Julesok til pakkekalender<BR>og adventsgaver
Nye plejende vinterfavoritter
Gave til hundeejer
Akvarel i drømmende farver
Kategori: Rejser
Især kvinder påvirkes af vintervejret

Hvis du i disse mørke og kolde måneder, føler dig lidt nedtrykt eller måske er mere træt end sædvanligt, så er du ikke den eneste. 43 procent af danskerne har nemlig oplevet at være i dårligere humør, fordi det var vinter, viser en ny undersøgelse fra Spies. Og for kvinderne gælder det hele 51 procent mod mændenes 37 procent. Og det dårligere humør påvirker ikke bare os selv, men også vores relationer til omverdenen. Knap hver femte dansker siger nemlig, at de har oplevet, at de bruger mindre tid med deres venner og familie i vintermånederne.

Lyset bringer energien tilbage
Selvom det er et velkendt faktum, at manglende lys kan påvirke vores humør, er det stadig en kamp for mange danskere hvert år at mønstre overskud:
"Morgenerne herhjemme er kolde og mørke. Og for mange af os har det ikke været helt nemt at starte hverdagen op igen efter julen, fordi vi måske føler os drænede for overskud eller energi," siger Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies og uddyber:
"Meget forskning viser imidlertid, at lys tilfører energi til hjernen, som påvirker vores humør positivt. Hvis man er en af de mange, som påvirkes negativt af vintermånedernes klima, er det måske ikke så dumt igen at søge mod sydligere himmelstrøg for at lade batterierne op."

Kvalitetstid og energiboost er kodeordene for vinterrejser
Det er dog ikke kun humøret, der lider. Sovehjerterne bliver nemlig tungere og dynerne mere tillokkende ifølge Spies’ undersøgelse. Hele 52 procent af danskerne har nemlig også oplevet at have sværere ved at stå op om morgenen. Og hver tredje dansker har allerede taget konsekvensen af det danske vintervejr. Enten har de været på en rejse til varmere himmelstrøg, eller også har de planer om at gøre det. Og det er måske ikke så galt igen, hvis formålet er at styrke krop og sind:
"Det gode ved en ferie sydpå er, at din tid i solen har en langt større effekt på dit humør, fordi solenergien er mere koncentreret end herhjemme. Derudover er ferien en god mulighed for at få indhentet nogle af de ting, som man ikke har haft overskud til hjemme i Danmark," siger Jan Vendelbo og forsætter:
"Ifølge vores undersøgelse er nærvær og det at få overskud nøgleord for de danskere, der rejser af sted i vintermånederne. For mere end hver tredje dansker handler det nemlig om at komme væk fra hverdagens travlhed eller få kvalitetstid med venner og familie. Og for hver tredje dansker handler det ganske enkelt om at få mere energi."

Om undersøgelsen: Undersøgelsen er blevet til på baggrund af et spørgeskema, som er blevet sendt ud som en e-survey i perioden 15.-19. december 2015. Der er indsamlet svar fra 1.003 danskere, som er udvalgt repræsentativt i forhold til køn, alder, uddannelse og region. Efterfølgende er de sidste skævheder vægtet på plads på baggrund af køn og alder.

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

Læs mere
Rejser
En knæskade kan koste kassen på skiferien

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International, der administrerer den...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en sommerferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 75 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Hundeposeholder

Hundeposeholder

Hundetaske i robust canvas og læder

Hundetaske i robust canvas og læder

Hundekurv i flet

Hundekurv i flet

Nye Bøger
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^