Sommerribs: Saftige, syrlige og sødmefulde

Sommerribs: Saftige, syrlige og sødmefulde 

Ribs er en uimodståelig delikatesse, især hvis sommeren har budt på de rette vejrforhold. I år må de små bær have haft optimale betingelser, for de er både saftige, syrlige og sødmefulde.

Synes man alligevel, at de nyplukkede bær er en lidt for syrlig mundfuld, så kan man jo servere dem som rysteribs med sukker, sammen med søde kager og is, eller sammen med anden frugt som pærer, blommer, hindbær og ananas.

De små bær egner sig også til saft, som ikke mindst smager glimrende i vinaigrette og salater. Endelig er ribs også herlige i marmelade eller som ribsgele. Her er det dog en god idé at vælge bær, der ikke er helt modne, da de har et højere indhold af pektin.

Ribsmarmelade

Du skal bruge

  • 4 glas, som samlet kan rumme 1 l. marmelade
  • Flydende Atamon
  • Rengør sylteredskaberne omhyggeligt. Glas og låg vaskes grundigt, skoldes og skylles med Atamon. (2 tsk. flydende Atamon pr. 1 dl. varmt vand)

Ingredienser

  • 1 kg ribs
  • 1 dl. vand
  • 700 g. sukker
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. Rød Melatin 

Sådan gør du

  • Skyl og rib ribs
  • Kom vand og sukker i en gryde.
  • Brug en stor syltegryde, hvor der er god plads til bærrene, så kogningen kan gå hurtigt og effektivt.
  • Vand og sukker opvarmes langsomt, så sukkeret smelter.
  • Bærrene og citronsaften tilføjes.Når alle krystaller er opløst, skal bærrene simre i 5 minutter.Rød Melatin og sukker blandes og røres i bærrene, som koges i 2 minutter.
  • Marmeladen fjernes fra varmen og hældes på Atamonskyllede glas.
  • Luk glassene til med det samme og køl dem hurtigt ned ved at placere dem i vask eller balje med koldt vand.
  • Sæt ribsmarmeladen i køleskabet, når glassene er kølet ned.

 

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk pæretærte 

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Sensommer
Valnødder: Valnøddekrokant - Sweet N Salty 

Valnødder smager forrygende i brød, supper og salater. Valnødder kan også syltes og nydes med ost - eller blive til den lækreste, knasende valnøddekrokant! Her får du opskriften på en valnøddekrokant i en sød-salt version, der er et helt eventyrligt godt match til vanilieisen.

Læs mere
Miljø
Stop Spild af Mad: Har du æbler tilovers? 

Tonsvis af æbler i danske private haver bliver ikke plukket, fordi danskerne ofte har hverken tid eller overskud til at plukke og indsamle deres egne frugter. Derfor opfordrer forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad til at man inviterer venner og bekendte til æblepluk, hvis man ikke har tid til at…

Læs mere
Sensommer
Tyttebær tid: Råsyltede tyttebær 

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er virkelig godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Læs mere
Sensommer
Æblefestival i Sverige 2022 

Byen Kivik er en lille, hyggelig havneby, der er kendt for sine små krogede gader, gamle bindingsværkshuse og stokroser. I weekenden den 24. og 25. september bliver den stille idyl imidlertid afbrudt, for så er det igen blevet tid til årets Æblefestival.

Læs mere
Sensommer
SelvPluk 2022: Tag på æblerov 

Nu bugner æbletræerne af plukkeklare æblesorter som Discovery, Guldborg og Gråsten, og selvom man ikke har et æbletræ i haven, så er der stadig gode muligheder for at smage nyplukkede æbler.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Krydderurteeddike 

Når sommeren går på hæld, er det tid til at høste de sidste, friske krydderurter i køkkenhaven. De friske urter er fulde af smag, og kan både tørres og fryses til vinterens retter. Urterne kan også hældes på flaske sammen med eddike, og allerede efter et par uger, har du din helt egne aromatiske…

Læs mere
Sensommer
Guide til Æblets Dag 2022 

Der er travlhed på landets æbleplantager. Årets æblehøst er i fuld gang og avlerne melder om god høst med æbler af en høj kvalitet. Traditionen tro fejres æblehøsten med høstmarkeder og æblefester, hvor æbleentusiaster inviteres til selvpluk, mostpresning og stemningsfulde sensommer aktiviteter.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Æblesolbærtærte 

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Læs mere
Sensommer
Efterårsstemning med lyng  

Efterårets Calluna lyng fås i farver, der spænder fra dybe rubinrøde nuancer til støvet gammelrosa og hvid. De kræver ikke den store pasning, og holder længe. Ofte vil lyng i udendørs krukker og kurve holde helt frem til adventstid og lyse op, når have og altaner trænger allermest til det.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^