Oplev verden på cykel

Kategori: Rejser

Oplev verden på cykel

Oplev verden på cykel 

Er du træt af gå, tage dyre taxaer eller køre i bus når du rejser? Her får du et par ideer til hvordan du kan opleve verden på cykel. En perfekt måde at opleve en by på og samtidig sikre sig lidt motion på ferien ...

Er du træt af gå, tage dyre taxaer eller køre i bus når du rejser? Her får du et par ideer til hvordan du kan opleve verden på cykel. En perfekt måde at opleve en by på og samtidig sikre sig lidt motion på ferien ...

Amsterdam, Holland
Hovedstaden i Holland er også kendt som ”Verdens cykelhovedstad”, fordi 40 procent af trafikken foregår på cykel. Byen er i den grad cykelvenlig og bidrager til en sund livsstil. Amsterdam har, ligesom i Danmark, et stort netværk af cykelstier, som gør transporten hurtig og sikker. Byen har også et tyverisikringsprogram og masser af cykelstativer til parkering.
På Eden Hotel Amsterdam, placeret lige i centrum, får du et luksuriøst storbyophold til en god pris. Og så er det naturligvis tæt på flere store attraktioner som f.eks. Rembrandtplien og det kendte hus-museum Willet-Holthuysen.
• <link http: www.iamsterdam.com _blank> Amsterdams Turistforening
• Hotels.com anbefaler <link http: da.hotels.com ho129326 eden-hotel-amsterdam-amsterdam-holland _blank> Eden Hotel Amsterdam***

Portland, Oregon, USA
Europa er ikke det eneste kontinent, hvor det er muligt at få frisk vind i håret på cykelstierne. Portland i Oregon, USA har et kæmpe netværk af cykelstier som forbinder hele byen. Cykelstierne har vist sig at være effektive, og brugen af dem har været stigende, siden de blev bygget. Denne amerikanske by har faktisk en stærk cykelkultur, og cyklister i alle aldre finder glæde ved at bruge de tohjulede frem for bilen. I Portland er der de sidste 20 år kommet næsten fem gange så meget cykelsti, således at der nu er mere end 400 km. cykelsti at boltre sig på.
Så tag et miljøvenligt besøg til Portland og besøg bl.a. Pioneer Courthouse Square eller Tom McCall Waterfront Park, lige ved siden af hotellet Courtyard Marriot City Center.
• <link http: www.travelportland.com _blank> Portlands Turistforening
• Hotels.com anbefaler <link http: da.hotels.com ho309450 courtyard-marriott-city-center-portland-forenede-stater _blank>Courtyard Marriot City Center ****

Barcelona, Spanien
I 2007 påbegyndte Barcelona deres ”Cykel Service”, som tilbyder en velfungerende service med offentlige cykler til privatpersoner, ligesom de danske bycykler. Siden er det blevet mere og mere populært at cykle en tur i den catalanske hovedstad. Byen har lavet et cykelbælte gennem hele byen og har lavet mere end 3.250 cykelparkeringspladser, hvor cyklerne kan afleveres efter brug. På få år er cyklen derfor blevet den klart bedste måde at besøge de forskellige kvarterer, parker og mange monumenter på.
Du kan besøge Barcelona nærmest hele året og et godt sted at bo kunne være hotellet Silken Ramblas, der ligger tæt på det moderne kunstmuseum, ”Mercat de la Boqueria” og mange andre seværdigheder i denne skønne storby.
• <link http: www.barcelonaturisme.com _blank> Barcelonas Turistforening
• Hotels.com anbefaler <link http: da.hotels.com ho131407 silken-ramblas-barcelona-spanien _blank>Silken Ramblas ****

København, Danmark
Ingen cykelguide uden København, som er blandt de allerbedste cykelbyer i verden. København er byen, hvor en tredjedel af indbyggerne hver dag springer op på jernhesten, når arbejdspladsen kalder. Københavnernes store viden om cykler og cykelstier er faktisk så omfattende, at byen eksporterer sin viden til metropoler som New York City og Melbourne. Københavns størrelse gør den perfekt at cykle i. Byen er for stor til at alle områder kan nås til fods, men lille nok til at du ikke kan cykle meget mere end 20 min. ud fra centrum, før forstæderne gør deres indtog. Så hvis du ikke selv er fra hovedstaden og du planlægger et smut til København snart, er det en god ide at tage cyklen med eller låne en bycykel.
På Hotel Phoenix i centrum af byen kommer du til at bo tæt på de bedste seværdigheder som f.eks. Amalienborg, Kongens Nytorv, Rosenborg Slot og Rundetårn.
• <link http: www.visitcopenhagen.dk _blank> Visit Copenhagen
• Hotels.com anbefaler <link http: da.hotels.com ho126101 phoenix-copenhagen-k-benhavn-danmark _blank>Phoenix Copenhagen****

Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Rejser
Rejsemesse  

På årets rejsemesse venter der inspiration til unge, ældre, familier, singler og par inden for næsten enhver form for rejse. Hvad enten du drømmer om; safari i Afrika, storbyferie i New York, fiskeeventyr i Canada, krydstogt, cykelrejser, spa-ferie i Europa, bryllupsrejse i Caribien, dykkerferie på…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^