London er danskernes darling

Kategori: Rejser

London er danskernes darling

London er danskernes darling 

Vi danskere kan øjensynligt slet ikke få nok af London. Det viser tal fra en undersøgelse, hvor London selvsikkert topper foran Berlin, Rom og Paris som danskernes favorit storby i Europa ...

Rom er kulturen og historiens mekka, og Paris er romancens hovedstad, men der hersker ingen tvivl om, at London er danskernes ubestridte darling. Knap hver femte dansker foretrækker nemlig London som storbydestination, viser en undersøgelse, British Airways har udarbejdet i samarbejde med Epinion.
"I Norden har vi det seneste år oplevet en øget efterspørgsel på rejser til London, især i forbindelse med OL-forberedelserne og selve OL legene. Desuden er London den perfekte destination til weekendophold og kortere storbyferier på grund af den korte rejsetid og lette adgang til seværdigheder, kultur, shopping og restauranter," siger Peter Rasmussen, som er chef for British Airways i Nordeuropa.

Aldrig mæt af storbyferie
Storbyferie er et sikkert og nemt rejsehit med et tag-selv-bord af oplevelser på hvert gadehjørne. Men er man fast besluttet på at opleve enhver afkrog af metropolen London, har man brug for en guide – byen er enorm. Hanne Klintøe, kreativ udvikler og tekstforfatter, har rejst rundt i det meste af verden i godt tyve år, og hun kan godt forstå, at London er danskernes favorit. Hun kender byen som sin egen bukselomme og skrev en guide til en veninde, der skulle afsted til London for første gang. Guiden er nu blevet så populær, at den er eftertragtet på Facebooksiden "Rejsebreve" og andre sociale medier.
"London er jo opbygget af villages – lokalområder med hver deres mini-centrum af restauranter, cafeer, pubber, markeder og butikker, og det gør byen enormt lettilgængelig, uanset hvor man starter. Det er ikke svært at finde et område, man føler sig hjemme i – der er Hackney til de kreative, Notting Hill til bohemerne, Knightsbridge til de rige og smukke. London er ligeså egnet til familietur som romantik, og det passer godt til vores afslappede danske levevis at have ét rejsemål, der rummer det hele," siger Hanne Klintøe og fortsætter:
"Årsagen til, at guiden blev så populær er, at den tilbyder en lokals indsigt i, hvordan byen hænger sammen, så man får et overblik sammen med oplevelserne. I stedet for at opremse en masse turistattraktioner beskrev jeg nogle længere gåture, som giver en smuk oplevelse fra forskellige vinkler, og som naturligt leder én forbi nogle af de bedste seværdigheder og restauranter. For uden lidt vejledning eller hvis man kun tager Tube'en rundt, er det svært at få overblik over."

___________________________________________

I østen stiger kulturforskellene op
<link http: www.facebook.com rejsebreve _blank>Uddrag fra Hanne Klintøes London-guide

Hvis storbyferien går til London, er det næsten et must at besøge det charmerende Østlondon, hvor man for alvor mærker de mange kulturlag i hovedstaden. Østlondon er traditionelt fattigt, og før sidst i 90’erne var området kun kendt for en tung cockney accent – og områdets centrum, Brick Lane, der er curry’ens paradis. I gamle dage var Londons centrum omgivet af en mur, hvor de indiske skræddere ikke måtte komme ind, og derfor landede de på Brick Lane. Markederne Spitalfields og Columbia Road Flowermarket er helt unikke, og fra Brick Lane og videre mød øst vrimler det med skønne pub'er, gallerier og små kreative butikker.
∙ <link http: www.spitalfields.co.uk _blank> Guide til Spritalfields >>
∙ <link http: www.columbiaroad.info shops.html _blank> Guide til Columbia Road >>



Den bedste moderne kunst på Tate Modern
Tate Modern er et mekka for moderne kunst – fra Andy Warhols karakteristiske billeder til Mark Rothkos stemningsfulde malerier og særudstillinger med skulpturer, der fremstilles specielt til museets enorme Turbine Hall. Bygningen er et kunstværk i sig selv: Et restaureret kraftværk oprindelig tegnet af arkitekten Sir Giles Gilbert Scott, som også tegnede Battersea Power Station – kendt fra coveret til Pink Floyds 1977 album Animals. Har man mod på mere kunst, har Tate egne havnebusser, der kan sejle én via en af verdens reneste storbyfloder til søstermuseet Tate Britain. De permanente udstillinger er altid gratis. Se mere på: Tate >>

Southbanks kødgryder og nose-to-tail koncept
Er det de kulinariske oplevelser, der trækker, og vil du udfordre dine smagsløg, ligger The Anchor & Hope kun 10 minutters gang fra Tate Moderns belligenhed på Southbank. Her er der gedigen gang i kødgryderne med rustik nose-to-tail mad (”grisenæse til hale”), hvor alt anvendes – lige fra indmaden til alle dele af grøntsagerne. Et fremragende koncept og mad i særklasse, hvis man ikke er bange for at prøve noget nyt. Nose-to-tail konceptet er oprindeligt Fergus Hendersons, hvis restaurant St John Restaurant er værd et besøg i enten Soho, Smithfields eller Spitalfields:

Shop amok i Oxford Circus
Trods et mylder af turister er det svært at komme uden om en tur på en af Europas største shoppinggader, Oxford Street, der helt sikkert er en begivenhed i sig selv. Der er ingen tvivl om, at uanset hvad du måtte lede efter, så finder du det her. Søg af sidegaderne for lidt nemt at spise hos bla. kæderne Itsu, Leon og Eat, der tilbyder et helt andet – både sundt og multikulturelt – udvalg af "hurtig frokost på farten", end de traditionelle sandwichshops. For enden af Oxford Street findes naturskønne Hyde Park og Speaker’s Corner, hvor debatter og diskussioner stadig kører på højt blus.
Guide til shops i Oxford Street

Skru ned for storbyræset på Natural History Museum
Trænger man til en mere stille dag i storbyen, kan man med fordel spadsere en lang tur gennem nogle af Londons flotteste parker, Green Park og Hyde Park, til The Natural History Museum, der udover en særdeles flot bygning blandt andet byder på en imponerende udstilling af dinosaurer og en behagelig atmosfære. En kort spadseretur derfra ligger det berømte stormagasin Harrods, hvis madafdeling er et overflødighedshorn af alverdens delikatesser og absolut et besøg værd.


Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Rejser
Rejsemesse  

På årets rejsemesse venter der inspiration til unge, ældre, familier, singler og par inden for næsten enhver form for rejse. Hvad enten du drømmer om; safari i Afrika, storbyferie i New York, fiskeeventyr i Canada, krydstogt, cykelrejser, spa-ferie i Europa, bryllupsrejse i Caribien, dykkerferie på…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^