Julesok til pakkekalender<BR>og adventsgaver
Nye plejende vinterfavoritter
Gaveæske delikatesser
Skoskab i stål
Kategori: Rejser
Oktoberfest er populær blandt danskerne

O'zapft is! Den 19. september tappes den første øl til Oktoberfesten i München, og de to ugers festligheder begynder, så det er på høje tid at forberede sig.

Her bringer vi ti hotte tips, udarbejdet af Hotels.com™, til en vellykket oktoberfest.  

1. Book dit hotel tidligt
Jo tidligere jo bedre - det er mottoet, når det kommer til hotelbookinger til Oktoberfesten. Jo tættere man kommer på begivenheden, jo højere er værelsespriserne. Den smarte oktoberfestdeltager bør derfor på et tidligt tidspunkt begynde at kigge efter et hotel – og det er ikke for tidligt at begynde at søge efter hoteller til Oktoberfesten i 2016 allerede nu. Det er muligt at søge og sammenligne hoteller og hotelpriser online på hotels.com

2. ”Obandln” i Bayeren
Under Oktoberfesten er Münchens luft fyldt med kærlighed - ikke så mærkeligt med alle de sprøde mandeben og søde Dirndln-kjoler. Oktoberfesten er det perfekte sted for singler at "obandln" - eller som det også kaldes: flirte. Nogle undersøgelser har allerede vist, at Bayersk er den mest sexede dialekt i Tyskland – så måske man burde overveje at opgradere ens folkeskoletysk til Bayersk. 

3. Vær opmærksom på sløjfen!
Watch out, mænd! - Obandln kan også hurtigt føre til en på kassen. For at undgå nogle uheldige situationer, bør man forinden gøre sig bekendt med måden, hvorpå forklædet på dirndln er bundet. Den side, hvor sløjfen er bundet, afslører nemlig kvindens forholdsstatus. Kvinder, der bærer deres sløjfe til venstre, er obandln-tilladt, de er ugifte og stadig tilgængelige. 

4. Den bedste udsigt med en münchener-pige
Har man som mand en pige i hånden, så gå op til Bavaria: den 18-meter høje bronzestatue på Theresienwiese. Herfra kan Oktoberfestens besøgende nyde den bedste udsigt ud over festivalpladsen. For dem, som ønsker at komme højere op, giver pariserhjullet den bedste mulighed. Forlystelsen måler imponerende 50 fod og er dekoreret med 35.000 lys - ren romantik om aftenen. 

5. Praksis for Weißwurst til morgenmad (bayersk kalvekødspølse)
Weisswurst og oktoberfest passer sammen som brød i pose. Og da Weisswurst er en del af en traditionel bayersk morgenmad, bør oktoberfestdeltagere begynde at vænne deres maver til denne tunge kost. Men husk: Tradition kræver, at pølsen fikst skal suges ud af sit pølseskind. Bayern kalder dette "zuzeln". Hvis du undrer dig over, hvordan "zuzeln" ser ud, kan du tjekke det ud her >> 

6. ”Ohne Moos nix los” - Uden penge, ingen sjov
Øl koster penge - og hvert år et par cents mere. For 20 år siden betalte man 9,80 Mark for en øl, og allerede for ti år siden kostede det 7,10 euro. Sidste år måtte de besøgende betale 9,85 euro ved kassen for en øl. Derfor: Ohne Moos nix los! Og for at undgå oktoberfest-kø, er det smart at have hævet kontanter på forhånd. 

7. Fra øl til vin
Fra hvedeøl til Weißwurst-morgenmaden til godnatdrink i vinteltet: Besøgende burde allerede have en god fest kørende. Men når ølteltene lukker kl. 22:30, skal halsen dog stadig fugtes, hvilket betyder, at den glade fest fortsætter i ”Kufflers” vintelt. Her kan du feste videre 2 timer længere med et glas vin. For dem, der endnu ikke har fået nok af Oktoberfestens gode humør, så kan man tage til efter-oktoberfest. På Wiesnclub kan man holde hinanden under armene og vugge i takt til musikken, alt hvad remmer og tøj kan holde indtil den tidlige morgenstund. 

8. Fra "Fürstenfeld" til "Roten Pherd"
Men selv det at holde hinanden under armene og vugge i takt til musikken skal læres. De klassiske oktoberfest-hits skal derfor bemestres. Alle i teltet, der ønsker at bevise, at de kan deres sangtekster, bør forberede „Fürstenfeld“, Robbies „Angels“, „Das rote Pferd“ und Co. en ekstra gang. Et tip til nødsituationen: Hvis du ikke kender teksten, bevæg blot læberne og kryds fingre for, at ingen bemærker det. 

