Dykkerekord i bellacenter

Dykkerekord i bellacenter

Dykkerekord i bellacenter 

Det danske fridykker-landshold slog lørdag eftermiddag på Ferie 06 i Bella Center den uofficielle verdensrekord i at holde vejret længst tid under vand. Tilsammen holdt de fem mænd vejret i næsten en halv time....

Det danske fridykker-landshold slog lørdag eftermiddag på Ferie 06 i Bella Center den uofficielle verdensrekord i at holde vejret længst tid under vand. Tilsammen holdt de fem mænd vejret i næsten en halv time.

Det første danske landshold i fridykning blev oprettet ved årsskiftet, og deres første officielle optræden bød på en uofficiel verdensrekord.
På Ferie ’06 i Bella Center stillede det fem mand store hold lørdag efter-middag op for at slå rekorden indenfor disciplinen ”teamstatic”. Det er en form for stafet, hvor hver dykker én gang holder vejret så længe som muligt under vand. Den tidligere rekord blev sat af et hold på tre mand og lød på 17,28 minutter samlet. Det danske landshold slog dog rekorden stort med en tid på 18,56 minutter.

7 minutter og 10 sekunder
Længst tid under vand var Stig Åvall Severinsen – kendt fra DR-dokumentaren ”Drømmen om dybet”. Han imponerede forsamlingen med hele 7 minutter og 10 sekunder – selvom han bagefter kommenterede, at han normalt holder vejret i over otte minutter. Ved dette dyk fik han dog ikke sat sit eget ur i gang, og det betød noget for, hvor meget han pressede sig selv.

Da verdensrekorden var i hus for de tre første - Peter Pedersen, Henning Larsen og Stig Åvall Severinsen - fortsatte holdets sidste to mænd, Kurt Lykke Larsen og Timo Jattu, så hele holdets samlede tid blev på 29,31 mi-nutter.

"Vi er rigtig tilfredse med at slå verdensrekorden for tre mand med næsten halvandet minut. Vores drømmemål var at komme over en halv time med alle fem mand, men taget i betragtning, at vi ikke havde en hal at varme op i først, er vi meget tilfredse," siger en glad Stig Åvall Severinsen.

Fridykker-landsholdets næste store mål er Verdensmesterskaberne i Egypten til november.

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^