville opfatte den selv samme kvinde som mindre tiltrækkende, hvis hun ikke lavede direkte øjenkontakt. I studierne fra Universitetet i Dartmouth fik forsker Malia Mason de mandlige deltagere til at overvære en serie modelansigter, som enten så direkte på forsøgspersonen eller væk fra dem. Forskeren bad forsøgspersonerne om at vurdere, hvor godt de syntes om de enkelte modeller, og konkluderede, at de billeder, hvor modellerne så væk var mindre tiltrækkende. Dette fik forskerne til at konkludere, at mænd ofte opfatter en kvindes direkte blik som udfordrende og tiltrækkende.  Så begynd at stir, piger!

3. Du ved det, når du ser det. Et studie fra universitetet i Pennsylvania antyder, at uanset hvad folk siger de ser på i en date, har de ikke brug for megen tid eller information til at vide om det klikker eller ej. Singlers opførsel antyder at de ved "det" (at en person tiltaler dem) når de ser det – og det er næsten med det samme. Hovedforsker Robert Kurzban og hans kollegaer studerede data fra over 10.000 personer. De fandt at mænd og kvinder vurderer mulighederne inden for de alle første øjeblikke, næsten udelukkende ved brug af visuelle tegn, så som alder, højde og udseende siger Kurzban, "faktorer som man normalt ville tro var meget væsentlige for folk - som religion, uddannelse og indkomst - har overraskende nok meget lille indflydelse"

4. Hør efter. Næste gang du ringer til den mulige match, så læg specielt mærke til hvordan de lyder. Forskere ved universitetet i Albany havde 149 mænd og kvinder til at pointgive de stemmer de hørte fra 1 til 10. Forskerne havde samtidig researchet på personernes seksuelle historie. De fandt ud af at de stemmer der var mest tiltalende var dem der tilhørte til de personer der havde haft sex i en tidlig alder, havde haft adskillige seksuelle partnere og var mere tilbøjelige til utroskab end dem med mindre tiltrækkende stemmer. Så hører du en forførende stemme så kan den måske tilhøre en person med lidt af en historie…

5. ”Jeg kunne ikke lade være, det er i generne”. Der er muligvis en genetisk forbindelse til utroskab, siger en professor ved St. Thomas hospitals forskningsafdeling for tvillinger, i London. Denne antagelse er baseret på det faktum at hvis en tvilling er utro, er der 55% sandsynlighed for at den anden også er det, hvorimod det normale gennemsnit for utroskab er ca. 23%. Det at være tro er en komponent af personligheden der er styret af gener og sociale faktorer, forklarer forskerne.

6. Det er officielt: Kærlighed gør skør! For det første får kærligheden Serotonin-niveauet i hjernen til at falde, hvilket muligvis fører til konstante tanker om den elskede. (Serotonin niveauet, et kemikalie som kroppen selv fremstiller, er også lav hos folk der foretager tvangshandlinger og har tvangstanker). For det andet forhøjes produktionen af stresshormonet Cortisol, hvilket giver øget blodtryk og muligt søvntab. Endelig har en forsker ved universitetet i London fundet ud af at når folk ser på deres nye kæreste, et det nervesystem der normalt har ansvaret for social dømmekraft sat ud af drift. Alt i alt, efterlader kærlighed dig med tvangstanker, stress og blindhed. Men, men vi elsker det jo alligevel!

7. Hvorfor et knust hjerte gør ondt… Et nyt studie antyder at de psykiske smerter ved et brud er lige så rigtige som normale fysiske smerter. De to områder af hjernen der reagerer på fysisk smerte bliver også aktiveret når en person oplever "social smerte", så som at blive droppet. Forskerne ved UCLA brugte en MRI til at holde øje med hjerneaktiviteten hos en gruppe forsøgspersoner, mens de spillede et simulationsspil, der simulerede social afvisning. Forskerne mener at den smerte man påføres ved afvisning måske har udviklet sig til en motiverende kraft der får mennesker til at søge social interaktion, hvilket er nødvendigt for overlevelse hos de fleste pattedyr.

8. At rødme er godt. Hvis vi overfører vores "tegn" fra aberne - er rødmende kinder en vigtig del af datingspillet, viser en ny undersøgelse. Forskere ved universitetet i Sterling, England, har fundet ud af at primater foretrækker mager med røde ansigter. Et rosenagtigt skær virker måske som et "tegn" for mennesker, siger de britiske forskere, da det sender et budskab om godt helbred. Dette kan måske forklare kvinders brug af rouge.

