Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Berlin

Berlin er hot, Berlin er in ! Der valfartes på det nærmeste til vor nabohovedstad og godt det samme. I den gamle/nye hovedstad syder og bobler det nemlig med alt ...

Berlin er hot, Berlin er in! Der valfartes på det nærmeste til vor nabohovedstad og godt det samme.
I den gamle/nye hovedstad syder og bobler det nemlig med alt. Teater, opera, kabaret til den kultur interesserede. Lækre, dyre, internationale butikker, som giver kløe i kreditkortet og nervesammenbrud til bankrådgiveren!

Restauranter, cafe'er, bierstuben med alt, hvad hjerte og mave kan begære, og ikke kun tysk mad - som mange uvist af hvilken grund ikke kan lide - men også kinesisk, thai, amerikanske bøffer, italienske pizzaer. Alt er muligt udi det kulinariske.

Og sidst, men ikke kedeligst, har berlinerne, ligesom wienerne stadig en veludviklet konditorikultur, utallige variationer af kaffe, kage og tærter forefindes og kunderne er ikke kun damer med hat, men lige så gerne punkere med hø jt hår i alle regnbuens farver.

Det allermest opsigsvækkende ved vore dages Berlin er, at hvor det tidligere var den vestlige halvdel, der var glitrende og elegant i forhold til DDR's østlige side, hvor Vorherre altid synes at slukke lyset, når man kørte over grænsen og alt dermed var gråt i gråt, så har østdelen nu taget revanche. Det er her, de fleste mondæne hoteller, restauranter og butikker befinder sig.

Samtidig har nogle af tidens mest opfindsomme arkitekter fået lov til at boltre sig og resultatet er bestemt ikke kedeligt. Bedste måde at se denne arkitektoniske mangfoldighed, er ved at tage en af de mange udflugtsbåde (ca. 5 Euro for 3 timer, rabat med Berlinerkort) på floden Spree, her fra vandsiden kan man rigtig nyde de mange sprælske indfald.

Transporten til Berlin slår ikke bunden ud af budgettet, EasyJet har af og til tilbud på ca. DKK 400,- for en retur billet incl. skatter, ikke megen service, men billigt. De lander i Schönefeld lufthavn (30 km fra centrum) og herfra er der tog direkte til City, turen tager ca. 45 min. Hvis man har været kvik og købt et Berlinerkort i lufthavnen, dækker det også denne strækning. I det hele taget kan man spare en del med Berlinerkortet, som giver ret til 3 dages kørsel med bus, tog og sporvogn, og samtidig giver rabat på adgangen til de utallige museer, der findes i Berlin.

Heller ikke overnatningerne behøver at slå bunden ud af budgettet, der er overordentlig mange hoteller i Berlin og derfor kører de det meste af året med gode tilbud. Det er let at finde disse tilbud på nettet, og hvis man går direkte til hotellerne får man som regel bedre betingelser for f.eks. afbestilling, end hvis man bestiller hos nogle af de mange discount netbureauer.

Faktisk er der slet ingen undskyldning for ikke at aflægge Berlin et besøg!

Anden Verdenskrig er hele tiden til stede i Berlin, har man lyst til at læse om dette før ell. efter besøget kan følgende bøger anbefales:

Til den bitre ende af Traudl Junge
Lindhardt og Ringhof.

Traudl Junge var Hitlers sekretær, og hun var virkelig med til den bitre ende i Førerbunkeren i Berlin: Filmen "Der Untergang" bygger på denne bog. Bogen er lidt tungere end filmen og man kan undre sig over, hvor blindt mennesker kan vandre igennem livet, selvom begivenhederne foregår lige for snuden af dem. Men som øjenvidneberetning om Hitler, Tyskland og 2. Verdenskrig er denne bog uovertruffen.

En kvinde i Berlin af Anonyma
Lindhardt og Ringhof

En ligeså medrivende historie finder man i disse dagbogsoptegnelser. Her fortælles om livet i den sønderbombede by Berlin, manglen på fødevarer, elektricitet og gas, angsten for de russiske soldat er, der regnede tyske kvinder for krigsbytte på linje med cykler og armbåndsure.

