Vitrineskab i genbrugstræ
Betræk til IKEA sofa
Birk Denmark<BR>- Shampoo- og balsambar
Sugerør glas
Tørrede krydderurter
Redaktionen

Ved at tørre tiloversblevne krydderurter får du hjemmedyrket velsmag til dine supper, dressinger, kød-, fjerkræ- og fiskeretter, til vinterens bagte rodfrugter og kålsalater, og ikke mindst til din urtete.

Rigtig mange krydderurter og blomster egner sig til tørring, men ikke alle. Krydderurter som koriander, kørvel, basilikum, purløg, løvstikke og dild mister meget af deres smag når de tørres, men kan i stedet fryses til senere brug.

Blandt de krydderurter, der er særlig egnede til at tørre er citronmelisse, citrontimian, citronverbena, estragon, mynte, oregano, rosmarin, salvie, timian samt morgenfrue- og rosenblade, hindbær-, solbær- og brombærblade.

Sådan gør du:

  1. Skyl urterne og saml dem i små urtekoste.
  2. De tørrede krydderurter dufter, men for at undgå tvivl er det en god idé at sætte etiketter på de små buketter inden de hænges til tørre.
  3. Sæt en lille tørresnor op et tørt, og gerne mørkt, sted.
  4. Hæng de små buketter på snoren med en tøjklemme.
  5. Hold øje med om der er urtekoste, der undervejs får mug.
  6. Når krydderurterne, efter et par uger, er knastørre, kan de knuses i en morter og hældes på glas.
  7. I glas holder de tørrede krydderurter et par år.

Tørring af krydderurter i ovn

Hvis du ikke har lyst til at have de ellers herligt duftende krydderurter hængende til tørre, så kan de lyntørres i ovnen ved 50 graders varme. Hvor længe krydderurterne hver især skal tørre i ovnen, afhænger af hvor saftig den friske krydderurt er. Normalt skal du regne med 2 til 3 timer, men fx skal salvie have længere tid, fordi den indeholder mere olie end andre krydderurter. Så hold øje og tjek bladene undervejs; fugtige blade bøjer, mens tørre blade knækker med sprød lyd.

Sensommer
Kulturnat København 2019

Det kølige, mørke efterår trænger sig på, men 11. oktober brydes mørket, når Kulturnatten oplyser byen med flotte lysinstallationer og flere hundreder spændende særarrangementer for børn og voksne i alle aldre i København og på Frederiksberg.

Læs mere
Sensommer
Svampetid

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Sensommer
Æblesolbærtærte

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Læs mere
Sensommer
Nem tilberedning af vilde svampe

Når man tilbereder vilde svampe, er det vigtigt at gå nænsomt til værks, så den fine smag bevares. Vilde svampe er dejlige i saucer og gryderetter, men også i æggekage og Svampe er særlig velegnede som garniture.

Læs mere
Sensommer
Sensommerhaven

Det er sensommer, men for haveejere er der er ingen grund til at føle sig trist til mode. Der er stadig rigeligt med blomster, farver og oplevelser i haven, og masser af praktiske opgaver - ikke mindst, hvis man har frugttræer og bærbuske: Ribs, hyldebær, brombær, hyben, stikkelsbær, blommer,...

Læs mere
Sensommer
Ribs sæson

Ribs er en uimodståelig delikatesse, især hvis sommeren har budt på de rette vejrforhold. I år må de små bær have haft optimale betingelser, for de er både saftige, syrlige og sødmefulde.

Synes man alligevel, at de nyplukkede bær er en lidt for syrlig mundfuld, så kan man jo servere dem som...

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Sensommer
Lyngen blomstrer ekstraordinært i år

Sidste års tørke kombineret med en våd og varm forsommer har resulteret i, at lyngen står ekstra flot i år, skriver Naturstyrelsen. Lige nu kan man få sig en spektakulær oplevelse, hvis man besøger en af de jyske heder, for nu nu blomstrer hedelyngen – og i år er blomstringen meget mere massiv end...

Læs mere
Sensommer
Kirsebær kick-off

I Danmark har vi størst tradition for at spise bær – rå og tilberedt – i det søde køkken, fx med sukker og fløde, i kager og marmelade. Men husk, at også det salte køkken kan smages til med bær! Det er både forfriskende og farverigt. Brug friske bær som morgenmadstopping, i salater og grød, i...

Læs mere
Sensommer
Krydderurtesalt

Har du friske krydderurter tilovers, så husk, at du kan få glæde af dem senere ved at fryse eller tørre krydderurterne. Af krydderurter, som fx timian, citronmelisse, salvie, mynte og estragon, kan du også fremstille din egen krydderurtesalt.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Valg af den rette eyeliner:<br> Der findes kun én måde

Valg af den rette eyeliner:
Der findes kun én måde

Krydderurtefrø til det italienske køkken

Krydderurtefrø til det italienske køkken

Krydderurtepotte fra Riviera Maison

Krydderurtepotte fra Riviera Maison

Urtepotte med selvvanding

Urtepotte med selvvanding

Nye Bøger
Seneste nyt fra medierne ..
08.01.2021

Alle danskere forventes vaccineret inden udgangen af juni

SST.dk

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle danskere er vaccineret senest den 27. juni. Læs mere


08.01.2021

Coronavaccine virker mod britisk virusvariant

Information.d

Medicinalselskaber har gennemført test af vaccinens effekt mod andre varianter af coronavirus, og har fundet, at deres vacciner virker mod den britiske virusvariant. Coronavarianten opdaget i Sydafrika stadig bekymrer forskerne. Læs mere


07.11.2020

Kan vinterbadning forebygge demens?

KvindeGuiden

Ny forskning peger på at vinterbadning måske kan mere end sætte gang i blodomløbet. Forskere fra Cambridge University har nemlig opdaget, at svømning i koldt vand kan beskytte hjernen mod degenerative sygdomme som demens. Læs mere


29.10.2020

Sikkerhedsstyrelsen: Ansigtsmasker og mundbind af stof er ikke værnemidler

Selvom Sundhedsstyrelsen skriver at et godt stofmundbind er bedre end intet mund, så kan ansigtsmasker og mundbind, der er syet af stof, ikke betragtes som værnemidler. Derfor må forhandlere og producenter ikke reklameres med, at de yder nogen beskyttelse mod for eksempel coronavirus. Læs mere


28.10.2020

Hvorfor er nogle personer symptomfri ved smitte med COVID-19?

Aarhus Universitet

Forskere fra Aarhus Universitet har en mulig forklaring på, hvorfor COVID-19 kan optræde hos personer, som er syge uden at have symptomer i tidlige stadier af sygdommen. Læs mere


26.10.2020

26 deodoranter uden parfume

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Deodorant er den hyppigste årsag til parfumeallergi. Allergien varer resten af livet, hvis du først har fået den. Se 26 parfumefri deodoranter hos Forbrugerrådet Tænk Kemi. Læs mere


Arkiv

^