Gummistøvler - cool og komfortable

Kategori: Stil & mode

Gummistøvler - cool og komfortable 

Med udsigt til måneder med dansk efterårsvejr, regn og søle, er det blevet tid til at finde paraply og gummistøvler frem. Se nye cool og komfortable gummistøvler og få 5 tips til, hvordan du bedst vedligeholder dine gummistøvler og mindsker risikoen for at der opstår revner og sprækker i støvlen.

Forlæng dine gummistøvlers levetid

Et par kvalitetsgummistøvler kan du have glæde af i både 5 og 10 år, hvis du passer på dem. Ved at rengøre og vedligeholde dine gummistøvler forlænger du deres levetid og mindsker risikoen for at der opstår revner og sprækker i gummimaterialet og i limningen. Vedligeholdelsen afhænger af støvlens materiale og opbygning, så sørg for at få forhandlerens anvisninger, når du investerer i nye gummistøvler. 

  1. Hold gummistøvlerne rene
    Mudder og småsten slider gummistøvlen og er med til at udtørre gummimaterialet, hvis det får lov til at sidde og tørre ind på støvlerne. Rengør derfor altid dine gummistøvler med det samme inden de stilles til tørre.
  2. Blød svamp eller klud
    Brug bløde svampe og klude til rengøring af gummistøvler. Undlad at bruge børste eller skuresvampe, som slider overfladen.
  3. Tør aldrig gummistøvler på radiatoren
    Varmen fra radiator eller varmeskab udtørrer og ødelægger gummimaterialet, hvorved der hurtigere opstår sprækker og utætheder. Stil i stedet gummistøvler til tørre på en avis i entreen.
  4. Vedligehold gummistøvlerne med olie eller silikone
    Revner er tegn på udtørring, men ved at smøre dine gummistøvler jævnligt med gummistøvleolie eller madolie, holder du gummimaterialet smidig og tæt. Til gummistøvler af PVC anbefales silikone spray.
  5. Reparation af huller i gummistøvler
    Er der kommet huller i PVC- eller gummimaterialet kan man reparere, forsegle og tætne med elastisk tætningslim, som efter hærdning vil være vandbestandige.

Gummistøvler i nye design

I et land, hvor der i gennemsnit falder regn hver anden dag, gælder det om at have styr på gummistøvlerne. Heldigvis lancerer gummistøvleproducenter som Aigle, Hunter, Barbour og danske Ilse Jacobsen løbende masser af smarte gummistøvler, i alverdens cool design.

  1. Tretorn 'Chelsea Classic Woll'
    Kort, lun gummistøvle med uldfor, elastiske kiler i siden og dobbelt pull tabs. Pris 900. 
  2. Billi Bi '3'
    Kort gummistøvle enkelt design i mat mørkegrå. Pris 599.
  3. Odd Molly 'Droplet rainboot'
    Kort, klassisk Odd Molly gummistøvle med elastiske kiler i siden og pull tabs. Pris 795.
  4. Barbour 'Wilton Wellingtons'
    Klassisk kort Barbour gummistøvle i Chelsea stil med skotskternet for, elastiske kiler i siden og pull tabs. Pris 600.
  5. Ilse Jacobsen Hornbæk
    Lyseblå gummistøvle i et minimalistisk design med robuste pull tabs. Fås i 6 forskellige farver og med kort og langt skaft til henholdsvis 900 kroner og 1.000 kroner.
  6. Aigle gummistøvler 'Miss Juliette Bottillon'
    Kort Aigle gummistøvle i Chelsea stil med flot print, blokhæl og pull tabs. Pris 1.000.
  7. Tommy Hilfiger 'Buckled Ankle Wellies'
    Blank, elegant PVC Chelsea støvlet med elastiske kiler i siden, pull tabs og spænde. Pris 900.
  8. Hunter 'Original Refined Chelsea Gloss Boots'
    Nyfortolkning af den klassiske Chelsea Boot med elastiske kiler i siden, mat finish og dobbelt pull tabs. Pris 1.100 kroner.
  9. Viking 'Stavern W' gummistøvler
    Kort gummistøvle fra norske Viking i naturgummi og med elastiske kiler i siden og pull tabs. Pris 500.  
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk pæretærte 

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Sensommer
Valnødder: Valnøddekrokant - Sweet N Salty 

Valnødder smager forrygende i brød, supper og salater. Valnødder kan også syltes og nydes med ost - eller blive til den lækreste, knasende valnøddekrokant! Her får du opskriften på en valnøddekrokant i en sød-salt version, der er et helt eventyrligt godt match til vanilieisen.

Læs mere
Miljø
Stop Spild af Mad: Har du æbler tilovers? 

Tonsvis af æbler i danske private haver bliver ikke plukket, fordi danskerne ofte har hverken tid eller overskud til at plukke og indsamle deres egne frugter. Derfor opfordrer forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad til at man inviterer venner og bekendte til æblepluk, hvis man ikke har tid til at…

Læs mere
Sensommer
Tyttebær tid: Råsyltede tyttebær 

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er virkelig godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Læs mere
Sensommer
Æblefestival i Sverige 2022 

Byen Kivik er en lille, hyggelig havneby, der er kendt for sine små krogede gader, gamle bindingsværkshuse og stokroser. I weekenden den 24. og 25. september bliver den stille idyl imidlertid afbrudt, for så er det igen blevet tid til årets Æblefestival.

Læs mere
Sensommer
SelvPluk 2022: Tag på æblerov 

Nu bugner æbletræerne af plukkeklare æblesorter som Discovery, Guldborg og Gråsten, og selvom man ikke har et æbletræ i haven, så er der stadig gode muligheder for at smage nyplukkede æbler.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Krydderurteeddike 

Når sommeren går på hæld, er det tid til at høste de sidste, friske krydderurter i køkkenhaven. De friske urter er fulde af smag, og kan både tørres og fryses til vinterens retter. Urterne kan også hældes på flaske sammen med eddike, og allerede efter et par uger, har du din helt egne aromatiske…

Læs mere
Sensommer
Sommerribs: Saftige, syrlige og sødmefulde 

Ribs er en uimodståelig delikatesse, især hvis sommeren har budt på de rette vejrforhold. I år må de små bær have haft optimale betingelser, for de er både saftige, syrlige og sødmefulde.

Synes man alligevel, at de nyplukkede bær er en lidt for syrlig mundfuld, så kan man jo servere dem som…

Læs mere
Sensommer
Guide til Æblets Dag 2022 

Der er travlhed på landets æbleplantager. Årets æblehøst er i fuld gang og avlerne melder om god høst med æbler af en høj kvalitet. Traditionen tro fejres æblehøsten med høstmarkeder og æblefester, hvor æbleentusiaster inviteres til selvpluk, mostpresning og stemningsfulde sensommer aktiviteter.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Æblesolbærtærte 

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^