AVIVIR Baobab
Økologisk maling til soveværelset
Roy Kirkham tehætte Redoute Roses
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Kategori: Rejser
Skiferie i bil

Uheld på skiferien. Hvad gør du?

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Reglerne for vinterdæk
I Danmark er det ikke lovpligtigt at køre med vinterdæk, men sådan er det langt fra alle steder. I Sverige skal der for eksempel være vinterdæk på bilen mellem den 1. december og den 31. marts, hvis temperaturen er omkring frysepunktet eller derunder, hvis vejene er våde eller der ligger sne og is på vejene. I Tyskland gælder det, at der skal være vinterdæk på bilen, når der er sne, sjap og is på vejene.
Reglerne varierer fra land til land, så husk at sætte dig ind i de lokale regler, hvis du vælger at tage turen til skisportsstedet i bil.

Andre lande, andre regler
Hvis uheldet er ude, og du bliver impliceret i en trafikulykke på vej til eller fra skiferien, skal du være opmærksom på, at det er reglerne i det pågældende land, der gælder. I Danmark skelner man for eksempel ikke mellem, hvem der bærer skylden for en trafikulykke, når det kommer til erstatning for personskade, men det gør man flere steder i udlandet.
"Hvis du er impliceret i en trafikulykke, er det vigtigt, at du får samlet flest mulige oplysninger sammen, f.eks. modpartens navn, kontaktoplysninger, forsikringsselskab, bilens mærke og registreringsnummer samt kontaktoplysninger på eventuelle vidner. Hvis du i fællesskab med modparten kan blive enig om, hvad der skete, er det desuden en god idé at få det skrevet ned med det samme og få modparten til at skrive under på det," lyder rådet fra advokat Litten Posselt Olsen fra Erstatningsgruppen, der er en del af Advodan.
"Ved bilrejser i udlandet bør du medbringe bilens originale registreringsattest, og såfremt du har tegnet en kaskoforsikring på din bil desuden Det Røde Kort," siger hun.

Uheld på pisten
Inden skituren er det en god idé, at du sikrer dig, at du har en rejseforsikring, der dækker lægebehandling og hjemtransport, og at du husker at medbringe det blå sygesikringsbevis på ferien.
"I Erstatningsgruppen får vi hvert år henvendelser fra personer, der er kommet til skade på pisterne på skiferien. Mange af skaderne er hovedskader, og nogle af dem kunne formentlig være undgået, hvis de pågældende havde båret hjelm, så jeg vil bestemt anbefale, at man husker hjelmen på skiferien," siger advokat Litten Posselt Olsen.
"Hvis du kommer til skade på pisten, og der er andre implicerede, så sørg for at få information om deres forsikringsselskab og få samtidig kontaktinformationer på eventuelle vidner. Derudover skal du huske at få lægejournalen med hjem, da den vil være til stor hjælp i en eventuel erstatningssag," lyder det afslutningsvist fra Litten Posselt Olsen.

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

Læs mere
Rejser
En knæskade kan koste kassen på skiferien

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International, der administrerer den...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en sommerferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 75 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Hundekurv

Hundekurv

Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje

Danmarks Dufte:
Mild og duftende hudpleje

Plakat med hunde

Plakat med hunde

Roy Kirkham tehætte Redoute Roses

Roy Kirkham tehætte Redoute Roses

Nye Bøger
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^