1945 - kampen for Europas og Danmarks befrielse
af Ole Steen Hansen i samarbejde med Anette Betke
Borgen

En kronologisk beretning om 1945, om tiden op til befrielsen og også om tiden bagefter. Bogen bygger for det meste på personlige beretninger om, hvad der skete i disse dage, hvor mange nok havde på fornemmelsen, hvor det bar hen, men ingen vidste med bestemthed, hvornår krigen ville slutte.

Tiden efter befrielsen var præget af forvirring, glæde, had til tyskerne og en evindelig kamp for at få forholdene til at vende tilbage til det normale.

Udgangspunktet er dansk, men begivenhederne i Danmark sættes i perspektiv af forholdene ude i Europa.


Sommer
Badeoplevelser for enhver smag

Med lange, varme sommerdage, gør det godt med en kølig dukkert. Og det behøver ikke foregå fra et fluepapir af en badestrand. Prøv en badesø, et friluftsbad, et havnebad - eller hvad med at tage på badeanstalt, hvor du kan bade og sole dig, og frit kan lufte deller og appelsinhud i dameafdelingen....

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark?

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når...

Læs mere
Ferie i Danmark
Blåstemplede danske strande

Med 288 Blå Flag er der rekord i antallet af flag i Danmark....

Læs mere
Ferie i Danmark
Besøg de danske småøer

De danske småøer er de talrige uspolerede øer, der med gavmild hånd er strøet overalt i de danske farvande...

Læs mere
Ferie i Danmark
Arrangerede naturture..

Omkring 250 naturvejledere arrangere aktiviteter og ture ud i den danske natur. Turene er en unik mulighed for at blive klogere på naturen, miljøet og danmarks vilde dyr ..

Læs mere
Ferie i Danmark
Ferie 06

Største ferieudstilling nogensinde i Bella Center med 780 udstillere og bud på rejser til alt fra Galapagos til Grønland..

Læs mere
Ferie i Danmark
Snup en overnatning i det fri

Rislende bække, fuglesang og direkte adgang til et bad i morgenduggen. Med bogen ”Overnatning i det fri 2006-07” kan du finde frem til netop den teltplads i det fri, som du drømmer om....

Læs mere
Ferie i Danmark
Fup og fiduser

Ny form for svindel.....

Læs mere
Ferie i Danmark
Farverig feriemesse

Med mere end 300 boder, musikalske indslag og gøgl, blev FERIE 06 en messe der ikke lod en marokkansk bazar noget tilbage..

Læs mere
Ferie i Danmark
Skiferie uden økonomiske mén

Humøret på skiferien kan meget hurtigt blive ødelagt, hvis man kommer til skade. ..

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Blomsterfrø: Islandsk valmue

Blomsterfrø: Islandsk valmue

Staudefrø: Russisk Mandstro

Staudefrø: Russisk Mandstro

Charlotte Perriand varmelampe

Charlotte Perriand varmelampe

Svensk 70'er pendel

Svensk 70'er pendel

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan...

Læs mere
Overvind din Overspisning, af psykolog Christina Villendrup Lynge

Med Christina Villendrup Lynges bog 'Overvind din Overspisning' får man indblik i hvad overspisning og BED handler om, hvordan man identificerer tegnene på BED hos sig selv og andre, og hvordan man kommer af med sin spiseforstyrrelse.

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


18.03.2020

WHO: Tag ikke ibuprofen, hvis du har coronasymptomer

DR.dk

Verdenssundhedsorganisationen opfordrer til, at man tager parcetamol – pinex, panodil etc. - i stedet. Opfordringen kommer, efter at det medicinske tidsskrift The Lance i en forskningsundersøgelse indikerer, at ibuprofen – stoffet i ipren – kan gøre coronasmittede mere syge, end de er i forvejen,... Læs mere


Arkiv

^