Pendel fra House Doctor
Bloomingville Pendel
Sengelampe
Stor LED pære
Tørrede krydderurter
Redaktionen

Ved at tørre tiloversblevne krydderurter får du hjemmedyrket velsmag til dine supper, dressinger, kød-, fjerkræ- og fiskeretter, til vinterens bagte rodfrugter og kålsalater, og ikke mindst til din urtete.

Rigtig mange krydderurter og blomster egner sig til tørring, men ikke alle. Krydderurter som koriander, kørvel, basilikum, purløg, løvstikke og dild mister meget af deres smag når de tørres, men kan i stedet fryses til senere brug.

Blandt de krydderurter, der er særlig egnede til at tørre er citronmelisse, citrontimian, citronverbena, estragon, mynte, oregano, rosmarin, salvie, timian samt morgenfrue- og rosenblade, hindbær-, solbær- og brombærblade.

Sådan gør du:

  1. Skyl urterne og saml dem i små urtekoste.
  2. De tørrede krydderurter dufter, men for at undgå tvivl er det en god idé at sætte etiketter på de små buketter inden de hænges til tørre.
  3. Sæt en lille tørresnor op et tørt, og gerne mørkt, sted.
  4. Hæng de små buketter på snoren med en tøjklemme.
  5. Hold øje med om der er urtekoste, der undervejs får mug.
  6. Når krydderurterne, efter et par uger, er knastørre, kan de knuses i en morter og hældes på glas.
  7. I glas holder de tørrede krydderurter et par år.

Tørring af krydderurter i ovn

Hvis du ikke har lyst til at have de ellers herligt duftende krydderurter hængende til tørre, så kan de lyntørres i ovnen ved 50 graders varme. Hvor længe krydderurterne hver især skal tørre i ovnen, afhænger af hvor saftig den friske krydderurt er. Normalt skal du regne med 2 til 3 timer, men fx skal salvie have længere tid, fordi den indeholder mere olie end andre krydderurter. Så hold øje og tjek bladene undervejs; fugtige blade bøjer, mens tørre blade knækker med sprød lyd.

Sensommer
Sæson: Høst dine blomsterfrø

Midt i det ellers så smukke efterår ser blomsterbedet lidt ynkeligt ud. Hist og her står stadig et par trætte sommerblomster og hænger med hovederne, men ellers er der kun frøstande tilbage på de tynde, halvvisne stængler. Nu gælder det om at få samlet og tørret frøene inden efterårets regn og blæst...

Læs mere
Sensommer
Tid til gode bøger

Udstyret med en god roman, et lunt tæppe og en varm kop te, forvandles efterårsaftener i sofaen til rene energiopladere. Dette efterår har forlagene været gavmilde med udgivelse af danske kvindelige forfattere. Blandt bestsellerne er blandt andet Elsebeth Egholms ’Som Natten Kender Stjernerne’ og...

Læs mere
Kæledyr
Reflekser redder hundens og kattens liv

I efteråret kan tåge og mørke gøre det svært at opdage en hund eller kat på vejen. Brug af reflekser kan redde liv; en god refleks kan ses på 140 meters afstand, når den bliver ramt af en lyskegle, mens en hund, en kat eller et menneske uden refleks ofte først er synlig ved ca. 20 meters afstand.

Læs mere
Sensommer
Tyttebær tid: Råsyltede tyttebær

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er virkelig godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Læs mere
Sensommer
Valnødder: Valnøddekrokant - Sweet N Salty

Valnødder smager forrygende i brød, supper og salater. Valnødder kan også syltes og nydes med ost - eller blive til den lækreste, knasende valnøddekrokant! Her får du opskriften på en valnøddekrokant i en sød-salt version, der er et helt eventyrligt godt match til vanilieisen.

Læs mere
Sensommer
Æblefestival i Sverige 2020

Byen Kivik er en lille, hyggelig havneby, der er kendt for sine små krogede gader, gamle bindingsværkshuse og stokroser. I weekenden den 26. og 27. september bliver den stille idyl imidlertid afbrudt, for så er det igen blevet tid til årets Æblefestival.

Læs mere
Sensommer
Sæson: Karl Johan

Svampen Karl Johan er en af de mest almindelige vilde danske svampe, og samtidig en af de mest eftertragtede spisesvampe. Læs her, hvordan du kan tørre svampen, så du kan nyde svampens lækre nøddeagtige smag i vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Sensommer
Guide til Æblets Dag 2020

Der er travlhed på landets æbleplantager. Årets æblehøst er i fuld gang og avlerne melder om god høst med æbler af en høj kvalitet. Traditionen tro fejres æblehøsten med høstmarkeder og æblefester, hvor æbleentusiaster inviteres til selvpluk, mostpresning og stemningsfulde sensommer aktiviteter.

Læs mere
Sensommer
Selv pluk 2020: Tag på æblerov

Nu bugner æbletræerne af plukkeklare æblesorter som Discovery, Guldborg og Gråsten, og selvom man ikke har et æbletræ i haven, så er der stadig gode muligheder for at smage nyplukkede æbler.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shop annoncer
Mørklægningsgardiner

Mørklægningsgardiner

Bordben til sofaborde og plankeborde

Bordben til sofaborde og plankeborde

Niels Ditlev Bauhaus plakat

Niels Ditlev Bauhaus plakat

Skål - By Room

Skål - By Room

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
11.09.2020

Hospitaler: Begræns besøg af pårørende

Rigshospitalet

I lyset af det stigende corona-smittetryk henstiller Region Hovedstaden til at antallet af besøgende pårørende begrænses. Det betyder blandt andet, at man som indlagt opfordres til at vælge én fast pårørende til besøg i hele indlæggelsesperioden. Læs mere


03.09.2020

Fakta om kommende voldtægtslovgivning

Kvinfo

KVINFO forklarer her, hvad Danmarks kommende voldtægtslovgivning baseret på samtykke betyder. Læs mere


02.09.2020

Forskning: Hormonbehandling redder COVID-19-patienter

Rigshospitalet

Steroidpræparater med binyrebarkhormon tager toppen af betændelsesreaktionen og bedrer overlevelsen for svært syge COVID-19-patienter på intensivafdelingerne. Det er resultatet af ny dansk og international forskning støttet af Novo Nordisk Fonden. Læs mere


27.08.2020

Test: Kemi i tandpasta

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Tandpastaer er i mange tilfælde gode kemivalg, som får Forbrugerrådet Tænk Kemis bedste bedømmelse. Få hjælp til at vælge en tandpasta uden uønsket kemi.

Læs mere


20.07.2020

Strøget i historisk krise

Finans.dk

Coronakrisen truer med at få antallet af ledige lejemål til at sætte rekord. Læs mere


19.07.2020

Markant flere låner lyd- og e-bøger

eReolen

Coronakrisen har fået flere børn og voksne til at søge underholdning i digitale bøger hos foreningen eReolen, der giver alle danskere mulighed for at låne elektroniske bøger og lydbøger gratis. Læs mere


Arkiv

Pandemi i USA Viagra