9. Efter Oktoberfesten er inden Oktoberfesten
Efter Oktoberfesten er inden Oktoberfesten: Derfor er det bedst allerede i år at bestille et bord i teltet til næste år. I 2016 afholdes Oktoberfesten fra lørdag d. 17. september til mandag d. 3. oktober.

10. Verden er i Oktoberfeststemning
Dirndl kjole, lederhosen og øl – det er sådan Bayern er bedst kendt verden over. Om få dage starter Oktoberfesten i München, som med sine bayerske traditioner tiltrækker millioner af besøgende fra hele verden. Rundt om i verden frister der dog også mange andre oktoberfester. For dem, der ikke kan deltage i den originale Oktoberfest i München, lister hoteleksperten Hotels.com, top fem over Oktoberfester i verden:

 • München, Tyskland: Den originale er den største festival i verden
  Det er den 182. gang i år, at Oktoberfesten finder sted i München på Theresienwiese. I 2013 strømmede 6,4 millioner besøgende til teltene og drak 7,7 millioner liter øl. I år varer festivalen fra d. 19. september til d. 4. oktober, og der forventes mange oktoberfest-fans. Hvis man går og pønser på en spontan tur til München, kan man nemt foretage en reservation på Hotels.com.
 • Hannover, Tyskland: Bayersk tradition i det nordtyske
  For en oktoberfeststemning i oktober uden for München, men stadig i Tyskland, er Hannover det helt rigtige. Hvad der ved første øjekast ikke passer sammen - Nordtyskland og den bayerske tradition - fungerer yderst godt og er en menneskemagnet. Hvert år, de sidste 50 år, har omkring en million besøgende indtaget Schützenplatz, for også her er der massevis af telte, forlystelser og bayerske specialiteter. Oktoberfesten i Hannover begynder d. 25. september, hvilket skaber konkurrence til den originale sydtyske oktoberfest. Udover lokale øl såsom Herrenhäuser eller Gilde anbefaler ægte hannoveranere besøgende en lokal specialitet: Lüttje Lage - en traditionel blanding af øl og snaps.
 • Kitchener-Waterloo, Canada: Den største oktoberfest i Nordamerika
  Selvom Münchens Oktoberfest er otte gange så stor, så er den største Oktoberfest i det nordamerikanske kontinent, med omkring 800.000 besøgende, et stort højdepunkt for byen Kitchener-Waterloo i Ontario, Canada. Den tyske kultur er rodfæstet dybt i byen, der frem til 1916 faktisk hed Berlin. I år kan man fra d. 9-17. oktober nyde denne ugelange festival med dens sydtyske traditioner med masser af telte og boder. Højdepunktet for festivalen: Thanksgiving Day Parade – den største af sin slags i hele Canada.
 • Blumenau, Brasilien: Et stykke af Bayern i Sydamerika
  Også i Brasilien fejres der oktoberfest - i Blumenau. Første gang denne oktoberfest blev afholdt var efter oversvømmelsen i 1983/1984 for at opmuntre folket og sætte gang i økonomien igen. I dag regnes festivalen blandt de fem bedste i verden og er den næststørste festival i landet efter karneval i Rio. Hvert år tiltrækker den omkring 700.000 besøgende. Også i år er der er fra d. 7.-25. oktober tysk øl serveret i ølkrus og importerede bayerske specialiteter.
 • Qingdao, Kina: Oktoberfest-flair med kinesiske særheder
  Til ølfestival i Kina? Det er muligt i storbyen Qingdao. I 25 år har denne to uger lange internationale ølfestival fundet sted, med Dirndl kjoler, Paulaner-øl og pariserhjul - dog stadig på rigtig kinesisk maner, da gæsterne også kan nyde karaoke og underholdende sceneshows. Den 26. festival finder sted i august næste år og afholdes fra d. 13.-28. august.
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

Læs mere
Rejser
En knæskade kan koste kassen på skiferien

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International, der administrerer den...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en sommerferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 75 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vance Kitira stearinlys

Vance Kitira stearinlys

Henry Heerup plakat

Henry Heerup plakat

Gør det selv renovering<BR> – nemmere end du tror

Gør det selv renovering
– nemmere end du tror

Plakat med hunde

Plakat med hunde

Nye Bøger
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^