Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Kategori: Rejser
Skiferie for livsnydere

Skiferie behøver ikke nødvendigvis være ensbetydende med diskodunkende afterski, cuisine på det jævne og ømme ben. I Pragelato tilbyder man skiferie på luksusklasse ...

Skiferie behøver ikke nødvendigvis være ensbetydende med diskodunkende
afterski, cuisine på det jævne og ømme ben. I Pragelato tilbyder man skiferie på luksusklasse.

Efter en lang dags udfordringer og eventyr på spændende pister, kan man så forestille sig noget bedre end at synke ned i et varmt spabassin eller måske endda få masseret de ømme muskler. For derefter at sætte sig til bords og nyde noget af det bedste, det italienske køkken har at byde på.
Umiddelbart lyder det næsten som en utopisk drøm, men faktisk kan det lade sig gøre i Pragelato Village Resort, der ligger i den lille by Pragelato i nærheden af det mere kendte skisportsområde Sestriere og cirka en times kørsel fra Torino. Den lille landsby, som resortet er, blev oprindeligt bygget i forbindelse med vinter OL i Torino i 2006, hvor hytterne blev brugt til indkvartering. Da legene så var forbi, medaljerne hængt om halsen og sportsfolkene rejst hjem igen, blev alle hytterne gennemrenoveret og opgraderet, så resortet i dag har fem stjerner til at glimte over sig. I den forbindelse blev der både indrettet luksuriøse suiter i hotellet for dem, der virkelig vil have en gennemført oplevelse næsten uden at løfte en finger, mens hytterne blev indrettet til luksuslejligheder med mulighed for selv at lave mad, men det er også muligt at spise i de tre restauranter.

400 KM SKILØB OG AFSLAPPENDE SPA
Lejlighederne, som ligger i bjælkehytter fordelt i området, er rummelige, godt indrettede og med fin plads til både madlavning og afslapning efter en lang dag på ski. For ski er en oplagt grund til at lægge turen forbi Pragelato. En kabelbane forbinder hotellet med det store skiområde, The Milky Way, som byder på cirka 400 km skiløb fordelt på 140 pister – 21 sorte, 78 røde og 47 blå. Er man i stedet mere til langrend, findes der to løjper ikke langt fra hotellet, som byder på henholdsvis 6,2 km og 3,8 km rundture i terrænet.
Da undertegnede lagde vejen forbi i foråret 2007 var området dog ramt af det varme vejr, der havde lagt sig over Europa, så derfor var kun cirka 200 km af pisterne åbne, selvom de fleste af områdets 950 snekanoner kæmpede en ihærdig kamp for at holde pisterne hvide. Men selv med kun halvdelen af pisterne åbne, var der rigeligt med udfordringer at komme efter, og der er ingen tvivl om, at man nok vil få mest ud af området, hvis man er lidt øvet. Mange af pisterne løber mellem træer og i skovarealer, så der er hele tiden noget nyt at se på, og trænger benene til en pause, er der mange mindre knejper og caféer, som serverer alt i mad og drikke, man kan trænge til på en skidag.
Men følelsen af luksus og velvære begynder for alvor, når man efter en lang dag på ski vender tilbage til resortet, sætter sine ski og bevæger sig ned i spaen. I skabet i omklædningsrummet ligger slippers, badekåbe og håndklæde, så man behøver bare at tage sit badetøj med. Det er muligt at bestille behandlinger til hele kroppen, men book i god tid, for der er mange, der gerne vil forkæles. Stedets specialitet er en urtemassage, som undertegnede desværre ikke selv fik prøvet, men ifølge andres anmeldelser er den særdeles blid og afslappende – og perfekt efter en dag på ski, hvor benene er blevet lidt stive og ømme.
Men det er også muligt at vælge behandlingerne fra og blot nyde godt af de mange tilbud, som spaen frister med uden behov for tidsbestilling eller ekstrabetaling. Mine fødder og ben var især glade for et kar, man kunne sætte sine underben i. I bunden masserede afrundede sten fødderne, mens vand i forskellige temperaturer blev pumpet ind og ud af bassinet, kombineret med bobler og strømme.
Har man mere energi tilbage efter dagens strabadser på ski, kan man svømme nogle baner i det store, indendørs bassin eller måske bare lade musklerne løsne sig i hjørnerne, hvor jacuzzier frister med bobler og varme. Snyd dig heller ikke for en tur i saunaen, hvor en behagelig, frisk citrusduft overdøver den normalt lidt tunge luft, der ellers kan være i en sauna, eller få kroppen varmet helt igennem efter turen i kulden med en tur i dampbad.
Hele spaområdet er indrettet med små kakler i varierende farver og størrelser, som giver et hyggeligt – og ikke mindst meget sydlandsk – indtryk, så man glemmer ikke, hvor man er.

Vinter
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

Læs mere
Rejser
En knæskade kan koste kassen på skiferien

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International, der administrerer den...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en sommerferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 75 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Ogawa Kazumasa poster

Ogawa Kazumasa poster

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Svensk 70'er pendel

Svensk 70'er pendel

Køber du dit tøj i Danmark?

Køber du dit tøj i Danmark?

Nye Bøger
Det Skriver Andre Medier...
21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


18.03.2020

WHO: Tag ikke ibuprofen, hvis du har coronasymptomer

DR.dk

Verdenssundhedsorganisationen opfordrer til, at man tager parcetamol – pinex, panodil etc. - i stedet. Opfordringen kommer, efter at det medicinske tidsskrift The Lance i en forskningsundersøgelse indikerer, at ibuprofen – stoffet i ipren – kan gøre coronasmittede mere syge, end de er i forvejen,... Læs mere


Arkiv

^