Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Kategori: Rejser
Oplev verden på cykel

Er du træt af gå, tage dyre taxaer eller køre i bus når du rejser? Her får du et par ideer til hvordan du kan opleve verden på cykel. En perfekt måde at opleve en by på og samtidig sikre sig lidt motion på ferien ...

Er du træt af gå, tage dyre taxaer eller køre i bus når du rejser? Her får du et par ideer til hvordan du kan opleve verden på cykel. En perfekt måde at opleve en by på og samtidig sikre sig lidt motion på ferien ...

Amsterdam, Holland
Hovedstaden i Holland er også kendt som ”Verdens cykelhovedstad”, fordi 40 procent af trafikken foregår på cykel. Byen er i den grad cykelvenlig og bidrager til en sund livsstil. Amsterdam har, ligesom i Danmark, et stort netværk af cykelstier, som gør transporten hurtig og sikker. Byen har også et tyverisikringsprogram og masser af cykelstativer til parkering.
På Eden Hotel Amsterdam, placeret lige i centrum, får du et luksuriøst storbyophold til en god pris. Og så er det naturligvis tæt på flere store attraktioner som f.eks. Rembrandtplien og det kendte hus-museum Willet-Holthuysen.
Amsterdams Turistforening
• Hotels.com anbefaler Eden Hotel Amsterdam***

Portland, Oregon, USA
Europa er ikke det eneste kontinent, hvor det er muligt at få frisk vind i håret på cykelstierne. Portland i Oregon, USA har et kæmpe netværk af cykelstier som forbinder hele byen. Cykelstierne har vist sig at være effektive, og brugen af dem har været stigende, siden de blev bygget. Denne amerikanske by har faktisk en stærk cykelkultur, og cyklister i alle aldre finder glæde ved at bruge de tohjulede frem for bilen. I Portland er der de sidste 20 år kommet næsten fem gange så meget cykelsti, således at der nu er mere end 400 km. cykelsti at boltre sig på.
Så tag et miljøvenligt besøg til Portland og besøg bl.a. Pioneer Courthouse Square eller Tom McCall Waterfront Park, lige ved siden af hotellet Courtyard Marriot City Center.
Portlands Turistforening
• Hotels.com anbefaler Courtyard Marriot City Center ****

Barcelona, Spanien
I 2007 påbegyndte Barcelona deres ”Cykel Service”, som tilbyder en velfungerende service med offentlige cykler til privatpersoner, ligesom de danske bycykler. Siden er det blevet mere og mere populært at cykle en tur i den catalanske hovedstad. Byen har lavet et cykelbælte gennem hele byen og har lavet mere end 3.250 cykelparkeringspladser, hvor cyklerne kan afleveres efter brug. På få år er cyklen derfor blevet den klart bedste måde at besøge de forskellige kvarterer, parker og mange monumenter på.
Du kan besøge Barcelona nærmest hele året og et godt sted at bo kunne være hotellet Silken Ramblas, der ligger tæt på det moderne kunstmuseum, ”Mercat de la Boqueria” og mange andre seværdigheder i denne skønne storby.
Barcelonas Turistforening
• Hotels.com anbefaler Silken Ramblas ****

København, Danmark
Ingen cykelguide uden København, som er blandt de allerbedste cykelbyer i verden. København er byen, hvor en tredjedel af indbyggerne hver dag springer op på jernhesten, når arbejdspladsen kalder. Københavnernes store viden om cykler og cykelstier er faktisk så omfattende, at byen eksporterer sin viden til metropoler som New York City og Melbourne. Københavns størrelse gør den perfekt at cykle i. Byen er for stor til at alle områder kan nås til fods, men lille nok til at du ikke kan cykle meget mere end 20 min. ud fra centrum, før forstæderne gør deres indtog. Så hvis du ikke selv er fra hovedstaden og du planlægger et smut til København snart, er det en god ide at tage cyklen med eller låne en bycykel.
På Hotel Phoenix i centrum af byen kommer du til at bo tæt på de bedste seværdigheder som f.eks. Amalienborg, Kongens Nytorv, Rosenborg Slot og Rundetårn.
Visit Copenhagen
• Hotels.com anbefaler Phoenix Copenhagen****

Vinter
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

Læs mere
Rejser
En knæskade kan koste kassen på skiferien

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International, der administrerer den...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en sommerferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 75 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
10 tips til hvordan du undgår fejlkøb

10 tips til hvordan du undgår fejlkøb

Blomsterfrø: Islandsk valmue

Blomsterfrø: Islandsk valmue

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Nye Bøger
Det Skriver Andre Medier...
21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


18.03.2020

WHO: Tag ikke ibuprofen, hvis du har coronasymptomer

DR.dk

Verdenssundhedsorganisationen opfordrer til, at man tager parcetamol – pinex, panodil etc. - i stedet. Opfordringen kommer, efter at det medicinske tidsskrift The Lance i en forskningsundersøgelse indikerer, at ibuprofen – stoffet i ipren – kan gøre coronasmittede mere syge, end de er i forvejen,... Læs mere


Arkiv

^