Oktoberfest er populær blandt danskerne

Kategori: Rejser

Oktoberfest er populær blandt danskerne 

O'zapft is! Den 19. september tappes den første øl til Oktoberfesten i München, og de to ugers festligheder begynder, så det er på høje tid at forberede sig.

Her bringer vi ti hotte tips, udarbejdet af Hotels.com™, til en vellykket oktoberfest.  

1. Book dit hotel tidligt
Jo tidligere jo bedre - det er mottoet, når det kommer til hotelbookinger til Oktoberfesten. Jo tættere man kommer på begivenheden, jo højere er værelsespriserne. Den smarte oktoberfestdeltager bør derfor på et tidligt tidspunkt begynde at kigge efter et hotel – og det er ikke for tidligt at begynde at søge efter hoteller til Oktoberfesten i 2016 allerede nu. Det er muligt at søge og sammenligne hoteller og hotelpriser online på hotels.com

2. ”Obandln” i Bayeren
Under Oktoberfesten er Münchens luft fyldt med kærlighed - ikke så mærkeligt med alle de sprøde mandeben og søde Dirndln-kjoler. Oktoberfesten er det perfekte sted for singler at "obandln" - eller som det også kaldes: flirte. Nogle undersøgelser har allerede vist, at Bayersk er den mest sexede dialekt i Tyskland – så måske man burde overveje at opgradere ens folkeskoletysk til Bayersk. 

3. Vær opmærksom på sløjfen!
Watch out, mænd! - Obandln kan også hurtigt føre til en på kassen. For at undgå nogle uheldige situationer, bør man forinden gøre sig bekendt med måden, hvorpå forklædet på dirndln er bundet. Den side, hvor sløjfen er bundet, afslører nemlig kvindens forholdsstatus. Kvinder, der bærer deres sløjfe til venstre, er obandln-tilladt, de er ugifte og stadig tilgængelige. 

4. Den bedste udsigt med en münchener-pige
Har man som mand en pige i hånden, så gå op til Bavaria: den 18-meter høje bronzestatue på Theresienwiese. Herfra kan Oktoberfestens besøgende nyde den bedste udsigt ud over festivalpladsen. For dem, som ønsker at komme højere op, giver pariserhjullet den bedste mulighed. Forlystelsen måler imponerende 50 fod og er dekoreret med 35.000 lys - ren romantik om aftenen. 

5. Praksis for Weißwurst til morgenmad (bayersk kalvekødspølse)
Weisswurst og oktoberfest passer sammen som brød i pose. Og da Weisswurst er en del af en traditionel bayersk morgenmad, bør oktoberfestdeltagere begynde at vænne deres maver til denne tunge kost. Men husk: Tradition kræver, at pølsen fikst skal suges ud af sit pølseskind. Bayern kalder dette "zuzeln". Hvis du undrer dig over, hvordan "zuzeln" ser ud, kan du tjekke det ud her >> 

6. ”Ohne Moos nix los” - Uden penge, ingen sjov
Øl koster penge - og hvert år et par cents mere. For 20 år siden betalte man 9,80 Mark for en øl, og allerede for ti år siden kostede det 7,10 euro. Sidste år måtte de besøgende betale 9,85 euro ved kassen for en øl. Derfor: Ohne Moos nix los! Og for at undgå oktoberfest-kø, er det smart at have hævet kontanter på forhånd. 

7. Fra øl til vin
Fra hvedeøl til Weißwurst-morgenmaden til godnatdrink i vinteltet: Besøgende burde allerede have en god fest kørende. Men når ølteltene lukker kl. 22:30, skal halsen dog stadig fugtes, hvilket betyder, at den glade fest fortsætter i ”Kufflers” vintelt. Her kan du feste videre 2 timer længere med et glas vin. For dem, der endnu ikke har fået nok af Oktoberfestens gode humør, så kan man tage til efter-oktoberfest. På Wiesnclub kan man holde hinanden under armene og vugge i takt til musikken, alt hvad remmer og tøj kan holde indtil den tidlige morgenstund. 

8. Fra "Fürstenfeld" til "Roten Pherd"
Men selv det at holde hinanden under armene og vugge i takt til musikken skal læres. De klassiske oktoberfest-hits skal derfor bemestres. Alle i teltet, der ønsker at bevise, at de kan deres sangtekster, bør forberede „Fürstenfeld“, Robbies „Angels“, „Das rote Pferd“ und Co. en ekstra gang. Et tip til nødsituationen: Hvis du ikke kender teksten, bevæg blot læberne og kryds fingre for, at ingen bemærker det. 

9. Efter Oktoberfesten er inden Oktoberfesten
Efter Oktoberfesten er inden Oktoberfesten: Derfor er det bedst allerede i år at bestille et bord i teltet til næste år. I 2016 afholdes Oktoberfesten fra lørdag d. 17. september til mandag d. 3. oktober.