9. Kys denne vej. Vidste du ar der var en "rigtig" måde at begynde et kysse på? Folk vil oftest læne hovedet til højre når de kysser, siger en rapport publiceret for nylig i bladet Nature. En forsker fra universitetet i Ruhr, Tyskland, analyserede 124 par, og fandt at 65% lænede til højre.

10. Mød din date inden middagen. Forskere ved NYU og Stanford har fundet ud af at sultne mænd foretrækker kraftigere kvinder. Ved at vente ved skolecafeteriet delte forskerne spørgeskemaer ud som omhandlede den ideelle kvinde. De mænd der var på vej ind, beskrev kvinden som et par kilo tungere end dem der var på vej ud. Forskerne fandt ikke det samme gældende hos kvinderne.


Singlelivet
Få gode datingoplevelser

Er du træt af dates, der bare aldrig bliver til noget?

Læs mere
Singlelivet
Datingsites - Del dine erfaringer

Hvilke datingoplevelser har du haft på nettet? Hvilke datingportaler kan du bedst anbefale? Hvilke tips har du til kvinder, som overvejer at oprette datingprofil på nettet?

Læs mere
Familie & børn
Singlemor søger kæreste

Fra brevkassen: Efter en tid med korte og overfladiske forhold, drømmer hun om at indlede et dybere og længerevarende forhold, men føler sig utryg ved at skulle ud på datingmarkedet.

Læs mere
Takt og tone
Takt & tone på daten

Fra brevkassen: Når han vil betale hele restaurationsregningen, bliver den ene date fornærmet og siger, at hun godt kan betale selv. Når han foreslår at dele regningen, bliver en anden fornærmet og kalder ham ”nærig”..

Læs mere
Singlelivet
Singlelivet

Vi bliver flere og flere - singler altså! Faktisk har gruppen af singler være støt stigende gennem de seneste år og tendensen ser ud til fortsætte. Der er naturligvis lavet mange undersøgelser om, hvorfor vi pludselig ikke mere gifter os, men foretrækker at bo/leve alene. Ingen har dog held til at...

Læs mere
Singlelivet
Har børn brug for mandlige rollemodeller?

Fra brevkassen: Hun er single og mor til en lille pige på tre. Hun er usikker på, hvorvidt hendes datter har brug for mandlige rollemodeller under sin opvækst.

Læs mere
Parforhold
Gør forholdet forbi - hensynsfuldt

At gøre et forhold forbi er aldrig sjovt. Mange kvinder føler, at det næsten er værre, at være den, der afslutter et forhold, end at være den, der bliver afvist.

Læs mere
Singlelivet
Færdselsregler for datere

Kristendating, Farmerdating, Doktordating, datingportaler for særlig smukke mennesker, for dyrevenner og for dem der tyer til horoskoperne for vejledning i valget af partner.

Læs mere
Singlelivet
25% inviterer blinddaten hjem

Mange af danmarks netdatere lever livet farligt. Det gælder især kvinder på blinddate, som ikke synes at bekymre sig om de risici der er ved at invitere en fremmed hjem, skriver Netdating-Eksperter Danmark ...

Læs mere
Sammenbragte familier
Han snakker hele tiden om sine børn

Fra brevkassen: Hun har mødt en mand, som hun egentlig gerne vil se mere til, men hun orker ikke, at han hele tiden taler om sine børn ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Blomsterfrø: Islandsk valmue

Blomsterfrø: Islandsk valmue

Sådan øger du din selvtillid<BR> og tilfredsheden med din krop

Sådan øger du din selvtillid
og tilfredsheden med din krop

Haveskulpturer & havekunst

Haveskulpturer & havekunst

Studio Feder pyjamas

Studio Feder pyjamas

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan...

Læs mere
Overvind din Overspisning, af psykolog Christina Villendrup Lynge

Med Christina Villendrup Lynges bog 'Overvind din Overspisning' får man indblik i hvad overspisning og BED handler om, hvordan man identificerer tegnene på BED hos sig selv og andre, og hvordan man kommer af med sin spiseforstyrrelse.

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


18.03.2020

WHO: Tag ikke ibuprofen, hvis du har coronasymptomer

DR.dk

Verdenssundhedsorganisationen opfordrer til, at man tager parcetamol – pinex, panodil etc. - i stedet. Opfordringen kommer, efter at det medicinske tidsskrift The Lance i en forskningsundersøgelse indikerer, at ibuprofen – stoffet i ipren – kan gøre coronasmittede mere syge, end de er i forvejen,... Læs mere


Arkiv

^