Opskrift: Æblesolbærtærte

Opskrift: Æblesolbærtærte 

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Mørdej

  • 225 g mel
  • 50 g flormelis
  • et nip salt
  • 125 g smør
  • 1 æggeblomme

Frugt & bær

  • 4 modne æbler
  • 200 g solbær

Fyld

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 125 g mandler, malet til mel
  • 50 g hakket mandler

Opskrift

  • Kom mel, flormelis og salt på bordet. Hak smørret med en kniv ned i melet, til det er i mindre klumper.
  • Lav et hul midt i dejen og kom ægget i.
  • Ælt det hele sammen med hænderne til dejen er jævn og samlet.
  • Pak dejen i film, og læg i køleskab mindst 1 time.
  • Rul dejen ud, og beklæd en tærteform med dejen.
  • Prik bunden med en gaffel og lad den stå ca. 15 min, mens ovnen forvarmer til 180 grader.
  • Skræl æblerne og fjern kernehuse. Skær æblerne i tynde bådformede skiver.
  • Til fyldet piskes smør og sukker hvidt. Kom æggene i et ad gangen.
  • Tilsæt til sidst mandelmel.
  • Bag bunden i den 180 grader varme ovn i 10 minutter.
  • Når bunden er bagt, skal den ud af ovnen og afkøle.
  • Fordel æbler og bær i bunden, og hæld fyld over.
  • Fordel de hakkede mandler over tærten og bag den ved 180 grader i 30-40 minutter.

 

 

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^