10. Verden er i Oktoberfeststemning
Dirndl kjole, lederhosen og øl – det er sådan Bayern er bedst kendt verden over. Om få dage starter Oktoberfesten i München, som med sine bayerske traditioner tiltrækker millioner af besøgende fra hele verden. Rundt om i verden frister der dog også mange andre oktoberfester. For dem, der ikke kan deltage i den originale Oktoberfest i München, lister hoteleksperten Hotels.com, top fem over Oktoberfester i verden:

  • München, Tyskland: Den originale er den største festival i verden
    Det er den 182. gang i år, at Oktoberfesten finder sted i München på Theresienwiese. I 2013 strømmede 6,4 millioner besøgende til teltene og drak 7,7 millioner liter øl. I år varer festivalen fra d. 19. september til d. 4. oktober, og der forventes mange oktoberfest-fans. Hvis man går og pønser på en spontan tur til München, kan man nemt foretage en reservation på Hotels.com.
  • Hannover, Tyskland: Bayersk tradition i det nordtyske
    For en oktoberfeststemning i oktober uden for München, men stadig i Tyskland, er Hannover det helt rigtige. Hvad der ved første øjekast ikke passer sammen - Nordtyskland og den bayerske tradition - fungerer yderst godt og er en menneskemagnet. Hvert år, de sidste 50 år, har omkring en million besøgende indtaget Schützenplatz, for også her er der massevis af telte, forlystelser og bayerske specialiteter. Oktoberfesten i Hannover begynder d. 25. september, hvilket skaber konkurrence til den originale sydtyske oktoberfest. Udover lokale øl såsom Herrenhäuser eller Gilde anbefaler ægte hannoveranere besøgende en lokal specialitet: Lüttje Lage - en traditionel blanding af øl og snaps.
  • Kitchener-Waterloo, Canada: Den største oktoberfest i Nordamerika
    Selvom Münchens Oktoberfest er otte gange så stor, så er den største Oktoberfest i det nordamerikanske kontinent, med omkring 800.000 besøgende, et stort højdepunkt for byen Kitchener-Waterloo i Ontario, Canada. Den tyske kultur er rodfæstet dybt i byen, der frem til 1916 faktisk hed Berlin. I år kan man fra d. 9-17. oktober nyde denne ugelange festival med dens sydtyske traditioner med masser af telte og boder. Højdepunktet for festivalen: Thanksgiving Day Parade – den største af sin slags i hele Canada.
  • Blumenau, Brasilien: Et stykke af Bayern i Sydamerika
    Også i Brasilien fejres der oktoberfest - i Blumenau. Første gang denne oktoberfest blev afholdt var efter oversvømmelsen i 1983/1984 for at opmuntre folket og sætte gang i økonomien igen. I dag regnes festivalen blandt de fem bedste i verden og er den næststørste festival i landet efter karneval i Rio. Hvert år tiltrækker den omkring 700.000 besøgende. Også i år er der er fra d. 7.-25. oktober tysk øl serveret i ølkrus og importerede bayerske specialiteter.
  • Qingdao, Kina: Oktoberfest-flair med kinesiske særheder
    Til ølfestival i Kina? Det er muligt i storbyen Qingdao. I 25 år har denne to uger lange internationale ølfestival fundet sted, med Dirndl kjoler, Paulaner-øl og pariserhjul - dog stadig på rigtig kinesisk maner, da gæsterne også kan nyde karaoke og underholdende sceneshows. Den 26. festival finder sted i august næste år og afholdes fra d. 13.-28. august.
Rejser
Smålands vilde Vesten  

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022 

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver 

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

Læs mere
Rejser
De bedste rejsemål for foodies 

For rigtig mange rejsende er den lokale mad en stor og vigtig del af rejseoplevelsen. Ikke mindst den yngre generation synes at sætte lighedstegn mellem gode rejseoplevelser og mad. Ifølge en ny undersøgelse vælger næsten to tredjedele af de unge 'foodies' deres feriedestination ud fra hvilke…

Læs mere
Rejser
Oplev midnatssolen 

Den nordiske sommerferiesæson begynder til sankthans i juni, og her samles folk i hele Norden for at fejre solhverv. Mange nordiske traditioner er forbundet med Johannes Døberens fødselsdag og med mere verdslige markeringer som sankthansbål og majstang på linje med sæsonens lokale fristelser til…

Læs mere
Rejser
Pas på biller i bagagen  

Det kan være fristende at tage eksotiske planter med hjem fra ferien, men det kan både være skadeligt for naturen og forbudt at bringe planterne til Danmark. For selvom det i mange tilfælde kan være fuldt lovligt, og selvom planten ser sund og rask ud, kan det få store konsekvenser både for dansk…

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold 

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

Læs mere
Rejser
Nordisk lykke - World Happiness Report 2021 

Ifølge World Happiness Report er de nordiske lande blandt de lykkeligste i verden – de ligger faktisk på Top 10-listen, med Finland som topscorer. Herefter kommer Island, hvorefter Danmark brillierer på tredjepladsen.

Se hele listen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^