Guide til familievenlig ferie i København

Kategori: Rejser

Guide til familievenlig ferie i København 

Skal ferien være af den familievenlige slags, er der tilsyneladende god grund til at vende snuden mod den danske hovedstad.

København kåret til Nordens familievenlige hovedstad
Er du i færd med at planlægge en familievenlig storbyferie, er København et godt bud. Den danske hovedstad scorer nemlig gode point som Nordens familievenlige hovedstad hos både vores svenske, norske og finske naboer – og danskerne stemmer i. Det viser en ny undersøgelse foretaget af hoteleksperten Hotels.com blandt flere end 4.000 respondenter fra hele Norden. Således placerer nordmændene København på førstepladsen over Nordens mest familievenlige hovedstader, mens både svenskerne og finnerne placerer København på en andenplads næst efter deres egne hovedstader. På linje med nordmændene, placerer danskerne også selv vores hovedstad som den mest familievenlige i Norden. 

Familievenlige attraktioner i København
København byder da også på adskillige familievenlige attraktioner af både den legesyge, eventyrlystne og nørdende slags. Her får du en guide til 5 forskellige attraktioner, som har lidt for enhver smag.

1. Tivoli
Denne familievenlige attraktion i København behøver ingen længere introduktion. Den eventyrlige forlystelsespark i hjertet af København er uden tvivl et besøg værd, når turen går til hovedstaden, og her er både forlystelser til de små vildbasser såvel som til legelystne forældre.


Entrè: Børn 0-7 år: Gratis / Voksen (fra 8 år): 110 DKK (150 DKK om fredagen efter kl. 19)
Adresse: Vesterbrogade 3, 1630 København V
Åbningstider (6. april – 25. september): Søndag - Torsdag 11 - 23, Fredag - Lørdag 11 – 24

2. Experimentarium City
Skal man have udfordret hjernecellerne, kan I svinge forbi Eksperimentariet på Christianshavn, hvor det naturvidenskabelige univers foldes ud på finurlig vis, så selv de mindste kan være med. Er der lidt af en nørd gemt i dig og dine børn, så er det et fantastisk sted at blive klogere på den sjove måde.


Entré: Børn 0-2 år: Gratis Børn 3-11 år: 105 DKK Voksen (fra 12 år): 160 DKK, Studerende (v. fremvisning af studiekort): 105 DKK, Handicappet (evt. hjælper kommer gratis ind): 105 DKK
Adresse: Trangravsvej 10-12, 1436 København K
Åbningstider: Hverdage (1. april - 31. oktober): 10-17. Torsdage (gælder ikke ferie/helligdage): 10-19, Weekender: 10-17, Ferier og helligdage: 10-18

3. Post & Tele Museum

Med en kåring sidste år som Københavns bedste museum for børn, må man ikke undlade at tage et smut ind forbi det populære museum, som både er interessant for forældre og børn. Her er der både plads til læring og sjov, når børnene får lov at genopleve Danmarks kommunikationshistorie. Museet, som har eksisteret i over 100 år, deler ud af en masse viden om, hvordan post og telefoni har indvirket på vores samfund.

Entrè:
Gratis
Adresse: Købmagergade 37, 1150 København K
Åbningstider: 10-16

4. Legepladser i Fælledparken
Tag en tur ud i det grønne med børn og barnlige sjæle! I Fælledparken finder du flere legepladser, der giver anledning til gode lege og sus i maven. Særligt Tårnlegepladsen, som forestiller 5 af Københavns mest markante tårne, er populær for børn i 2-12 års alderen, men er også interessant for dem, der vil lade sig inspirere af Københavns bygningsværker. Skal der mere fart over feltet, så er trafiklegepladsen måske et bedre bud. Legepladsen er bemandet og det er muligt at låne gocarts, pedalvogne med anhængere og små cykler. 

Tårnlegepladsen
Entré:
Gratis
Adresse: Frederiks V’s Vej, 2100 København Ø
Åbningstider: Frit tilgængeligt

Trafiklegepladsen
Entré: Gratis
Adresse: Gunnar Nu Hansens Plads 10, 2100 København Ø
Åbningstider: Man-tors 9.30-17, fre 10-17

 

5. Rosenborg Slot og Kongens Have
Endelig byder vores hovedstad på fantastiske historiske attraktioner, bl.a. Rosenborg Slot og Kongens Have, der deles om en rolig lokation midt i det pulserende København. På Rosenborg Slot kan I bl.a. finde de royale kronjuveler og se på den kongelige livgarde, hvor den grønne Kongens Have kan byde på legeplads og måske en is fra caféen? 

Rosenborg Slot
Entrè: Gratis
Adresse: Rosenborg Slot, Østervoldgade 4A, 1350 København K
Åbningstider (1. juni – 31. august): 10-17


Kongens Have 
Entrè: Gratis
Adresse: Gothersgade 11, 1123 København K
Åbningstider: (maj-august): 7-22

Rejser
Smålands vilde Vesten  

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022 

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver 

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

Læs mere
Rejser
De bedste rejsemål for foodies 

For rigtig mange rejsende er den lokale mad en stor og vigtig del af rejseoplevelsen. Ikke mindst den yngre generation synes at sætte lighedstegn mellem gode rejseoplevelser og mad. Ifølge en ny undersøgelse vælger næsten to tredjedele af de unge 'foodies' deres feriedestination ud fra hvilke…

Læs mere
Rejser
Oplev midnatssolen 

Den nordiske sommerferiesæson begynder til sankthans i juni, og her samles folk i hele Norden for at fejre solhverv. Mange nordiske traditioner er forbundet med Johannes Døberens fødselsdag og med mere verdslige markeringer som sankthansbål og majstang på linje med sæsonens lokale fristelser til…

Læs mere
Rejser
Pas på biller i bagagen  

Det kan være fristende at tage eksotiske planter med hjem fra ferien, men det kan både være skadeligt for naturen og forbudt at bringe planterne til Danmark. For selvom det i mange tilfælde kan være fuldt lovligt, og selvom planten ser sund og rask ud, kan det få store konsekvenser både for dansk…

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold 

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

Læs mere
Rejser
Nordisk lykke - World Happiness Report 2021 

Ifølge World Happiness Report er de nordiske lande blandt de lykkeligste i verden – de ligger faktisk på Top 10-listen, med Finland som topscorer. Herefter kommer Island, hvorefter Danmark brillierer på tredjepladsen.

Se hele listen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^