Quilttæppe
Hængesofa Rivièra Maison
Kjole slå-om effekt og paisley print
Store runde solbriller
Kategori: Rejser
Fransk landidyl i champagne

Når man sidder bag rattet, kan Paris’ gader minde om en ren asfaltjungle, fuld af biler med katastrofeblink og et væld af ensrettede gader. Rejsemagasinet Vagabond tog i stedet på en kort biltur ud af byen - til champagne ...

Når man sidder bag rattet, kan Paris’ gader minde om en ren asfaltjungle, fuld af biler med katastrofe-blink og et væld af ensrettede gader. Rejsemagasinet Vagabond tog i stedet på en kort biltur ud af byen.

Champagne
En ide til en endagstur kunne være et besøg i den nærliggende franske provins med det boblende navn Champagne. Der er her, den magiske drik stammer fra, og her kan man få et godt indblik i produktionen med smagsprøver. Byen Reims, med den store gotiske katedral, anses som regionens hovedstad og ligger idyllisk øst for Paris blandt frodige vinmarker.

Det berømte navn Dom Pérignon, som de fleste champagneelskere kender, stammer fra en benediktinermunk – navnet 'dom' er en titel inden for benediktinerordenen. Han kom fra abbediet Hautvilliers og eksperimenterede sig frem gennem længere tid, før han fik udviklet drikken i 1668. Den blev dog forbedret senere hen.

Det er nemlig ikke så enkelt at fremstille champagne. Den komplicerede gæringsproces tager lang tid: Vinen udgæres på fad, der tilsættes sukker og gær, og den fyldes på flaske for ved eftergæring at blive mousserende. Når eftergæringen er slut, og vinen renset for bundfald, fyldes flasken eventuelt op med en likør af rørsukker og cognac, der sikrer den ønskede sødmegrad. Mens flaskerne lagrer er der særlige champagneeksperter, som lige så langsomt drejer flaskerne fra vandret til lodret. Det kraftige tryk medfører dog, at en lille procentdel af flaskerne eksploderer – trods at de er fastgjort med ståltråd.

Et af de mest kendte champagnefirmaer; Moët & Chandon, har til huse i den lille champagneby Épernay, hvor enhver sand champagneentusiast må kikke forbi. De arrangerer rundvisninger, hvor man kan få mere at vide om baggrunden for den brusende drink. Selve byen bør primært besøges for champagnens skyld; den er lille, og der er ikke meget at se.

Champagne er ikke som vin, forstået på den måde, at de ikke bærer distriktet eller vingårdens navn, men i stedet navnet på det firma, der står for fremstillingen, og hertil kommer betegnelsen for den sødmegrad, som firmaet har valgt. Champagnen lagres, præcis som vin, og i egnen omkring Épernay er der et stort antal kølige kældre, der anvendes til lagring.

Hvilken type champagne man foretrækker, afhænger af smag og præference – men sikkert er det, at enhver franskmand hævder, at den ægte champagne kommer fra provinsen Champagne. At navnet i dag er en uofficiel fællesbetegnelse for mousserende vin, er en helt anden historie.

Vinter
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

Læs mere
Rejser
En knæskade kan koste kassen på skiferien

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International, der administrerer den...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en sommerferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 75 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Lysestager i pastelfarver

Lysestager i pastelfarver

Pude Bungalow

Pude Bungalow

Et feminint touch i indretningen

Et feminint touch i indretningen

Sommersødt

Sommersødt

Nye Bøger
Det Skriver Andre Medier...
27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


Arkiv

^